17 Kasım 2008, Pazartesi 08:02:08

Havacılar Ankara'da buluştu

Ankara'da hafta sonu Türk Hava Kurumu'na (THK) bağlı Türkkuşu tesislerine akın eden vatandaşlar, model uçaklarıyla uçak uçurma keyfini yaşadı.

Türkkuşu Genel Müdürlüğü pistine gelen yüzlerce Ankaralı, maliyetleri 500-4 bin dolar olan model uçaklarını uçurdu. Bazı uçaklar frekans nedeniyle yere çakıldı. Uçak tutkunları, 12 ay boyunca Türkkuşu tesislerinde eğlenerek streslerini attıklarını dile getirdi.

Türkkuşu'nda görevli uçak hocası İbrahim Mühürcü, halka hizmet vermek amacıyla 4 hafta önce Türkkuşu eğitim alanını Ankaralılara açtıklarını belirterek, kurdukları havacılık kulübünde ise 70'e yakın üyeleri olduğunu söyledi. Uçak tutkunlarının pazar günleri pistte uçaklarını uçurduklarını ifade eden Mühürcü, uçak uçurmanın çok zevkli bir hobi olduğunu dile getirdi. THK'nın model uçak satışı yaptığını da belirten Mühürcü, uçakları bozulan tutkunların uçaklarını Türkkuşu'nun tamir ettiğini söyledi.

Mustafa Karaman isimli bir vatandaş ise, pazar günlerini bu hobiyle değerlendirmekten mutlu olduğunu, 12 ay boyunca uçak uçurduklarını söyledi. 3 yıldan bu yana uçak uçurduğunu ifade eden Karaman, yaz tatilini yarıda kesip burada uçuk uçurduklarını anlattı.

Havacılar Ankara'da buluştu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000