05 Kasım 2011, Cumartesi 07:30:44

"DERİLER THK'YA VERİLSİN"

Türk Hava Kurumu (THK) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, vatandaşlara kurban derilerini THK’ya vermeleri çağırısında bulundu...
  • istanbul fatıh kocamustafa pasa semtınde oturuyorum.kurban derısı vermek ıstıyorum hangı merkezlerle ıletısıme gecmem gerekıyor bılgı verırmısınız .tel:05336412168
  • zonguldak ili kdz ereğli gülüç semtinde oturuyorum iki adet kurban derim var ama bayramın 1. günü geçti deri tolama arabası göremedik nasıl ulaştıracağız 5393223575
  • bn derı vermek ıstıyorum telefon numarası bulamıyorum ne yapabılırım
  • muhtemelen bu haber yıne derı toplamak ısteyen dıncı kesımın THK ıcın atıp tutmasına bahane olması ıcın yayımlanmıstır.pekı THK ya vermedıgınız derılerın akıbetı ne oluyor , denız fenerı ne oluyor bunlarada cevap verebılıyormusunuz ?
  • %60 orani Hava Kuvvetlerinin %40 orani Kara Havaciligin ARKA BAHCESI olan kurumun masraflarinida onu bu hale getiren bu kuvvet komutanlari ceksin.Atamizin bu guzide kurumunu CAGDASLIK ve MODERNLIK maskesi ile CUMHURIYET perdesi arkasindan cehenneme ceviren,fitneciligin fesatciligin alip goturdugu,adam kayirmaciligin had safhada oldugu birakin milleti ve gencleri kendsine bile faydasi olmayan yonetenleri sebebi ile verimsiz,gereksiz cenabet bir hale gelmistir bu kurum.Kapali kapilar ardinda askercilik egolarini tatmin eden bu gereksizler ordusuna sakin yardimci olmayin.Ne zaman ki en tepesinden en alttakine bu cenabetler giderde gercek havacilar ve millet hizmetkarlari is basina gelir, kurum ne zamanki sine-i millet olur o zaman sahiplenelim
  • biz ucalim! Biri demis ki planor egitimi aldim. Aldinda n'oldu arkadasim? Simdi gidip Avrupa'da oldugu gibi planor kiralayip ucabilecekmisin o klupte? Birdaha zor ucarsin. Oradaki hocalar ucar sende dersin ki !AAA Kurum harika is yapiyor.
  • bizim gibi gençlerin eğitimi için verin bende deri toplayacam
  • Vermeyecekler vermesin kardeşim. Ben herzaman olduğu gibi bu bayramda da vereceğim. Neyin ne olduğunu bilmeden vermeyeceğim diye tutturuyorlar. Özveri ve karşılıksız olarak hizmetleriyle , Türk Havacılık kapasitesinin gelişmesine katkıda bulunuyorlar. Bu deri gelirinin tamamı da değil, verilen yüzdelerle dağılım yapılıyor, bu yüzdeleri de kurum değil devlet belirlmiş.
  • asla...
  • Turk Hava Kurumumu ?Genel baskan dısındakı basıretsız yonetıcılerının yerını saglamlastırmak adınamı yardım yapacagız..?Cehveroglu..
THK Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Muhammet Likoğlu, kurban derisi toplamanın THK’ya verilen yasal bir görev olduğunu söyledi.
 
Kurban Bayramı’nda kurban derisi toplama yetkisinin 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde, beş ayrı kurum adına devlet tarafından THK’ya verildiğini belirten Likoğlu, toplanan yardımların Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet Vakfı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türk Hava Kurumu arasında paylaşıldığını söyledi.
 
Vatandaşlara kurban derilerini THK’ya vermeleri çağrısında bulunan Likoğlu, ”Kurban derisi toplama yetkisi 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde, beş ayrı kurum adına devlet tarafından THK’ya verilmiştir. Bu yetkinin yasal dayanakları, 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu ve 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun 8'inci maddesidir. Her iki kanunun uygulama esaslarını açıklayan Yardım Toplama Yönetmeliğinin 2.15.16 ve 22’inci maddeleri gereğince fitre, zekat ve kurban derisi toplama yetkisi sadece Türk Hava Kurumu devletin beş ayrı kurum adına vermiş olduğu yasal bir görev yerine getirmektedir. Yardım Toplama Yönetmeliğinin 22'nci maddesi gereğince toplanan gelirin yüzde 50’si yardımların toplandığı il ve ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, bir başka deyişle kendi il ve ilçelerinizdeki vali ve kaymakamların denetimindeki vakıf hesabına, yüzde 4'ü Türk Kızılay’ına, yüzde 3'ü Çocuk Esirgeme Kurumu’na, yüzde 3'ü Diyanet Vakfı'na, yüzde 40'ı ise Türk Hava Kurumu'na aktarılmaktadır. Böylece gönüllü olarak vermiş olduğunuz fitre, zekat ve kurban derisi bağışlama ile aynı anda beş ayrı kuruma bağış yapmış oluyorsunuz” dedi.
 
THK’nın toplanan yardımlar ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Likoğlu, şöyle dedi:
 
”THK bu yardımlarla Havacılığın paraşüt planör, yamaç paraşütü, yelken kanat ve model uçak dallarında eğitim vererek gençlere yeni ufuklar açıyor, onlara istihdam sağlıyor. Gençlerimizin havacılığın başlangıç kurslarından ücretsiz yararlanmasını sağlıyor. Orman yangınlarının havadan söndürülmesinde kullanılan yangın söndürme uçak filosunu büyütmeye ve güçlendirmeye çalışıyor. Unutmayalım ki, Türkiye'de Türk Hava Kurumu'nun dışında,ne kamu sektöründe ne de özel sektör envanterinde yangın söndürme uçağı yoktur. Yanan ormanlarımızın söndürülmesine sizde katkıda bulunmak istiyorsanız, bu fitre zekatlarınızı ve keseceğiniz kurbanların derisini Türk Hava Kurumu'na bağışlayınız. Tüm kurum kuruluşların merkez mahalle ve köy muhtarlıklarının değerli halkımızın Kdz Ereğli Şube Başkanlığımıza kurban derisi toplama faaliyetlerinde yardımcı olmalarını bekliyoruz. Türk Hava Kurumu'na yaptığınız ve yapacağınız maddi ve manevi yardımlarla verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.”
"DERİLER THK'YA VERİLSİN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
istanbul fatıh kocamustafa pasa semtınde oturuyorum.kurban derısı vermek ıstıyorum hangı merkezlerle ıletısıme gecmem gerekıyor bılgı verırmısınız .tel:05336412168

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zonguldak ili kdz ereğli gülüç semtinde oturuyorum iki adet kurban derim var ama bayramın 1. günü geçti deri tolama arabası göremedik nasıl ulaştıracağız 5393223575

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bn derı vermek ıstıyorum telefon numarası bulamıyorum ne yapabılırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
muhtemelen bu haber yıne derı toplamak ısteyen dıncı kesımın THK ıcın atıp tutmasına bahane olması ıcın yayımlanmıstır.pekı THK ya vermedıgınız derılerın akıbetı ne oluyor , denız fenerı ne oluyor bunlarada cevap verebılıyormusunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
%60 orani Hava Kuvvetlerinin %40 orani Kara Havaciligin ARKA BAHCESI olan kurumun masraflarinida onu bu hale getiren bu kuvvet komutanlari ceksin.Atamizin bu guzide kurumunu CAGDASLIK ve MODERNLIK maskesi ile CUMHURIYET perdesi arkasindan cehenneme ceviren,fitneciligin fesatciligin alip goturdugu,adam kayirmaciligin had safhada oldugu birakin milleti ve gencleri kendsine bile faydasi olmayan yonetenleri sebebi ile verimsiz,gereksiz cenabet bir hale gelmistir bu kurum.Kapali kapilar ardinda askercilik egolarini tatmin eden bu gereksizler ordusuna sakin yardimci olmayin.Ne zaman ki en tepesinden en alttakine bu cenabetler giderde gercek havacilar ve millet hizmetkarlari is basina gelir, kurum ne zamanki sine-i millet olur o zaman sahiplenelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
biz ucalim! Biri demis ki planor egitimi aldim. Aldinda n'oldu arkadasim? Simdi gidip Avrupa'da oldugu gibi planor kiralayip ucabilecekmisin o klupte? Birdaha zor ucarsin. Oradaki hocalar ucar sende dersin ki !AAA Kurum harika is yapiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizim gibi gençlerin eğitimi için verin bende deri toplayacam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Vermeyecekler vermesin kardeşim. Ben herzaman olduğu gibi bu bayramda da vereceğim. Neyin ne olduğunu bilmeden vermeyeceğim diye tutturuyorlar. Özveri ve karşılıksız olarak hizmetleriyle , Türk Havacılık kapasitesinin gelişmesine katkıda bulunuyorlar. Bu deri gelirinin tamamı da değil, verilen yüzdelerle dağılım yapılıyor, bu yüzdeleri de kurum değil devlet belirlmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
asla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Turk Hava Kurumumu ?Genel baskan dısındakı basıretsız yonetıcılerının yerını saglamlastırmak adınamı yardım yapacagız..?Cehveroglu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000