21 Eylül 2009, Pazartesi 12:43:45

Bursa'da model uçak heyecanı

Bursa'da, Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde açılan kursla öğretmenler hem model uçak yapmayı öğrenecek hem de kurs sonunda alacakları sertifika ile yeni öğrenciler yetiştirebilecek...
  • Ama neden Bursa Yunuseli hava alanının açılması yönünde de girişim başlatılmıyor.?dernekler , Bursa halkı neredeyiz?_

Bursa'da, Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde açılan kursla öğretmenler hem model uçak yapmayı öğrenecek hem de kurs sonunda alacakları sertifika ile yeni öğrenciler yetiştirebilecek.

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Bursa Şubesi, Türk Hava Kurumu Osmangazi Şubesi ve Tophane Endüstri Meslek Lisesi işbirliği içerisinde gerçekleştirilen 'Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu' öğretmenlere uçak yapmayı öğretecek. 6 gün sürecek eğitimler sonunda kursiyer öğretmenler kendi yapacakları uçakları uçurmak için Hürriyet Havacılık Kulübü'nde bir araya gelecek. Uçurulan uçaklarla hem gökyüzü şenlenecek hem de kursiyerler sertifika almanın sevincini yaşayacak.

Kursun düzenlenmesinde önemli katkıları bulunan TEKEV Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız, Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu'na katılan öğretmenlerin sosyal faaliyetler içerisindeki niteliklerini artırıcı eğitim çalışmalarını desteklediklerini söyledi. Kurs sayesinde öğretmenlerin alacakları sertifikalar ile kendilerine değişik branşlar da kazandırabileceklerini belirten Yıldız, bu tip organizasyonları sıkça düzenlemeye devam edeceklerinin altını çizdi. Yıldız, "Bundan sonraki hedefimiz bu tip organizasyonlar içerisinde THK Osmangazi Şubesi ve THK Sportif Havacılık Kulübü ile yamaç paraşütü kursu, radyo kontrol kursu ve roket kursu eğitimleri düzenlemektir. Teknik öğretmen camiasına eğitim alanında da hizmetlerimiz devam edecek" dedi.

Kursun açılışında söz alan THK Osmangazi Şube Başkanı Sermet Özbilge, "Tüm öğretmen camiasını içine alan bu organizasyon sonunda başarılı olan 40 öğretmen arkadaşımız, Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir" sözündeki hedeflere ulaşmak için kendi okullarında açacakları sportif havacılık kulüplerin de genç havacılar yetiştireceklerdir" diye konuştu.

Bursa'da model uçak heyecanı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ama neden Bursa Yunuseli hava alanının açılması yönünde de girişim başlatılmıyor.?dernekler , Bursa halkı neredeyiz?_

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000