30 Mart 2012, Cuma 17:07:13

BU UÇAKLA BİR İLK OLDULAR

Türk Hava Kurumu üniversitesi Cessna Citation XLS tipi uçağı filosuna katarak iş jeti olan ilk üniversite olma özelliği kazandı. Uçak hem hava ambulansı olarak kullanılacak hem de üniversitede tip eğitimleri verilecek.
  • Pilotlarına 2000 TL maaş vermeyi uygun bulan THK, 1 yılda bu uçağın parasını biriktirebilecek birikimi yapar zaten. 2000 TL ücretli işi " İş garantili pilotluk eğitimi" almadan da herkes bulabilir.
  • yabancı pilotlar gelmeden önce,sorumlu pilot olan bizim ağır abilerın yaptığı kazaları,gizlenen onca komik olayı bir bilsen senin olan aklın da gider:)vatan-millet-sakarya ayaklarına yumulmuşsunuz o küçücük akvaryumunuza söğüşleyip duruyorsunuz güzelim kurumu.hiç bir işinizi düzgün yapmadığınız gibi,bir de asla ulaşamayacağınız hedeflerle insanları kandırmaya çalışıyorsunuz.akıl bunun neresinde?köşelerde ziyan etme zamanını,bu ülkede havacılık nasıl gelişir ona çalış biraz.çok zorlanırsan bu köşelere bak,doğrular sana yol gösterir.
  • kim binecek acaba bu uçağa? a) O.Y b) C.K C) N:Ş bilin bakalım :))
  • Bu sitelerde, tüm firma haberlerine ateş püskürenlerin büyük bir çoğunluğu, pilot olup çok maaş kazanacaksınız ayağına, uçuş okulları tarafından söğüşlenen arkadaşlarımız. Arkadaşlar ülkemizde o kadar çok yabancı pilot var ki aklınız durur. Birleşin bu konuda bir şeyler yapın. Gerekirse meydanlarda eylem yapın.Bırakın bu köşeleri takip edip ona buna sövmeyi ...
  • Kıbrısın en büyük üniversitesi olan yakın dogu üniversitesininde bir aded özel iş jeti var devamlı avrupa ve avrasyadan hasda getiriyorlar ve iş jeti olarakda kullanılıyor . Nasıl olduda THK ilk ünivesite oldu daha anlamış değilim.
  • Arkadaşlar değerli camia üyleri yapılan adımı siz n E yaptınızda B eğenmiyorsunuz thk gelişiyor işte ne güzel kurulduğu gibimi kalsaydı elinden geleni yapıyorlar işte. uzayaaa da çıkarız marsada ayak basarız. bu thk ve milletin gururudur onurudur karıştırmayın umarım ilerde daha çok uçakları daha çok öğrencileri daha çok pilotları olur millet olarak gurur duymalıyız.
  • Daha cok bir imaj calismasina benziyor. 7 Milyon dolari cek hangara imaj olsun. Hayirli olsun. Gule gule kullanin
  • sizin işiniz paraşüt sizin işiniz planör sizin işiniz yamaçparaşütü sizin kuruluş amacınız bu.ne işiniz var ATPL de bussiness da uzayda?bunları çok iyi yapıyorsunuz da uzayımı kaldı?
  • Airport haberi bir süredir takip ediyor ve üzülüyorum. Hep aynı şeyler. Onlar hep şöyle , benim grubum hariç diğer hepsi rezil, onlar çok para alıyor ben az, asker kökenliler şöyle siviller böyle vs. vs. Hiç şunu başarmaları lazım gibi pozitif eleştiri yok. Hep kötüleme hep laf sokmaya çalışma. THK unu çok sevdiğimden veya saydığımdan değil ama adamlar iyi yada kötü bir ilke imza atmışlar. Bu adımın daha ileri gitmesi için POZİTİF ELEŞTİRİ VEYA İŞİN TAKİPÇİSİ olmak yerine en baştan ezbere çelme takmaya çalışmak . Bu nasıl bir anlayıştır... SAYGILAR. Not: Çok iyi niyetlisin gibi eleştiriler için baştan söyleyeyim biz küçük bir camiadayız . Bu iş kötüye giderse burada en ağır eleştiriler yazılmalı. Ama baştan negatif bir işe başlanmaz.
  • seni pistlerde de görmek isteriz.
Türk Hava Kurumu’nun Ocak ayında yaptığı ihale ile satın aldığı özel jet Ankara’ya getirildi. Almanya’dan satın alınan Cessna Citation XLS uçak dün Etimesgut’a indi.
Bu uçakla birlikte Türkiye’nin iş jeti sahibi olan ilk havacılık üniversitesi olma özelliğini kazanan THK Üniversitesi, uçağı tip eğitimlerinde kullanacak.

Uçak eğitimin dışında kalan zamanlarda hava ambulansı olarak da hizmek verecek. Bunun için de hava ambulanslarında kullanılan teknik ekipmanların sipariş edildiği ve kısa süre sonra Türkiye’ye getirileceği öğrenildi. Uçağın yaklaşık fiyatının 13 milyon dolar civarında olduğu bildirildi.

Uçağın teknik özellikleri:

Ekip: 2
Kapasite: 7-10 yolcu
Uzunluk: 52 ft 6 in (16.0 m)
Kanat açıklığı: 56 ft 4 in (17.17 m)
Yükseklik: 17 ft 2 in (5.23 m)
Boş ağırlık: 12,800 lb (5,086 kg)
Maksimum kalkış ağırlığı: 20,200 lb (9,163 kg)
Hız: 441 ktas (815 km/h)
Menzil: 1,858 nm (3,441 km)
Uçuş yüksekliği: 45,000 ft (13,716 m)

İşte o uçak:




BU UÇAKLA BİR İLK OLDULAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 12 yıl önce
Pilotlarına 2000 TL maaş vermeyi uygun bulan THK, 1 yılda bu uçağın parasını biriktirebilecek birikimi yapar zaten. 2000 TL ücretli işi " İş garantili pilotluk eğitimi" almadan da herkes bulabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yabancı pilotlar gelmeden önce,sorumlu pilot olan bizim ağır abilerın yaptığı kazaları,gizlenen onca komik olayı bir bilsen senin olan aklın da gider:)vatan-millet-sakarya ayaklarına yumulmuşsunuz o küçücük akvaryumunuza söğüşleyip duruyorsunuz güzelim kurumu.hiç bir işinizi düzgün yapmadığınız gibi,bir de asla ulaşamayacağınız hedeflerle insanları kandırmaya çalışıyorsunuz.akıl bunun neresinde?köşelerde ziyan etme zamanını,bu ülkede havacılık nasıl gelişir ona çalış biraz.çok zorlanırsan bu köşelere bak,doğrular sana yol gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kim binecek acaba bu uçağa? a) O.Y b) C.K C) N:Ş bilin bakalım :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu sitelerde, tüm firma haberlerine ateş püskürenlerin büyük bir çoğunluğu, pilot olup çok maaş kazanacaksınız ayağına, uçuş okulları tarafından söğüşlenen arkadaşlarımız. Arkadaşlar ülkemizde o kadar çok yabancı pilot var ki aklınız durur. Birleşin bu konuda bir şeyler yapın. Gerekirse meydanlarda eylem yapın.Bırakın bu köşeleri takip edip ona buna sövmeyi ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kıbrısın en büyük üniversitesi olan yakın dogu üniversitesininde bir aded özel iş jeti var devamlı avrupa ve avrasyadan hasda getiriyorlar ve iş jeti olarakda kullanılıyor . Nasıl olduda THK ilk ünivesite oldu daha anlamış değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar değerli camia üyleri yapılan adımı siz n E yaptınızda B eğenmiyorsunuz thk gelişiyor işte ne güzel kurulduğu gibimi kalsaydı elinden geleni yapıyorlar işte. uzayaaa da çıkarız marsada ayak basarız. bu thk ve milletin gururudur onurudur karıştırmayın umarım ilerde daha çok uçakları daha çok öğrencileri daha çok pilotları olur millet olarak gurur duymalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Daha cok bir imaj calismasina benziyor. 7 Milyon dolari cek hangara imaj olsun. Hayirli olsun. Gule gule kullanin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sizin işiniz paraşüt sizin işiniz planör sizin işiniz yamaçparaşütü sizin kuruluş amacınız bu.ne işiniz var ATPL de bussiness da uzayda?bunları çok iyi yapıyorsunuz da uzayımı kaldı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Airport haberi bir süredir takip ediyor ve üzülüyorum. Hep aynı şeyler. Onlar hep şöyle , benim grubum hariç diğer hepsi rezil, onlar çok para alıyor ben az, asker kökenliler şöyle siviller böyle vs. vs. Hiç şunu başarmaları lazım gibi pozitif eleştiri yok. Hep kötüleme hep laf sokmaya çalışma. THK unu çok sevdiğimden veya saydığımdan değil ama adamlar iyi yada kötü bir ilke imza atmışlar. Bu adımın daha ileri gitmesi için POZİTİF ELEŞTİRİ VEYA İŞİN TAKİPÇİSİ olmak yerine en baştan ezbere çelme takmaya çalışmak . Bu nasıl bir anlayıştır... SAYGILAR. Not: Çok iyi niyetlisin gibi eleştiriler için baştan söyleyeyim biz küçük bir camiadayız . Bu iş kötüye giderse burada en ağır eleştiriler yazılmalı. Ama baştan negatif bir işe başlanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
seni pistlerde de görmek isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000