21 Ekim 2012, Pazar 09:21:28

HAVA OYUNLARI FESTİVALİ'NE YOĞUN İLGİ

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde düzenlenen '13'ncü Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali' nefes kesen gösterilere sahne oluyor.
  • rakamlar tamamen şişirme. şu an Ölüdeniz plajındayım ve sadece bir stand var. evet, insan sayısı çok fakat yüzlerce katılımcı gibi bir durum sözkonusu değil. her yıl festival daha da az atraksyon ve katılımcı ile geçmektedir. toplam olarak yaklaşık 10 serbest paraşüt atlayışı yapıldı son 3 gün sürecince.

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde bu yıl 13'ncüsü düzenlenen Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 45 ülkeden 500'ü yabancı toplam 600 pilotun katılımıyla başlarken nefes kesen gösteriler yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi ile izleniyor.

Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan 1970 metre yüksekliğindeki Babadağ’dan uçan paraşütler gökyüzünü renk cümbüşüne çevirdi. Belcekız Plajına inen Paraşüt pilotları pilajdaki yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından sık sık alkışlanıyor.

Festivalin başlamasının ardından yabancı ve Türk sporcuların nefes kesen akrobatik atlayışları gerçekleştirildi. Yamaç paraşütleriyle serbest atlayış yapan sporcular, heyecan dolu gösteriler sundu.

Havada kendilerini boşluğa bırakarak Base Jump gösterileri sunan sporcular ise, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Festival kapsamında Türk Hava Kurumu'na (THK) ait mikrolight, paramotor ve balon uçuşları gerçekleştirildi. Getirilen balonla 30 metre yüksekliğe çıkan vatandaşlar, Ölüdeniz'i balondan izleme fırsatı buldu. Program kapsamında dünyanın en önde gelen sporcuları Amerikalı Mike Steen ve Kevin Hitze, Çek Cumhuriyetinden Thomas Leddink, Sırbistan’dan Milan Todorovic ile Türkiye’den Hasan Dökmetepelioğlu Base jump gösterileri ile nefesleri kestiler. İstanbul Paramotor takımından Yusuf Memnun, Ali Kabaş, İlhan Çakmak ve Erdoğan Şanslı da plaj üzerinde paramotor gösterileri ile gökyüzünü şenlendirdiler.

Türk Hava Kurumundan Cenk Uygur ve Fethiye’den Ali Es’de paramotor gösterilerine katıldılar. Türk Hava Kurumu ekibinden Tolga Karaduman Radyo kontrollü uçak gösterisi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Plajda alınan güvenlik önlemleri ile ilk gün meydana gelen 5 kaza hafif atlatıldı. İkisi bayan toplam 5 paraşütçü yere inişte sert şekilde iniş gerçekleştirince sağlık görevlileri anında müdehaleye koştu. Ayrıca bir bayan görevlinin üzerine de aniden bir paraşütçü inince bu bayanda yaralanıp 112 Acil Sağlık ekibi tarafından hastaneye kaldırıldı. İranlı Chanfar Kasangk (35) isimli paraşütçü de ipleri karıştırınca denize iniş yaptı. 13. Uluslar arası Ölüdeniz Hava oyunları 23 Ekim Salı günü sona erecek.

TÜRK SPORUNU GELİŞTİRİYOR, TURİZM SEZONU UZUYOR
13. Uluslar arası Ölüdeniz hava Oyunları Festivalini Turizmin bölgede uzaması ve yamaç paraşütünün Türkiye’de gelişmesi için çok yararlı olduğu bildirildi. Festival Komitesi koordinatörü Kadri Tuğlu Festivalin renkli görüntülere sahne olduğunu belirterek yöredeki tesislerin Yüzde 100 doluluk yaşadığını, 45 ülkeden 600’e yakın sporcunun Ölüdeniz’i canlandırdığını belirterek, Hem yamaç paraşütü gelişiyor, hem de yöre turizm sezonu uzamaktadır” dedi.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütçüleri Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız da Festivalin yöre turizmine büyük katkısı olduğunu belirterek, “Dünyanın dört bir tarafından gelen paraşütçülerdeki yenilik Türk paraşütçüler tarafından izlenmektedir. Buda Türk paraşütçülerinin gelişimini sağlamaktadır” dedi. Belcekız Plajına inişte yaralanan bayan Alman Paraşütçü Michaela Klein(41) Babadağ ve Ölüdeniz’in Dünyanın en güzel yamaç paraşütü merkezi olduğunu söyleyerek “Böyle eşsiz güzellikte başka bir yer yok. Yere düştüğüm anda sağlık görevlileri anında yardıma koştu. Festival organizesi harika. Bundan sonra her yıl geleceğim” dedi.

Amerikalı Akrabot Mike Steen ile Fransız gazeteci Michel Ferrer son 5 yıldır Türkiye’de bu organizasyona katıldıklarını, her yıl daha gelişmiş bulduklarını söyleyerek Türk Turizmine ve sporuna Türkiye’nin tanıtımına mükemmel fayda sağlıyor dediler.

ÖLÜDENİZ’DE PLAJLAR CIVIL, CIVIL
Hava oyunları festivali nedeniyle Ölüdeniz Plajları Cıvıl, cıvıl hale geldi. Hava sıcaklığının 34, deniz suyu sıcaklığının 25 derece olduğu Ölüdeniz’de sere serpe güneşlenen turistler plajdan gökyüzünde kelebekler gibi dolaşan paraşütleri izlerken, hoşlandıkları gösterilere de alkış tutarak destek veriyorlar.








 

HAVA OYUNLARI FESTİVALİ'NE YOĞUN İLGİ

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
rakamlar tamamen şişirme. şu an Ölüdeniz plajındayım ve sadece bir stand var. evet, insan sayısı çok fakat yüzlerce katılımcı gibi bir durum sözkonusu değil. her yıl festival daha da az atraksyon ve katılımcı ile geçmektedir. toplam olarak yaklaşık 10 serbest paraşüt atlayışı yapıldı son 3 gün sürecince.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000