27 Mart 2012, Salı 09:12:41

BİRÇOK KİŞİ İŞİNDEN OLABİLİR

Takvim gazetesi yazarı Emin Pazarcı, Orman Genel Müdürlüğü'ünün yangın söndürme ihalesinde yaşanan birbirinden ilginç ayrıntılıları kaleme aldı
  • Nedense ihale işlerine bakan hep bir takım insanlardır. İnceleyin bakın durumu anlayacaksınız!
  • Yazdığım yorumun sonuna kadar arkasındayım. Böyle devam ederse THK yı batıracaklar. Bunu göreceksiniz. Ben hayallerden değil, gerçekleşmiş olaylardan bahsediyorum. Savcılığa da suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. Devleti dolandıranlardan hesap sorulmalı. Birileri THK nın adını kullanarak devleti dolandırıyor.
  • amaç belli ormanlar yansın yanan orman arazilerini tanıdıklara verelim :)
  • Türkiyede bunlar olmayan şeyler değil.nedenine gelince birkaç yıl önce deniz k.k.lığının elindeki envanterden çıkan karakol uçaklarını tai alarak modernize edip test uçuşu dahil yapı üstelik şu an elimizdeki bombardier uçaklarının kapasitesinden fazla su taşınacak hale getirdiği uçakları nedendir bilinmez ihaleden reddedip,yada bu ülke menfaatleri kimlerin ekmeğine bal sürme adına hasır altı edildi bilinmez ama bu ihalede bu hikayenin bir benzeri.bir önceki ihalede pay alamayan kişi ve kuruluşa sanırım bir özür niteliğinde bu iş veriliyor ama ormanlarımız gidecek kimsenin umrunda değil yazık...çıkarlar uğruna ülke menfaatleri görmezden geliniyor.ama unutmayın keser döner sap döner birgün gelir o sap, artık gerisini bilemiyorum.
  • Meyve veren ağaç taşlanırmış.Fakat iftiranın bedeli Allah nezdinde ağırdır. Bu yorumu yazan arkadaş bu bedeli ödemeye hazır mı acaba?
  • Asıl sorulması gereken soru şu. THK neden OGM’ye yani Devlete, çok fahiş bi fiyat vererek kazık atmaya kalktı.(Alışkanlık işte...Bu sefer yemedi)Başka bir firma; aynı işi,aynı uçakla,aynı şartlarda ve üstelik başkasından kiralayacağı uçaklarla 300€/S daha ucuza yapabiliyorsa, sorun THK da demektir. Bunun başka açıklaması yok. İhale bittikten sonra, tut bi gazeteci,biz şu fiyata yapalım de... “sür kınayı gözüne” derler. Üstelik, dün yapılan helikopter ihalesini de hiç helikopteri olmayan THK 32 $/Saat farkla kazandı. THK Disiplin Kurulu Başkanı Zavallı E.E dünyadan, ihale kanunundan ve her şeyden önemlisi de kendi kurumundan habersizce beyanat vererek OGM yi suçluyor, “OGM uçağı olmayana ihaleyi verdi”
  • evet doğru aslında para almıyor.çünkü THK ticari faaliyet yapamaz.neden?çünkü THK bir dernek.peki bu yangın söndürme işini nasıl yapıyor.gökçen havacılık üzerinden yapıyor.işine geldiğinde (şu anda ağladıkları gibi) parasız çalışıyorlar.işlerine geldiklerinde bir şirket gibi davranmayı tercih ediyorlar.çift kişilikli nereye çekerseniz oraya gidecek acayip bir yapıdan ibaret THK.
  • Yahu hem "THK tek kurus para almiyor" hemde "Orman Bakanliginin istedigi fiyattan biz bu isi yapacagiz" diyor. Eger THK para almiyorsa Ucaklarini suyla doldurup bekletsin kardesim yangin olunca iki ucak suda o atar. Para almiyor zaten!!! YALANCILAR
  • Kamu ihale kanununda memleket sınırları içerisinde ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde bir organizasyon varsa aynı hizmeti yurt dışından direk yada dolaylı olarak alınmasını engelleyen bir madde vardır mutlaka. Vardır vardır yoksa da yazdırılır...
  • Orman Isletmesi bu yapar normaldir. Antalya Cirali' da da ayni katakulli oyunlarini yapti.Ormanspor kullanacak diye sit alani ilan edilmis bir bolgeyi birine peskes cekti. THK dururken ad sani belli olmayan alet edevati olmayan birine ihale amac ne orman yanginlarini sondurmek degil ihaleyi lan firmayi ihya etmek
Takvim gazetesi yazarı Emin Pazarcı'nın yazısına göre bugüne kadar başarıyla görevini yapan ve sezon dışı dönemde bile elinde söndürme araç gereci bulunan THK ihaleden elenirken, elinde sadece helikopter işletme ruhsatı bulunan ve çok yakın zamanda Sağlık Bakanlığı'nın açtığı ihaleden de yetersiz görülerek elenen bir firmaya büyük ihale verildi.

İşte Pazarcı'nın gündem oluşturan o yazısı...

ŞAKA GİBİ

Yazacaklarım şaka gibi. "Aman ha kimse duymasın" dedirtecek cinsten. Bu ülkede öyle gariplikler yaşanıyor ki, inanılır gibi değil.

Hem de Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin önüne koyduğu vizyona rağmen!

Başbakan, "yerli otomobil" çağrıları yapıyor. Genelgeler yayınlayıp, kamu ihalelerinde yerli firmalara avantaj sağlayan düzenlemelerin çalıştırılmasını istiyor. Bize ait ve bizden olanları koruyup geliştirmek için çırpınıp duruyor.

Bazılarının umurunda bile değil! Tersine, fareye kedi boğdurmaya çalışıyorlar!
Türkiye'de 4 yıldır orman yangınlarına THK müdahale ediyor. Üstelik, oldukça başarılı. Avrupa'da çıkan yangınlarda kaybedilen alan ortalama yüzde 4.5'ken, bizde sadece binde 4.

Üstelik, THK sürekli olarak ülke hizmetinde.

Sezon bitse de uçaklarını hazır bulunduruyor.

Gerektiğinde her türlü yangına müdahale ediyor. Karşılığında da bir kuruş para almıyor.

Bu kadarla kalmıyor, komşularımızın imdadına da koşuyor. 2010 Yılı'nda Başbakan'ın talimatı üzerine İsrail'e gitti, 3 gün çalıştı. 1453 ton köpük ve su sıktı. İsrail Hükümeti'nin para teklifini de "Hayır, biz Türkiye adına geldik" diyerek reddetti. Ardından bizzat Başbakan tarafından aranıp taltif edildi:

- Devletimizin ve milletimizin onurunu çok yükseklere taşıdınız, size teşekkür ederim. Şimdi ise boğulmaya çalışılıyor! Orman Genel Müdürlüğü, bu yıl havadan yangın söndürme ihalesi yaptı. Önce, yerli firmalara yüzde 15 avantaj sağlayan yasayı dikkate alıyor göründü. Şartnameyi buna göre düzenledi. Ardından da bu avantajı ortadan kaldıracak düzenlemeleri birbiri ardına sıraladı.

Sonuçta ne oldu biliyor musunuz?

Dev THK elendi. İhaleyi, elinde sadece bir helikopter ve helikopter işletme ruhsatı bulunan başka ortaklık kazandı.

Oysa bu firma, geçen yıl Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçak ihalesinde yeterli görülmeyip elenmişti. Garip, ama Sağlık Bakanlığı'nın yeterli görmediğini Orman Genel Müdürlüğü yeterli gördü!

MAÇIN ORTASINDA KURAL DEĞİŞTİ

İhale sürecinde öyle gariplikler yaşandı ki...

İlk şartnamede, işe ortaklıkla talip olunması halinde, her iki ortaktan da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden onaylı bir işletme ruhsatı istendi. Sonra iş deneyiminin kapsamı genişletilip, her türlü havacılık faaliyetini kapsayacak hale getirildi. Uçurtma uçurmak ve meteoroloji balonu bırakmak bile yangın söndürme ihalesinde "iş bitirme" olarak sayıldı.

Yetmedi, maçın tam ortasında kural değişti.

İkinci ortak inşaat firmasının "iş ortağı" olarak, havadan yangın söndürme ihalesine katılabileceği bir ortam oluşturuldu.

En önemlisi de yangın söndürme işinin "alt yüklenici" kullanılarak yapılmasının yasak olduğu bile unutuldu. İhale, elinde tek bir uçak bulunmadığı için uçakları, pilotları ve teknisyenleri bir başka ülkeden kiralayarak "alt yükleniciye" yaptıracağı açık ve net olarak görülen firmaya verildi.

THK, bütün bu gerçekleri ortaya koyup itiraz etti. Ona da "hayır" denildi. Eğer bu ihale iptal edilmezse olacaklar belli...

TEK ŞANSIMIZ DUA ETMEK

Elimizde 12 ay hazır bulunan uçaklarımız çürüyecek. Yabancıdan 4 aylığına uçak kiralayacağız. Diğer 8 ay sıkıntı yaşarsak, Allah'a dua etmekten başka şey yapamayacağız.

THK, zarar etmemek için elindeki uçakları satacak. O durumda da asgariden 100 kişi işini kaybedecek.

Yetmeyecek, ortaya çıkan durumdan THK Üniversitesi ve Yerli Uçak Projesi olumsuz etkilenecek.

En önemlisi, kendisini ispat etmiş THK devreden çıkarıldığında, bu ülkenin akciğerleri olan ormanlarımız da zarar görebilecek.

Sonuçta Türkiye kaybedecek! Üstelik, halen vakit geçmiş değil. THK yetkilileri, "Orman Bakanlığı'nın belirleyeceği bir fiyattan biz bu işi yapmaya hazırız" diyorlar.
Ülke menfaatleri, bu çağrıya kulak verilmesini gerektiriyor!

Çünkü, THK artık deriyle, bağırsakla uğraşan ve bunun için kavga veren bir kurum değil. Tersine, kurban derisi toplama işinin kendilerinden alınmasını istiyor. Büyük düşünen, Başbakan'ın çizdiği vizyon çerçevesinde uçakla, uzayla, üniversiteyle ilgilenen bir milli kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. Yazık, destekleneceği yerde köstekleniyor! Acaba neden ve niçin?
BİRÇOK KİŞİ İŞİNDEN OLABİLİR

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
Nedense ihale işlerine bakan hep bir takım insanlardır. İnceleyin bakın durumu anlayacaksınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yazdığım yorumun sonuna kadar arkasındayım. Böyle devam ederse THK yı batıracaklar. Bunu göreceksiniz. Ben hayallerden değil, gerçekleşmiş olaylardan bahsediyorum. Savcılığa da suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. Devleti dolandıranlardan hesap sorulmalı. Birileri THK nın adını kullanarak devleti dolandırıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
amaç belli ormanlar yansın yanan orman arazilerini tanıdıklara verelim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiyede bunlar olmayan şeyler değil.nedenine gelince birkaç yıl önce deniz k.k.lığının elindeki envanterden çıkan karakol uçaklarını tai alarak modernize edip test uçuşu dahil yapı üstelik şu an elimizdeki bombardier uçaklarının kapasitesinden fazla su taşınacak hale getirdiği uçakları nedendir bilinmez ihaleden reddedip,yada bu ülke menfaatleri kimlerin ekmeğine bal sürme adına hasır altı edildi bilinmez ama bu ihalede bu hikayenin bir benzeri.bir önceki ihalede pay alamayan kişi ve kuruluşa sanırım bir özür niteliğinde bu iş veriliyor ama ormanlarımız gidecek kimsenin umrunda değil yazık...çıkarlar uğruna ülke menfaatleri görmezden geliniyor.ama unutmayın keser döner sap döner birgün gelir o sap, artık gerisini bilemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Meyve veren ağaç taşlanırmış.Fakat iftiranın bedeli Allah nezdinde ağırdır. Bu yorumu yazan arkadaş bu bedeli ödemeye hazır mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Asıl sorulması gereken soru şu. THK neden OGM’ye yani Devlete, çok fahiş bi fiyat vererek kazık atmaya kalktı.(Alışkanlık işte...Bu sefer yemedi)Başka bir firma; aynı işi,aynı uçakla,aynı şartlarda ve üstelik başkasından kiralayacağı uçaklarla 300€/S daha ucuza yapabiliyorsa, sorun THK da demektir. Bunun başka açıklaması yok. İhale bittikten sonra, tut bi gazeteci,biz şu fiyata yapalım de... “sür kınayı gözüne” derler. Üstelik, dün yapılan helikopter ihalesini de hiç helikopteri olmayan THK 32 $/Saat farkla kazandı. THK Disiplin Kurulu Başkanı Zavallı E.E dünyadan, ihale kanunundan ve her şeyden önemlisi de kendi kurumundan habersizce beyanat vererek OGM yi suçluyor, “OGM uçağı olmayana ihaleyi verdi”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet doğru aslında para almıyor.çünkü THK ticari faaliyet yapamaz.neden?çünkü THK bir dernek.peki bu yangın söndürme işini nasıl yapıyor.gökçen havacılık üzerinden yapıyor.işine geldiğinde (şu anda ağladıkları gibi) parasız çalışıyorlar.işlerine geldiklerinde bir şirket gibi davranmayı tercih ediyorlar.çift kişilikli nereye çekerseniz oraya gidecek acayip bir yapıdan ibaret THK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yahu hem "THK tek kurus para almiyor" hemde "Orman Bakanliginin istedigi fiyattan biz bu isi yapacagiz" diyor. Eger THK para almiyorsa Ucaklarini suyla doldurup bekletsin kardesim yangin olunca iki ucak suda o atar. Para almiyor zaten!!! YALANCILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kamu ihale kanununda memleket sınırları içerisinde ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde bir organizasyon varsa aynı hizmeti yurt dışından direk yada dolaylı olarak alınmasını engelleyen bir madde vardır mutlaka. Vardır vardır yoksa da yazdırılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Orman Isletmesi bu yapar normaldir. Antalya Cirali' da da ayni katakulli oyunlarini yapti.Ormanspor kullanacak diye sit alani ilan edilmis bir bolgeyi birine peskes cekti. THK dururken ad sani belli olmayan alet edevati olmayan birine ihale amac ne orman yanginlarini sondurmek degil ihaleyi lan firmayi ihya etmek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000