23 Kasım 2013, Cumartesi 07:24:30

HBO MOTORLA UÇTU... DAHA FAZLA HAVADA KALDI

Kayserili sanayici Hasan Basri Özdamar'ın geliştirdiği tek ve 2 silindirli, yakıttan yüzde 40 tasarruf sağlayan uluslararası patentli HBO motoru, insansız hava aracı Dekatron’a takılarak havada test edildi.
  • Hayırlı olsun.
  • Gurur verici..
  • Yorumların çoğunun bilgisizlikten böyle olduğunu farzediyorum... Söz konusu Mühendis sadece buluşunun patentine 2 milyon harcamış bir iş adamıdır. Öyle sıradan bir buluş yapıp "devlet bana sahip çıksın" diye ağlamaz...
  • Devlet koruma altına alsın bu adamı, yarın obur gun ıntahar susu verırler yıne.
  • HBO "HostesBeyOglum" dur ulennn.. markadir o markaa
  • lan HBO tv kanalı hayatımdan sonra karıyerıme motor olarakmı devam edicem ben ahagaha....motor değilim benn...ben değilim o...ben burda saksı değilimmm agagagaaa....
  • Bize boyle insanlar, boyle gelismeler lazim. Insanlarimiz buluslara imza atsinlar. Oyle biz yaptik, urettik demekle olmuyor. Parcalari disardan alip birlestirmek degil, kendi yapmak lazim. Insallah buna benzer daha buyuk gelismis motoru 2 kisilik ve 4 kisilik ucaklarda da goruruz. Ve tabi %100 yerli jet motorunu da insallah omrumuz yeterse.
  • Hahahah Aynen HosteyBeyOglum sandim bir an :D
  • Hic kimse :P
  • Başlığı "Hostes Bey Oğlum motorla uçtu" diye okuyanlar??

Yüzde 100 yerli motor, THK'nın Eskişehir İnönü tesislerindeki test uçuşlarında, halen kullanılan yabancı marka motorlardan yüzde 35 daha fazla havada kaldı.

HBO motoru Kayseri’de kurulu Minisan tesislerinde imal eden Hasan Basri Özdamar, DHA’ya yaptığı açıklamada, 33 yıldan beri motorlar üzerine çalışmaları bulunduğunu ve şimdiye kadar onlarca buluşu olduğunu anlattı. Özdamar, 25 yıldan beri üzerinde çalıştığı tek ve çift silindirli yüzde 100 yerli motorunun otomotiv alanından sonra havacılık alanında da kullanılması yolundaki ilk girişimin başarıyla sonuçlandığını söyledi. Yerli otomotivde kullanılacak motorla ilgili yeni gelişmeler olduğunu, bunu önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracağını belirten Özdamar, yıllardır hayalini kurduğu yerli ve çok tasarruflu yüzde 100 yerli ay yıldız armalı HBO (Hasan Basri Özdamar) Türk motorunun, göklerdeki testinden başarıyla çıkmasının kendisini çok sevindirdiğini söyledi. Hasan Basri Özdamar şöyle konuştu:

"150 yıldan beri dünyada kullanılan 'Otto' dediğimiz benzinli motorlar ile 'Dizel çevrimli' motorlarda sistemler hep aynı. Biz motorun iç yapısını tamamen değiştirdik. Yani motorun kalbini değiştirdik. Bizim motorumuz inanılmaz derecede çevreci, yüzde 40 civarında tasarruf sağlıyor. Son olarak TEI işbirliği sonucu HBO motor, Eskişehir’deki THK İnönü planör ve küçük uçak pistinde Dekaron adı verilen insansız hava aracına takılarak teste çıktı. Hava şartları, ağırlık, irtifa yüksekliği gibi değerler baz alınarak, HBO motor halen ithal edilerek kullanılan motorlardan yüzde 35 daha fazla havada kaldı. Turna adı verilen diğer tip insansız hava araçlarında kullanıldığında ise mevcut yabancı motorların 25 saat motor ömrü var iken, bizim motor yapısal ve patentlerin sağladığı fayda nedeniyle 250 saat ömürle kullanıldı."

HBO MOTOR NEDİR?

HBO motor, Hasan Basri Özdamar tarafından icat edilen ve Türk Patent Enstitüsü tarafından 201002685 no ile 07.04.2010 tarihinde patentleşen bir çalışma. İçten ve dıştan yanmalı motorlarda yeni bir çevrim olup, dünyada bilinen motorlu aksamın dışında çok daha farklı çalışan bir mekanizma ile verimi ve yakıt tasarrufu yüzde 40’a varan oranda pozitif değiştiren bir motor tasarımıdır.

HBO MOTORLA UÇTU... DAHA FAZLA HAVADA KALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 10 yıl önce
Gurur verici..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık.. ~ 10 yıl önce
Yorumların çoğunun bilgisizlikten böyle olduğunu farzediyorum... Söz konusu Mühendis sadece buluşunun patentine 2 milyon harcamış bir iş adamıdır. Öyle sıradan bir buluş yapıp "devlet bana sahip çıksın" diye ağlamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
Devlet koruma altına alsın bu adamı, yarın obur gun ıntahar susu verırler yıne.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
HBO "HostesBeyOglum" dur ulennn.. markadir o markaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HostesBeyOğlum ~ 10 yıl önce
lan HBO tv kanalı hayatımdan sonra karıyerıme motor olarakmı devam edicem ben ahagaha....motor değilim benn...ben değilim o...ben burda saksı değilimmm agagagaaa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ~ 10 yıl önce
Bize boyle insanlar, boyle gelismeler lazim. Insanlarimiz buluslara imza atsinlar. Oyle biz yaptik, urettik demekle olmuyor. Parcalari disardan alip birlestirmek degil, kendi yapmak lazim. Insallah buna benzer daha buyuk gelismis motoru 2 kisilik ve 4 kisilik ucaklarda da goruruz. Ve tabi %100 yerli jet motorunu da insallah omrumuz yeterse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hahahah Aynen HosteyBeyOglum sandim bir an :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hic kimse :P

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİYOTİN ~ 10 yıl önce
Başlığı "Hostes Bey Oğlum motorla uçtu" diye okuyanlar??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000