04 Kasım 2012, Pazar 08:02:12

GİRESUN'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ İÇİN TARAMA YAPILDI

Türk Hava Kurumu tarafından Giresun'da eğitim amaçlı Yamaç Paraşütü için alan taraması yapıldı.
  • ÇOK ÖNEMLİ GELİŞME GİRESUNDA TARAMA YAPILMIŞ .HABER BÜYÜK ÇOK SEVİNDİK.YAHU ALLAHAŞKINA BİR SORUVERSEYDİNİZ BÖLGE PİLOTLARINA NEREDE NE VAR DİYE .BU KADAR DEMEÇE FINDIK KABUĞUNU DOLDURMAYACAK İÇERİKLE KOCA KOCA HABER OLMAYA GEREK YOKTU.KARADENİZİN TOPOĞRAFİK ÖZELLİKLERİNE GOOGLE EARTH DEN BAKSAN YİNE GÖRÜRSÜN ÇAKIRCA HOCA ORAYA GÖREVLENDİRENDE DAHİL. YANİ AMERİKAYI YENİDEN KEŞFE ÇIKMIŞSINIZ HEMDE ANADOLUDA, NE DİYELİM KOLAY GELSİN.

Türk Hava Kurumu Erzincan Havacılık ve Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Pilot Sedat Çakırca Giresun'da Yamaç Paraşütü için uygun alan taramasında bulundu. Türk Hava Kurumu Giresun Şubesi'nin talebi üzerine Giresun'un merkez ve bazı ilçelerinde yapılan alan taramasında Yamaç Paraşütü yapılabilecek alanlar belirlendi.
Çakırca, yaptığı incelemelerin ardından Yamaç Paraşütü yapılacak alanların bulunduğunu ancak eğitime elverişli olmadığını söyledi.

Pilot Çakırca, "Giresun merkezde Giresun Kalesi'nde profesyoneller için uçuş alanı bulunmaktadır. Profesyoneller için yeni bir alan tespit etik. Burası Görele merkezden karayolu ile 7 kilometre mesafede sahile 850 metre yükseklikte ilçeye tepeden bakan Dokuzgöz mevkisidir. Burası da profesyonellerin uygun hava şartlarında uçuş yapacağı alandır. Ancak üzülerek söylüyorum ki yaptığımız alan taramasında eğitim amaçlı tepeler tespit edemedik. Fakat bakmadığımız başka bölgelerde bulunabilir. Zaman içerisinde alan taramaları devam edecektir."dedi.

Görele Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Gülşen ise eğitim amaçlı olmasa da Yamaç Paraşütü meraklıları için bir uygun alana sahip olduklarına sevindiğini ifade etti. Gülşen, ilçeye gelecek profesyonel Yamaç Paraşütü Pilotlarının yapacakları gösterilerinin renk katacağını ve bundan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

GİRESUN'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ İÇİN TARAMA YAPILDI

Yorumlar

BRAVO ~ 11 yıl önce
ÇOK ÖNEMLİ GELİŞME GİRESUNDA TARAMA YAPILMIŞ .HABER BÜYÜK ÇOK SEVİNDİK.YAHU ALLAHAŞKINA BİR SORUVERSEYDİNİZ BÖLGE PİLOTLARINA NEREDE NE VAR DİYE .BU KADAR DEMEÇE FINDIK KABUĞUNU DOLDURMAYACAK İÇERİKLE KOCA KOCA HABER OLMAYA GEREK YOKTU.KARADENİZİN TOPOĞRAFİK ÖZELLİKLERİNE GOOGLE EARTH DEN BAKSAN YİNE GÖRÜRSÜN ÇAKIRCA HOCA ORAYA GÖREVLENDİRENDE DAHİL. YANİ AMERİKAYI YENİDEN KEŞFE ÇIKMIŞSINIZ HEMDE ANADOLUDA, NE DİYELİM KOLAY GELSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SG ~ 11 yıl önce
Yahu kardeşim, nasıl bir yorumdur bu, nasıl bir cahilliktir. Sorun dediğin insanlar Pilot, mahalle muhtarı değil. "Google Earth'e bak Topografik özelliği öğren" demen de tam bir komedi. Önemli olanın topografik özelliğin yanı sıra, güzergah üzeri engebeler, hava akımları ve ayrıca başlangıç noktasının altyapı için uygunluğu.9 Göz denilen tepe, bir vadinin sonundaki bir dağ, Karadeniz'de bunu zor bulursun, ek bilgi olarak da vereyim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000