26 Haziran 2009, Cuma 08:12:47

Gaziantep'e uçak müzesi kuruluyor

Türk Hava Kurumu (THK) Gaziantep Şube Başkanı Erol Yalçın, Gaziantep’e uçak müzesi kurulması için proje hazırladıklarını söyledi.
  • Erol kardesim basarilarinizin devamini diliyorum... BALABAN

Yalçın, yaptığı açıklamada, geçen yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nden uçak müzesi yapmak için yer istediklerini belirtti. Uygun bir yer bulunması halinde Gaziantep’in uçak müzesine kavuşacağını ifade eden Yalçın, “Müze içerisinde her türlü havacılık faaliyetleri yer alacak. Büyükşehir Belediyesi bu konuya çok sıcak baktı. Bu konuda yer araştırması yapıyorlar. Gaski Tesisleri’nin bulunduğu yerden yaklaşık 15 dönümlük bir yer vermek istediler. Ama biz böyle bir müzenin şehrin merkezine yakın bir yerde olması gerektiğini söyledik. Şimdi merkezde bir yer bulmak için araştırma yapılıyor. Yüzüncüyıl Parkı içerisinde belediyenin yeri var ancak küçük olduğu için yetersiz kalıyor. Müze için uygun olmadığından daha büyük bir yer ayarlanmaya çalışılıyor. Belediye Başkanımız bu konuya çok sıcak bakıyor. Hatta Asım Güzelbey’in seçimden önceki projeleri arasında ve önümüzdeki dönem yapacağı faaliyetlerde uçak müzesi yer alıyor. Asım bey Gaziantep’i müzeler kenti yapacağım demişti. Bu da bir müze olduğu için çok sıcak bakıyor. Yer araştırması devam ediyor. Müze içerisinde Türk havacılık tarihine geçmiş olan sivil ve askeri uçaklar bulunacak. Havacılıkla ilgili her şey burada sergilenecek. Ayrıca gençlerimiz burada havacılık eğitimi alabilecekler. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde böyle bir müze yok. Türkiye’de 5 tane böyle müze var. Bu müze açılırsa Gaziantep’e çok şey kazandıracaktır” diye konuştu.

Türk Hava Kurumu’nun amacının Türkiye’nin her tarafında gençlere havacılık eğitimi vermek olduğunu belirten Yalçın, “Havacılık alanında ne kadar çok başarıya ulaşabilirsek, o kadar güçlü olmaktır. Bu amaçla Gaziantep’te son iki yılda yaklaşık 250 kişiye ücretsiz model uçak kursu verdik. Bu kursu üniversitede veriyorduk ama ulaşım sorunu olduğu için birçok kişi katılamıyordu. Daha fazla kişiye kurs verebilmek için Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki belediyelerimize bağlı mahalle evlerinde bu kursu ücretsiz vermek için çalışma başlattık. Kurslarımızda herhangi bir limit yok. Ne kadar çok insana ulaşırsak o kadar iyi olacaktır. Bu konuda Şehitkamil ve Şahinbey Belediyelerine müracaat edeceğiz. Uygun görmeleri durumunda mahalle evlerinde model uçak kurslarını başlatacağız. Bu sene sonunda Eylül, Ekim ve Kasım aylarında radyo kontrollü model uçak kursu açacağız. Daha önce Gaziantep’te hiç açılmamış olan planör kursu ve tepeden kanatlı uçuş eğitimimiz olacak. Bu kurslar Ankara’dan gelecek THK öğretmenleri tarafından verilecek” dedi.

 

Gaziantep'e uçak müzesi kuruluyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Erol kardesim basarilarinizin devamini diliyorum... BALABAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000