24 Temmuz 2009, Cuma 07:42:52

Erzincan'da model uçak kursuna büyük ilgi

Erzincan'da düzenlenen radyo kontrollü başlangıç model uçak kursu ilgi görüyor.
  • arkadaşım, haberde de yazdığı gibi, valilik ve thk tarafından organize edilmiş çok güzel bir uygulama.. bunu tutupta bakana ne diye bağlarsın.. başka bi ilin valisi talep ettide kabul etmediler mi ..? model uçak kursu bu, hobi yani, insanların talep etmesiyle ilgili birşey.. erzincan da rahmetli Recep Yazıcıoğlu' nun başlattığı doğa sporları furyası zaten çoğu kimsece bilinen birşey..
  • erzincan başlıklı arkadaşa... Bakanla ne alakası var Tamam saolsun bakan geldikten sonra yönelme olmuş olabilir ama.... erzincan büyük depremden sonra diğer illere kaçış olduğundan dolayı nufusunda eksilmiştir.erzincan ayrıca sadece maket uçaklar konusunda değil aşağıda belirtiğim gibi doga sporlarınında başkentidir. buyrun buralardan bakın www.erdoga.org/ www.erzincan.gov.tr/ Başlıca faaliyet dalları Kayak, Rafting, kano, Dağcılık- Kampcılık, kayak olmak üzere, Yüzme, Paintball, Bisiklet, triatlon, Atıcılık, Satranç dallarında faaliyet göstermek ve bu dallarda sporcular yetiştirmektir. bunlarıda bakan yapıyor...
  • vay be 100 bin kişilik erzican nelere kadir olmuş bir bakanda sivaslı olsa günde 10 trafik olur galiba

Talep doğrultusunda Türkiye'nin birçok bölgesinde açılan kurslara katılan vatandaşlar hobi amaçlı uçak kullanma eğitimi alarak eğlenceli dakikalar geçiriyor.

Türk Hava Kurumu ve Erzincan Valiliği tarafından ortaklaşa açılan radyo kontrollü başlangıç model uçak kursuna 10 kursiyer katılıyor.

16 Temmuz 2009 tarihinde açılan kursta eğitim alan kursiyerler 26 Temmuz 2009 tarihinde sona erecek kurs sonunda sertifika alacak.

Erzincan'a 12 kilometre uzaklıkta bulunan Çakırman köyü Vank Tepesi mevkiinde açılan kursta kursiyerler aldıkları eğitim sonrası model uçakları kullanarak gökyüzünde birbirinden güzel akrobatik hareketler yaptı.

Türk Hava Kurumu model uçak öğretmenleri Mustafa Dişdiş ve Mehmet Arslan nezaretinde düzenlenen kursta, kursiyerler günde yarımşar saatlik uçuşlar gerçekleştiriyor.

2 model uçakla yapılan eğitim uçuşları ve kursla ilgili bilgi veren Türk Hava Kurumu Model Uçak öğretmeni Mustafa Dişdiş, ''16 Temmuz'da 10 kişi ile başlayan radyo kontrollü model uçak kursumuz devam etmekte. Kursiyerlerimiz şuan da uzaktan kumandalı bir uçağı havada taşıyabilme kuvvetlerini, airodinamik bilgileri öğrendikten sonra burada alan üzerinde uçuş eğitimlerine başladılar. Havadaki uçuşlarını tamamlayan öğrencilerimiz pisti tanıma, piste yaklaşıp uçakları piste indirme çalışmalarını yapmaktalar. Kursun son günlerine doğru uçakları rahatlıkla pist üzerine indirebilecekler. Gerçek bir hava aracı olan uçağı tanıma fırsatını elde etmiş oldular. Türkiye genelinde istek gelen her bölgede ayırt edilmeksizin, istek gelen yerler planlama dahilinde yeterli kursiyer sayısı sağlandığında olumlu olarak öğretmenlerimizi o bölgeye gönderiyoruz.'' diye konuştu.

Erzincan'da ki çalışmayla ilgili bilgi veren Türk Hava Kurumu Erzincan şube saymanı Rıdvan Geçim de, "Burada radyo kontrollü yani rc dediğimiz bölgesel bir kurs açtık. 10 kişilik kursiyerlerimizle birlikte 10 gün süren kurslarla kurs sonrası kurs adaylarımıza sertifika verilmek üzere kursu bitireceğiz.'' dedi. 

Erzincan'da model uçak kursuna büyük ilgi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşım, haberde de yazdığı gibi, valilik ve thk tarafından organize edilmiş çok güzel bir uygulama.. bunu tutupta bakana ne diye bağlarsın.. başka bi ilin valisi talep ettide kabul etmediler mi ..? model uçak kursu bu, hobi yani, insanların talep etmesiyle ilgili birşey.. erzincan da rahmetli Recep Yazıcıoğlu' nun başlattığı doğa sporları furyası zaten çoğu kimsece bilinen birşey..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
erzincan başlıklı arkadaşa... Bakanla ne alakası var Tamam saolsun bakan geldikten sonra yönelme olmuş olabilir ama.... erzincan büyük depremden sonra diğer illere kaçış olduğundan dolayı nufusunda eksilmiştir.erzincan ayrıca sadece maket uçaklar konusunda değil aşağıda belirtiğim gibi doga sporlarınında başkentidir. buyrun buralardan bakın www.erdoga.org/ www.erzincan.gov.tr/ Başlıca faaliyet dalları Kayak, Rafting, kano, Dağcılık- Kampcılık, kayak olmak üzere, Yüzme, Paintball, Bisiklet, triatlon, Atıcılık, Satranç dallarında faaliyet göstermek ve bu dallarda sporcular yetiştirmektir. bunlarıda bakan yapıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vay be 100 bin kişilik erzican nelere kadir olmuş bir bakanda sivaslı olsa günde 10 trafik olur galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000