13 Şubat 2012, Pazartesi 08:24:01

HAVACILIK TARİHİNİ KUM İLE ANLATACAK

THK Başkanı Yıldırım: 16 Şubatta diğer yıllardan daha coşkulu kutlayacağımız 87. yıl dönümümüzde, havacılık tarihini kum sanatıyla anlatacağız...
  • ha ha ha osmanotum uzayı,uçak üretimini,uzay mekiklerini bırakıp şimdide kum sanatına merak sarmışsın...harbiden komik bir haldesiniz..ya birde tiyatroyu denesen diyorum :))
  • Haber yapılıyor fakat Kutlamanın yeri ve saati gibi bir konudan bahsedilmiyor. Kutlamalar nerede yapılacak.
Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, THK'nın 16 Şubatta diğer yıllardan daha coşkulu kutlanacak olan 87. yıl dönümünde, kum sanatı ustası Veysel Çelikdemir'in, 15 dakikada kumla 40 figür çizerek havacılık tarihini anlatacağını bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, 16 Şubatta THK'nın 87. yıl dönümünün kutlanacağını belirterek, 87 yıldır devletin bütçesinden katkı almadan, halkın yardımlarıyla ayakta kalan dev bir kurum yaratıldığını söyledi.

Halkın kurumu olmanın THK'nın en büyük gururu olduğunu ifade eden Yıldırım, THK'nın hedefleri arasında yer alan vakıf ve üniversitesinin kurulmasından dolayı 87. yılın başka bir coşkuyla kutlanacağını söyledi.

Türkiye'nin havacılık konusunda dünya çapında eğitim, üretim ve bakım merkezi olmasını hedeflediklerini bildiren Yıldırım, bu amaçla kurulan üniversitenin şu anda 17 branşta eğitim verdiğini söyledi. THK Üniversitesinin diğer üniversitelerden farkını anlatan Yıldırım, ''Bu sene THK Uçak Fabrikası Şirketi faaliyete geçecek. THK'nın mühendisleri uçağımızın tasarım çalışmalarını yapıyorlar. Uçağımızın yapılması için malzemelerin birleştirileceği Sistem Entegrasyon Laboratuvarını kurup, Türk piyasasından temin edeceğimiz malzemelerden uçağımızı üreteceğiz'' diye konuştu.

15 DAKİKADA 40 FİGÜR
Diğer yıllardan daha coşkulu kutlayacakları bu yılın, çok farklı etkinliklerle kutlanmasını istediklerini belirten Yıldırım, ''Bu nedenle biraz araştırma yaptık ve günümüzde yeni moda olan kum sanatı dikkatimizi çekti. Biz de bu yıl ki etkiliğimizde kuruluş yıldönümüzde, havacılık tarihini kum sanatı ile anlatmayı düşündük'' dedi.

16 Şubatta düzenlenecek kutlama programının ardından kum sanatı ustası Veysel Çelikdemir'in yaklaşık 15 dakikada kumla 40 figür çizerek havacılık tarihini anlatacağını bildiren Yıldırım, dünyada ilk kez havacılık tarihinin kum sanatıyla anlatılacağını kaydetti.

ÜCRETSİZ GÖSTERİ
Kum sanatı ustası Veysel Çelikdemir de yaklaşık 5 yıldır kum sanatı işiyle uğraştığını ifade ederek, ''Ben Kırşehir'de büyüdüm. Ankara'da kazandığım üniversiteye kayıt olmak için geldiğimde ilk gittiğim kurum THK idi. THK'nın ücretsiz verdiği maket uçak kursuna katıldım. Oradan aldığım sertifikayı hala saklıyorum'' diye konuştu.

THK'dan kuruluş yıl dönümleri için kum sanatı gösterisi yapması teklifi geldiğinde çok mutlu olduğunu anlatan Çelikdemir, köklü bir devlet kuruluşu olan THK'nın bir etkinliğinde kendisinin de katkısının bulunmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Gösterinin, Hezarfen Ahmet Çelebi'nin Galata Kulesi'nden uçuş denemesinin resmedilmesiyle başlayacağını, Atatürk'ün manevi kızı Türkiye'nin ilk kadın havacısı Sabiha Gökçen ile gökyüzüne bakarken çekilen fotoğrafın resmedilmesiyle sona ereceğini bildiren Çelikdemir, gösteri için yaklaşık 2 kilogram özel hazırlanan tozsuz kum kullanacağını kaydetti.
HAVACILIK TARİHİNİ KUM İLE ANLATACAK

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
ha ha ha osmanotum uzayı,uçak üretimini,uzay mekiklerini bırakıp şimdide kum sanatına merak sarmışsın...harbiden komik bir haldesiniz..ya birde tiyatroyu denesen diyorum :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haber yapılıyor fakat Kutlamanın yeri ve saati gibi bir konudan bahsedilmiyor. Kutlamalar nerede yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000