27 Aralık 2008, Cumartesi 17:48:56

Eski savaş uçağı sergiye açılıyor

Türk Hava Kuvvetleri (THK), kullanılmayan bir adet F-4 savaş uçağını sergilenmek üzere Hendek Belediyesi'ne verdi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 1925-1936 yılları arasında Hendeklilerin para toplayıp devlete iki tane savaş uçağı aldıklarını belirterek, "Bayraktepe´de sergilenmek üzere THK'den bir tane uçak talep etmişti. Türk Hava Kuvvetleri'yle yazışmalar olumlu sonuç verdi. Bayraktepe'de sergilenmek üzere bir tane kullanılmayan F-4 savaş uçağını Hendek'e verdi." dedi.

Eskişehir 1. Hava İkmal Merkez Komutanlığı'nı ziyaret eden Başkan Ali İnci, burada Yüzbaşı Murat Taşkesen, endüstri mühendisi Sema Çaylı, teknik sorumlu Berna Atak ve uçak iş yükü sorumlusu Uğur Aksoylu ile görüştü.

Başkan İnci, daha sonra Eskişehir Hava Müzesi'ni ziyaret etti.

Burada Albay Kadri Saygı'yla görüşen İnci, Saygı'ya üzerinde Bayraktepe'nin resmi olan bir tabak hediye etti.

Albay Saygı, Türk milletinin fedakar yapısının her zaman her yerde kendini gösterdiğini belirterek, Başkan İnci'ye kahraman pilotların hikayelerinin yer aldığı bir kitap verdi.

Hendek´in devletçi ve fedakar yapısının tarihin her döneminde kendini gösterdiğini söyleyen Başkan İnci, Hendek´in tarihini araştırdıklarını ve Türkiye´ye mal olmuş değerlerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, "Araştırmalarımız sırasında Hendek´te, 1925-1936 yıllarında halkın para toplayarak devlete iki tane uçak aldığı bilgilerini gösteren makbuzlara ve resimlere ulaştık. Ve bununla gurur duyduk. Biz de Türk Hava Kuvvetleri'nden Bayraktepe´de sergilenmek üzere bir tane kullanılmayan uçak istedik. Ve çabalarımız sonuçsuz kalmadı." ifadelerini kullandı.

Hendek Belediyesi'nin bir süre önce hizmete açtığı ve ödül aldığı Bayraktepe'de tarihteki Türk devletlerinin bayrakları ile bilgiler yer alıyor.

Eski savaş uçağı sergiye açılıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000