08 Mart 2010, Pazartesi 08:33:59

Batman'da havacılık sporu tanıtıldı

Türk Hava Kurumu ülke genelinde havacılık faaliyetlerini geliştirmek için çalışmalar başlattı. Batman Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı (SKS) ve Batman Türk Hava Kurumu Batman Şube Başkanlığı işbirliği ile Batman Üniversitesi öğrencilerine havacılık anlatıldı.
  • Ne güzel bu tip aktivitelerin yapılması doğu ve güneydoğuda. Buna benzer etkinliklerin yapılması o bölgedeki gençler için çok güzel bir şey. Bu şekilde polise taş atan çocuk azalır. Gençleri spora, ve değişik hobilere yönlendirmek lazım. Universitelere çok iş düşüyor.

Üniversite öğrencilerinin havacılık sporlarından yamaç paraşütü, planörlük gibi çeşitli dallarda aktivite kurabilmesi amacıyla eğitimler ve tanıtımlarda bulunduklarını belirten Yamaç Paraşüt Eğitmeni ve aynı zamanda Milli sporcu olan Murat Binici şunları söyledi;  “Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve üniversitelerde havacılık kulüplerinin kurulması ve havacılık faaliyetlerinin genişletilmesi amacıyla tanıtım toplantıları düzenledik. Kurslarımızı ücretsiz veriyoruz. Eğitim süreleri dallarına göre 10-25 gün sürüyor. Yerel makamlarımız bizlere talepte bulundukları takdirde Batman’da da eğitimler vermek istiyoruz.”

Batman Üniversitesi SKS Başkanı Nihat Özen, Üniversite bünyesinde 2010-2011 yılı Eğitim Öğretim yılında havacılık kulüplerinin kurulacağını kaydetti. Bilgilendirme toplantısına Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Prof. Dr. Ali Bilgin katıldı.

Batman'da havacılık sporu tanıtıldı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne güzel bu tip aktivitelerin yapılması doğu ve güneydoğuda. Buna benzer etkinliklerin yapılması o bölgedeki gençler için çok güzel bir şey. Bu şekilde polise taş atan çocuk azalır. Gençleri spora, ve değişik hobilere yönlendirmek lazım. Universitelere çok iş düşüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000