29 Nisan 2012, Pazar 08:39:34

"BÖLGEYE HAVALİMANI DA KAZANDIRACAĞIZ"

1927’den bugüne faaliyet gösteren THK Menemen Şubesi'nin yeni hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı.
  • Yarım saat gittin mi Adnan Menderes'e ulaşıyorsun. Ne gereği var Meneme'e havaalanı yapmaya?
  • >>flight suit ile cessna ucurmak.
  • habire havaalani yapar olduk. Haydi hayirlisi.
  • ver parayı ol pilot, al part time hostes bak rahatına, aç 6 ay kurs yetiştir teknisyen hala ne havacılık eğitiminden bahsediyorlar bu iş artık ayağa düştü
  • uniformalara bakilirsa pilotlar hazir zaten. Giydir yesil tulumu cocuklara hersey tamam. 3 tanede yama taktin mi oldu sana filo.. Halk oyunu ve plaket ohh ne ala memleket. Bana o maasi verin daha iyisini yaparim.

 

Açılışa, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, THK Genel Başkanı ve Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) Başkan Yardımcısı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfullah Sami Özcan, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkan ve yöneticileri, Muhtarlar, THK Şube Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ve vatandaşlar katıldı.
 
Açılışa katılan THK Genel Başkanı Yıldırım, Ege’nin incisi Menemen’de güzel bir binanın açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. THK Vakfı’nın kurduğu Uzay ve Havacılık Üniversitesi’ne bağlı yüksek okulun, Menemen’e kazandırılması için Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in her şeyi yaptığını, son adımı atmanın kendilerine düştüğünü ifade ederek, “THK’nun görevi, havacılığı Türk insanının işi yapmak. Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi; istikbali göklerde aramak ve bunu arayacak insanları yetiştirmek. Bu amaçla 2011 yılında THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi’ni kurduk. THK Üniversitesinin Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nu Menemenimizde açacağız. Bu bizim sözümüzdür. Biz bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık. Bunu da yerine getirmenin hep beraber gururunu yaşayacağız” dedi.
 
“BÖLGENİN HAVA ALANINA İHTİYACI VAR”
 
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise konuşmasında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin kuruluşundan 16 ay sonra THK’nu kurduğuna dikkat çekerek; “Bir liderin vizyonunu, uzak görüşlülüğünü, dünyayı algılayışını göstermesi açısından bu çok önemlidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği Türkiye vizyonunun daim olmasına hepimiz katkı koymalıyız. Bugün dünyada büyük bir ekonomi, saygın bir devlet, güçlü bir millet olduysak, bunda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çizgi vardır. Atatürk’ün çizdiği çizgide, böyle güzel binalarda, iyi yöneticilerle bu ülkeyi daha iyi noktalara çıkartacağız. Buraya THK Üniversitesi’nin Meslek Yüksek Okulu’nu kazandıracağız. Buraya bir de hava alanı kazandıracağız ve hep beraber havacılığı, uçuşu özendiren bir anlayış içerisinde olacağız. Ben Çiğli’nin, Menemen’in, bu bölgenin buna ihtiyacı olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
 
MENEMEN BELEDİYESİ’NDEN TAM DESTEK
 
1964 yılında açılan binanın hizmetleri için yetersiz geldiğini ve THK öz kaynaklarıyla yeni hizmet binasının yapıldığını açıklayan THK Menemen Şube Başkanı Hilmi Kurtoğlu, 2011 yılında kurulan THK Uzay ve Havacılık Üniversitesi’nin ilk yüksek okul binası olarak Emiralem’deki Belediye binasının bedelsiz tahsisini sağlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in, THK Menemen Şubesi’nin yeni hizmet binası için de 34 m2 yer tahsis ettiği, yol katılım ve oturma ruhsatı çalışmalarında da gerekli desteği sağladığını söyledi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e THK’na ve dolayısıyla ilçemizde havacılığın gelişimine katkılarından dolayı teşekkür eden Kurtoğlu, vatandaşların katkısı ve iyi idarelerin çalışmaları ile THK’nun çok iyi noktalara geldiğini ifade etti.
 
İzmir ile birlikte Menemen’in de hızla büyüdüğünü ve ilçenin sağlıklı gelişimini sağlamak adına birlik ve beraberliğe büyük önem verdiğini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Birlik ve beraberliğin olduğu yerde böylesine güzel binalar ortaya çıkıyor. Yine çok kısa bir süre önce Sosyal Güvenlik Kurumu binası ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil- Pasaport -Toplum Destekli Polislik hizmetlerinin verileceği hizmet binasının tefrişini gerçekleştirerek hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca bugün Halk Eğitim Merkezi’nin bulunduğu yaklaşık 10 milyon TL değerindeki 4500 m2 alanı kaymakamlık binası yapılmak üzere Milli Emlak’a tahsis ettik. Birlik ve beraberlik olduğu zaman gerçekten güzel işler ortaya çıkıyor. İşte Menemen böyle büyüyor. Birlik ve beraberlik içinde gelişiyor” dedi.
 
Menemen Belediyesine bağlanan beldelerden biri olan Asarlık’taki belediye hizmet binasını özel dershaneden daha güzel bir dershaneye dönüştürdüklerini ve bugün 946 öğrencinin buradan faydalandığını hatırlatan Başkan Şahin; Koyundere’deki Belediye hizmet binasının ise Ege Üniversitesi Seramik Meslek Yüksek Okulu kurulması için yine bedelsiz tahsis edildiğini, Eylül ayında burada 250 kadar öğrencinin eğitime başlayacağını söyledi. Emiralem’deki Belediye hizmet binasını da THK Uzay ve Havacılık Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulu yapılması için tahsis ettiklerini açıklayan Başkan Şahin, “Ufak pürüzlerden dolayı Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nu ilçemize bu sezon kazandıramadık ama sayın THK Genel Başkanım öyle güzel bir söz verdi ki, kendisini alkışlamak istiyorum” diye konuştu.
 
İESOB Başkan Vekili, THK Uzay ve Havacılık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi, Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve THK Menemen Şube Başkanı Hilmi Kurtoğlu’nu farklı alanlardaki başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Şahin, “Hilmi Başkanımızın ne kadar yetenekli olduğunu çok iyi biliyorum. Böyle insanlar olduğu sürece Menemen’in sırtı yere gelmez” dedi.
 
THK Menemen Şubesi Genç Kanatlar üyesi gençlerin halk oyunları gösterileri ile renklenen tören, plaket töreni sonrasında açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi.
"BÖLGEYE HAVALİMANI DA KAZANDIRACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kel başa şimşir tarak... ~ 12 yıl önce
Yarım saat gittin mi Adnan Menderes'e ulaşıyorsun. Ne gereği var Meneme'e havaalanı yapmaya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ooh ~ 12 yıl önce
>>flight suit ile cessna ucurmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 12 yıl önce
habire havaalani yapar olduk. Haydi hayirlisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boşverr ~ 12 yıl önce
ver parayı ol pilot, al part time hostes bak rahatına, aç 6 ay kurs yetiştir teknisyen hala ne havacılık eğitiminden bahsediyorlar bu iş artık ayağa düştü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 12 yıl önce
uniformalara bakilirsa pilotlar hazir zaten. Giydir yesil tulumu cocuklara hersey tamam. 3 tanede yama taktin mi oldu sana filo.. Halk oyunu ve plaket ohh ne ala memleket. Bana o maasi verin daha iyisini yaparim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000