20 Temmuz 2009, Pazartesi 07:58:49

Engeller, yaptıkları uçaklarla kalkacak

Türk Hava Kurumu'nun (THK) Ankara'nın Polatlı ilçesinde açtığı maket uçak kursuna katılan engelliler, bugün yaptıkları uçakları uçuracaklar.
  • Bakalım "torpil"ler ne zaman kalkacak?

THK Polatlı Şube Başkanı Ünal Akdoğan,  yaptığı açıklamada, şubat ayında engellilere yönelik olarak açtıkları kursa beklediklerinden fazla ilgi gösterildiğini, talep üzerine yaz dönemimde de engellilere yönelik maket uçak kursu açtıklarını söyledi.

Son 6 ayda 24'ü engelli 36 kişiye model uçak, 1 kişiye planör tekamül, 1 kişiye planör başlangıç, 2 kişiye yamaç paraşütü ve 5 kişiye de paraşüt kursu verdiklerini bildiren Akdoğan, şunları kaydetti:

''Biz Polatlı şubesinde yeni yönetim olarak, yaptığımız çalışmalarla Polatlılara havacılığı sevdirmeyi amaçlıyoruz. Kurumumuzun yardım kuruluşu olmadığını eğitim kurumu olduğunu yaygınlaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Düzenlediğimiz model uçak kursundan 34 kişi yararlandı, bunların 24'ü engelliydi. Bu kursiyerlerimiz yaptıkları uçakları bugün Polatlı Şehir Stadı'nda uçuracak. Birçoğu gülerdir yaptığı uçağı uçurmanın hayalini kuruyor, bu da bizi mutlu ediyor.''

Engelli kursiyerlerden 14 yaşındaki Kutay Tokat da kursun çok hoşuna gittiğini ve kendisine güven kazandırdığını belirterek, bugün yaptığı uçağı uçurmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Engeller, yaptıkları uçaklarla kalkacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bakalım "torpil"ler ne zaman kalkacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000