23 Eylül 2008, Salı 16:04:56

Hedef, milli paraşütçü yetiştirmek

Kayseri'nin Talas Belediyesi 5. Yamaç Paraşütü kursuna hazırlanıyor. Ekim ayında başlayacak olan kurslarla birlikte bu yıl ki kursiyer sayısının 90'ı bulması hedefleniyor.

Talas Belediyesi, Türk Hava Kurumu (THK) işbirliğiyle başlattığı ve daha sonra yapılan protokolle kendi bünyesinde verdiği yamaç paraşütü kurslarını sürdürüyor.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, amaçlarının Kayserili pilotların Talas ve Ali Dağı semalarında uçarak milli sporcular yetişmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Başkan Yıldırım, “2004 yılında düzenlediğimiz Dünya Şampiyonası ile Ali Dağı uluslararası bir merkez haline geldi. Şehir merkezine yakınlığı ve yerden 650 metre yüksekliğindeki zirveye çıkış kolaylığı, her mevsim uçuş yapılabilmesi Ali Dağı'nı uluslararası bir merkez yaptı. Tüm bu özelliklerin yanı sıra uzun mesafe yarışları için gerekli termik ve hava akımları gibi birçok özelliğiyle ve uzun gayretlerimizle Kayseri'ye yamaç paraşütü sporunu kazandırdık. Birçok hava sporunun gerçekleştirildiği Ali Dağı, kabuğunu kırarak dünyaya açıldı. Gerçekleştirdiğimiz dünya ve Türkiye çapındaki organizasyonlar sayesinde bu sporun ilimizde de yaygınlaşması kaçınılmaz hale gelmişti. Yamaç paraşütü sporunu geliştirmek amacıyla önce gerekli alt yapının oluşması amacıyla 12 adet kanat, 1 araç, 1 adet paramotor ve yedek malzemeler aldık. 4. kursumuz sonunda 70 paraşütçüye başlangıç eğitimi verdik. Şimdi 5. kursumuzu açıyoruz. Yamaç paraşütü başlangıç kursunu başarıyla tamamlayan yeni pilotlarımızın evraklarını THK'ya göndererek kurs sertifikası ve uçuş kartlarını hazırlıyoruz. Kurslarımıza ilgi oldukça yüksek. Kayserili erkeklerin yanı sıra kurslarımıza bayanlarında ilgisi olmakta. Çok zevkli ve adrenalini yüksek bir spor dalı ile uğraşmak, şehrimizin semalarında özgürce uçmanın keyfini yaşamak isteyen herkesi kurslarımıza katılmaya davet ediyorum. 18-55 yaşları arasında ve gerekli sağlık koşullarına uygun tüm sporseverleri Ali Dağı'nın eşsiz manzarası, tarihi ve modern kentimiz Talas'ın semalarında uçmaya davet ediyoruz” dedi.

Hedef, milli paraşütçü yetiştirmek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000