29 Mayıs 2011, Pazar 21:10:39

HAVADA PROTOKOLÜN KORKULU ANLARI! (VİDEO)

Türk Hava Kurumu'nun (THK) eğitim merkezi açılışı için Erzincan'da gösteri uçuşu yapan uçaklardan birine binen Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve gazeteciler korkulu anlar yaşadı...
  • yaa akrobasi sayılcak bi hareket görmedim ben parrdon ama??? yolculu bi uçuşşta en fazla yaptığı şeyy yan manevralar. bunlarda zaten extrem bişey deil. ne akrobasisi ???
  • Bu ucakla en fazla steep turn yaparsin, zaten ucak ufak oldugu icin normal ucus dahi akrobasi gibi geliyor kimi sahislara. Bir de hemen google dan arattirip biseyler zirvalayip yetkilileri goreve cagiran tipler var, en akrobatik hareketleri bunlar yapiyor israrla
  • bu adamlar bunun parasını vermişmi yaaa diye soran bi arkadaş vardı bu videonun altına da bu yorumu yapmamış :D
  • Cessna caravanla akrobasi? cok ilginc!
  • Sen bir terbiyesizsin....
  • Bu uçakların bordasında "AEROBICS PROHIBITED" uyarısı vardır. Buna rağmen, uçakta yolcu varken akrobasi sayılabilecek, tehlikeli hareketler yapılması 2920 sayılı Sivil Havacılık Yasasında yasaktır ve failleri hakkında cezai yaptırım uygulanması gerekir. Ceza Yasasında da bu eylemi suç olarak düzenleyen bir hüküm var. SHGM ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısının, ileride bu tür hareketlerin yol açabileceği kazaları önleyici amaçlı ve caydırıcı nitelikli soruşturma ve cezalarını görelim bakalım.
  • gerçekten çok basarılı bir iş yapılmış valiyi belediye başkanını ve emniyet müdürlüğünü yürekten kutluyorum..
  • Adam kimse kendimizi feda ediyoruz diyor:) Ulan sana feda et diyenmi var. Korkuyorsan binme kardeşim
Türk Hava Kurumu'nun (THK) eğitim merkezi açılışı için Erzincan'da gösteri uçuşu yapan uçaklardan birine binen Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve gazeteciler korkulu anlar yaşadı. Erzincanlıları havacılıkla tanıştırmak için Cessna 172 ve Karavan tipi uçaklarla gösteri uçuşu yapan pilotlar, beraberlerinde yaklaşık 150 kişiyi uçurdu. 
 
8 kişilik Karavan tipi uçağa Belediye Başkanı Çakır, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel ve basın mensupları ile birlikte binen Vali Demir, uçuş sırasında pilotun ani hareketleri ile soğuk terler döktü. Kısa süren akrobasi hareketinden sonra uçuş devam ederken, basın mensuplarının 'Bir daha, bir daha' diye tempo tutması üzerine Vali Demir pilota dönerek, "Bir daha yapma" diye uyarı da bulundu. 
 
Erzincan'da düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda gösteri atlayışları yapmak ve Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezi7nin açılışına katılmak amacı ile kente gelen 34'ü uçucu ve atlayıcı toplam 45 kişilik THK ekibi, havaalanında vatandaşları havacılıkla tanıştırmak amacı ile uçuşlar düzenledi. THK'ya ait 2 Cessna 172 Caravan tipi uçak ve Vilga tipi bir planörle gün boyu yaklaşık 150 kişiyi uçurdu. Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel de karavan tipi 8 kişilik uçakla Erzincan semalarında uçuş yaptı. Pilotun havalandıktan kısa süre sonra akrobasi hareketleri yapması Vali Demir ve beraberindekilerin yüreğini ağzına getirdi. Korku ve heyecanı birlikte yaşayan protokol üyeleri çığlıkla birlikte kahkahalar atarken, yüz ifadelerinden yaşadıkları korku dışarı vurdu. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 'Bari haber verseydiniz' derken, basın mensuplarının 'bir daha bir daha' diye tempo tutmasına karşılık Vali Demir pilota, "Hayır hayır, bir daha yapma" diyerek uyarıda bulundu. 

İşte o anlar:




 
HAVADA PROTOKOLÜN KORKULU ANLARI! (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
yaa akrobasi sayılcak bi hareket görmedim ben parrdon ama??? yolculu bi uçuşşta en fazla yaptığı şeyy yan manevralar. bunlarda zaten extrem bişey deil. ne akrobasisi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ucakla en fazla steep turn yaparsin, zaten ucak ufak oldugu icin normal ucus dahi akrobasi gibi geliyor kimi sahislara. Bir de hemen google dan arattirip biseyler zirvalayip yetkilileri goreve cagiran tipler var, en akrobatik hareketleri bunlar yapiyor israrla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu adamlar bunun parasını vermişmi yaaa diye soran bi arkadaş vardı bu videonun altına da bu yorumu yapmamış :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cessna caravanla akrobasi? cok ilginc!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen bir terbiyesizsin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçakların bordasında "AEROBICS PROHIBITED" uyarısı vardır. Buna rağmen, uçakta yolcu varken akrobasi sayılabilecek, tehlikeli hareketler yapılması 2920 sayılı Sivil Havacılık Yasasında yasaktır ve failleri hakkında cezai yaptırım uygulanması gerekir. Ceza Yasasında da bu eylemi suç olarak düzenleyen bir hüküm var. SHGM ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısının, ileride bu tür hareketlerin yol açabileceği kazaları önleyici amaçlı ve caydırıcı nitelikli soruşturma ve cezalarını görelim bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gerçekten çok basarılı bir iş yapılmış valiyi belediye başkanını ve emniyet müdürlüğünü yürekten kutluyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adam kimse kendimizi feda ediyoruz diyor:) Ulan sana feda et diyenmi var. Korkuyorsan binme kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000