14 Kasım 2010, Pazar 08:07:18

Havacılık sporunu geliştiriyorlar

Havacılık faaliyetlerinin artırılmasına yönelik önceki yıllarda başlatılan çalışmalar doğrultusunda Yozgat'a gelen Türk Hava Kurumu Türkkuşu Genel Müdürlüğü Pilotlarından Tayfun Agan, Yozgat semalarında motorlu yelken kanat hava aracıyla uçuş gerçekleştirdi.
  • T.H.kurumu ,Herzaman ve Heryerde bir numara olarak kalmaya devam edecektir.Genclige verdiginiz öneme ve havacilik sporu ile ilgili calismalarinizda basarilariniz devami dlegiyle... Yozgat Gencligi....
Türkkuşu Genel Müdürlüğü pilot ve hocaları tarafından yapılan alan taraması sonrasında geçen yıl yamaç paraşütü yarışmasının bir ayağının gerçekleştirildiği Yozgat'a gelen pilot Tayfun Agan, deneme uçuşunu Başıbüyüklü köyü bölgesinde yaptı. 
 
Türk Hava Kurumu Yozgat Şubesine sayman olarak atanan Yamaç Paraşütü Pilotu Ali Çakır ile deneme uçuşunu gerçekleştiren Tayfun Agan, Yozgat'ın havacılık sporu için her açıdan uygun bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. 
 
Yozgat'ta havacılık sporunun gelişmesi amacıyla yapılan çalışmalara destek vermek üzere geldiğini vurgulayan Tayfun Agan, geçen yıl yapmayı planladığı uçuşunu havanın çok rüzgarlı olması nedeniyle yapamadığını hatırlatarak, ''Adana'da uçuşlar yaptıktan sonra buraya geldim. Bu gün hava çok güzel. Şehrin üzerinde de uçuş yaparak, halkın ilgisini ve dikkatini çekmeye çalışıyorum'' diye konuştu. 
 
Ali Çakır da Yozgat'ta her türlü imkanın bulunduğunu, halkın da vereceği destekle burada daha etkin yarışmaların yapılabileceğini ifade etti.Çakır, önümüzdeki yıl Kerkenes ve Çeşka Kalesi bölgelerinde bazı yarışmalar organize edeceklerini, onunla ilgili hazırlıklara başladıklarını sözlerine ekledi. 
Havacılık sporunu geliştiriyorlar

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
T.H.kurumu ,Herzaman ve Heryerde bir numara olarak kalmaya devam edecektir.Genclige verdiginiz öneme ve havacilik sporu ile ilgili calismalarinizda basarilariniz devami dlegiyle... Yozgat Gencligi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000