12 Kasım 2008, Çarşamba 07:41:41

Eğitimler aralıksız devam ediyor

Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, kent genelinde 4 yılda 70 bin kişiye havacılık eğitimi verdiklerini açıkladı.
  • Yaa Paşam,sivil havacılığı sevdiriyoruz diyorsunuz ama memlekette havacılık dibe vurmuş kimsenin haberi yok. İstanbul'un dışında doğru dürüst bir faaliyet yok. Anadoludaki özel uçak sayısı Moğalistan'ın herhangi bir meydanındakinden bile az.

Atilla, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal'ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Burada kurumun çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Atilla, THK bünyesinde toplam 18 adet uçağın olduğunun bilgisini verdi.

Mersin ve bölgede çıkan orman yangınlarına karşı başlatılan söndürme çalışmalarında da bizzat görev aldıklarını kaydeden Akın Atilla, Türkiye'de orman yangınlarına ilgili kurumlar dışında müdahale eden tek kurumun da THK olduğunun altını çizdi. Atilla, 2008 yılı içerisinde meydana gelen 110 orman yangınında da bizzat müdahale ederek, söndürme çalışmalarına destek verdiklerini hatırlattı.

Bunun yanı sıra havacılık konusunda da eğitimler gerçekleştirdiklerini belirten Atilla, bu kapsamda 4 yıllık bir zaman diliminde 70 bin kişiye havacılık eğitimi verdiklerini, amaçlarının bu sayıyı daha da yukarılara taşımak olduğunu söyledi. Atilla, THK olarak turistik gezilerle birlikte İzmir ve Antalya'da paraşüt uçuşları, Kapadokya'da balon uçuşları düzenlediklerini, Mersin'de yamaç paraşütü eğitim çalışmalarının da sürdürüldüğünü kaydetti. Atilla, açılan kursların da 2009 yılı Şubat ayında sona ereceğini dile getirdi.

Kurban Bayramı'nda THK tarafından yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Atilla, alınan izinlerle birlikte kurban derilerini vatandaşlardan topladıklarını, kuruma bağışlanan etleri kavurma haline getirerek, yoksul ve yardıma muhtaç insanlara dağıttıklarını, bunu yaparken insanları incitip rencide etmemeye dikkat ettiklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal da, THK tarafından Mersin'de gerçekleştirilen çalışmaları yakından takip ettiklerini, yapılan etkinlikleri de anlamlı bulduklarını söyledi. Ahmet Ünal, "İnsan sosyal bir varlıktır, her yönde geliştirilmesi gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından THK Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, katkı ve desteklerinden dolayı MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal'a çeşitli hediyeler takdim etti.

THK - Mersin

Eğitimler aralıksız devam ediyor

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
Yaa Paşam,sivil havacılığı sevdiriyoruz diyorsunuz ama memlekette havacılık dibe vurmuş kimsenin haberi yok. İstanbul'un dışında doğru dürüst bir faaliyet yok. Anadoludaki özel uçak sayısı Moğalistan'ın herhangi bir meydanındakinden bile az.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000