17 Aralık 2010, Cuma 08:18:58

Havacılık merkezi için ilk adım atıldı

Türk Hava Kurumu Bolu Şubesi'nin daveti ile Bolu'ya gelen, Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı, daha sonra Türk Hava Kurumu Bolu Şubesi'ni ve Bolu Sportif Havacılak ve Doğa Sporları Derneği'ni ziyaret etti.

Türk Hava Kurumu Genel Merkezi tarafından kuruluşu tamamlanan THK Sabiha Gökçen Havacılık ve Uzay Üniversitesi’nin meslek yüksekokulunun Bolu’ya açılması için çalışmalar başlatıldı. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK Bolu Şube Başkanı Koray Varlık, Bolu Sportif ve Havacılık Doğa Sporları Derneği Başkanı Fatih Yamaner ve yönetim kurulu üyeleri, 2011’de Türkiye genelinde faaliyete geçecek olan THK Sabiha Gökçen Havacılık ve Uzay Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokullarından birinin Bolu’da açılması için Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, destek istediler. THK Genel Başkanı Yıldırım, Bolu’ya kazandırılmak istenen yüksekokul hakkında detaylı bilgiler Başkan Yılmaz’a iletirken, Başkan Yılmaz’da meslek yüksekokul için ne gerekiyorsa vermeye hazır olduklarını belirtti. Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, Abant Çepni Bölgesi'nde bu yıl 5'incisi düzenenlenen Havacılık Festivali'nin yapıldığı alanda havacılık faaliyetlerini geliştirmek istediklerini belirtti.

Türk Hava Kurumu ile Bolu arasındaki irtibatı kurduğu için Bolu Şubesini tebrik eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bu ilgiyi ve yakınlığı sağladığı için onları da kutluyorum. Bolu'da ilk defa yamaç paraşütü, modern uçak yarışmaları, aynı zamanda doğaya karşı sevgi sempati ve havadan Bolu'nun fotoğrafları bu ekipler tarafından yapıldı. Önümüzdeki dönem daha güzel işlere beraber imza atacağımıza inanıyorum. Hep yanınızda olduğumu bilmenizi isterim” diye konuştu.

Havacılık merkezi için ilk adım atıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000