28 Aralık 2014, Pazar 17:33:24

BAŞKAN ADAYLARI KONUŞMALARINI YAPTI

Türk Hava Kurumu Başkan adaylarının hangi renk listeyle seçimde yarışacağı belli oldu.
  • Sayin Tuğrul ibrahim e saygılarımı sunuyorum. Ve diyorum ki öle basbug kelimesini ve anlamını bilmeden yazıp çizme yoksa komutanlar kurmaylar değil o beğenmediğin şube başkanları dersini verir
  • Saygıdeğer Kürşat Atılgan Basiret, Dirayet, Feraset, Marifet, Cesaret, Feyiz ve Bereketi ile THK'nu en iyi sevk ve idare edebilecek bir Başbuğumuzdur. Allah yar ve yardımcısı olsun. inşallah seçilir Genel Kurula saygılarımla
  • kürşat bey sakın kurum personelini asker düşmanı adletmeyin.hırsız asker istemiyoruz.asker herzaman başımızın tacı.yurdumuzun güvenliğidir.saygımız sonsuz.ama osman gibilerin er sıfatına ayıp olacak ama er kademesine düşülmesi gerek.belki onun yolunda gidenler akıllanır.bu arada sayın vacit beye başarılar diliyorum saygılar.
  • av.vacit öktem başkanım gercekleri söylemiş kurumun gercek başkanlara ihtiyacı var
  • Az once bir yorum okudum. Hava Kuvvetleri Komutaninin kizi ve Divan Baskan adayi Erdogan Karakus`un oglu evliymis. Bunlar nasil iliskiler arkadaslar?

Türk Hava Kurumu Başkan adaylarının hangi renk listeyle seçimde yarışacağı belli oldu.

Vacit Öktem sarı listeyle, Tacettin Güçer mavi listeyle ve Kürşat Atılgan ise beyaz listeyle seçimde başkanlık mücadelesi verecek.

Başkan adaylarının konuşmaları başladı

Kürşat Atılgan; ‘Büyük sorumluklar taşıdım, hayatım boyunca asla hak yemedim hak yedirmedim. Zorluklar içinden çıkmak için birbirimizi iyi tanımalıyız. Karar sırasında vicdanlarınıza danışmalısınız. Kenetlenmeliyiz. Problemleri çözmenin ilk şartı birlik ve beraberliktir. Ben sizleri çok iyi tanıyorum. Milletin dertlerini de iyi biliyorum. Zaman doğru karar verme zamanıdır. THK fitnenin olması gereken bir çatı değildir. Sivil-asker ayrımı yapılmasını garip karşıladım. Bahsedilen asker şerefli Türk askeridir. Asker de milletin evladı sivil de milletin evladıdır. Kim ne kadar katkı sağlar ona bakmak gerekir. Bu ayrıma müsaade etmeyin.

Biz bu tür ayrımcı duygular için gelmedik. Atatürk’ün bu kurumu kurarken milletin tamamından temsilci ile kurdu. Bu ayrımı yapanlar Atatürk’ün de asker olduğunu unuttular. Asker düşmanlığı yapanlar utansın. O asker olmazsa neler olacağını görüyorsunuz. Bu topraklar boşuna kazanılmadı. Sakın böyle bir bozgunculuğa fırsat vermeyin.

Kurumumuzu millet sahiplendi ve 90 yıldır bayrağı yere düşürmedi. Emin olun bu millet bu kuruma yine sahip çıkacaktır. Bu millet gençlere havacılık aşkını aşılayan bu kurumun misyonuna inandı ve ayakta tuttu. Kızılay böyledir, THK ve TSK böyledir. Bir takım zorluklar vardır ama heyecanını kaybetmeyen bir toplumun halledemeyeceği hiçbir sorun yoktur.

Kurumun röntgenini derinlemesine inceledik. Birincisi kurumun 1700 kayıtlı gayrimenkulü var. Bunlardan 19 milyonluk satış yapılmış. Bugün için 446 milyon değeri var. Bunları satmak değil çoğaltmak lazım. Kurumun bağlı kuruluşlarla birlikte banka borcu 800 milyonun üstünde. 3 yıl içinde verilecek faiz 100 milyon ve döviz cinsinde. Faizleri indirmeye çalışacağız. Üniversite ve ticari şirketleri günü gününe takip edeceğiz. Kurumun üniversite üzerinde hiçbir yetkisi yok, bunu da düzenleyeceğiz.

Mizanlara bakıldığında yüzümüzün en büyük akı şubelerimizdir. Yaz-kış demeden bayram demeden çalışan şube başkanlarına yürekten teşekkür ediyorum.

Bugün itibariyle 826 milyon borcu var. 5-6 yıl içinde büyük kısmı ödenmek zorunda. Bunu ödeyebilmek için şapkadan tavşan çıkaracak halimiz yok. Ama bu sorunu mutlaka çözeceğiz. Gece gündüz çalıştık ve raporlar hazırladım. Altına girip de kalkamadığım bir sorun yok. Havacılık benim için bir aşktır bu aşk için her şey feda olsun. 2 sene gelir gider dengesinde 100 milyon açık var. Personel giderleri büyük noktalara ulaştı. Ama bu konunun üzerinde de çalışacağız.

Bu kurum bir uçak ve emniyetle uçamazsa herkes zarar görecektir. Bu uçağa iyi kaptan bulun ve ben bu kaptanlığa talibim. Ben bu işi yaparım.

Tacettin Güçer; ‘THK ile ilgili bir takım gerçeklerin hatırlanmasında fayda var. 1928 yılında uçak üretmiş bir kurumdan bahsediyoruz. Ürettiğimiz uçaklardan THK-5  uçağını Danimarka bizden satın almıştır ve görüştüğümde oldukça memnun olduklarını belirtmişlerdir. Biz jet uçağı yapmaya çalıştık. Bir motor dışında tüm parçalarını biz üretmişiz. Amerika bizi tehdit etmiştir. Bu yüzden de yarım kalmıştır. Bize Lockheed T-33 uçak satmışlar ve tanesi 1 milyon dolardan motor da satmışlar.  Toplamda 374 uçak yapmışız.

Benim derdim THK parasıyla yapılmış olanların ortadan kaldırılmasıdır. Ürettiğimiz uçağı devam ettirmemenin mantığı yok.

Taşınmazları satmadan borçları ödeyebiliriz. THK hiçbir zaman borçsuz olmadı zaten ama basit çözümlerle halledilebilir. Benim istediğim birlikte çalışmaktır. Sorumluluk ortak olmalıdır. Saymanlara zam yapmak gerekiyor. 9 ay içinde sorunların büyük kısmını çözemezsem seçimde hesabını bana sorun. Benim paraya mala mülke ihtiyacım yok. Hizmet için buradayım. Eğer seçilirsem her ay şube başkanlarına gelir-gider mektupları göndereceğim.

Vacit Öktem; Bayramlarda el öpmeden deri toplamaya gittim. Arabanın benzini kendim koydum. Biz bunları neden yaptık? Biz bunları yaparken birileri trilyonları mı götürecek? Eğer yaptıysa hakkımı helal etmiyorum. Genç bir avukatken kuruma geçtim. Bir açıklama yapılmasını bekledim ama açıklama yapılmadı.

Tüm şube başkanlarına bir mektup yazdım ve görüş birliği olunca genel kurul kararı alındı. Dışarıdan gelenlerin üstü başı deri kokmamıştır. Ben askeri birlik olmaktan bıktım, atamayla gelen bir başkan istemiyorum. Aradığında karşılarında beni bulsunlar istiyorum. Dertlerini bana anlatsınlar istiyorum. Bundan böyle biz yöneteceğiz arkadaşlar.Bizim dönemimizde her şey şeffaf olacak. Tüm şube başkanları başı dik gezecek. THK’yı yarınlara taşıyacağız.

Dürüst bir THK inşa edeceğiz. Tüzüğünde yazan işleviyle hareket edeceğiz. Yandaşlardan çıkarcılardan eş-dosttan arınmış bir kurum olacağız. Şube başkanlarını para dilenir bir kurumdan arındıracağız. Faydası olmayanların iş akitlerini gözden geçireceğiz. Saymanların durumunu iyileştireceğiz. Lüks araçlarla kimse keyif süremez. Bu araçlar satılacak. Kuruma faydalı asker-sivil olan herkesle çalışırım. Ama faydası olmayanları barındırmayacağım. Seçim gezisi esnasında kendi imkanlarıyla aldıkları taşınmazların haberleri olmadan satıldıklarını öğrendim. Bundan böyle onların haberi olmadan genel başkanlık hiçbir tasarrufta bulunmayacak.

Borçlarla ilgili bankalarla yapılandırma görüşmeleri yapacağız. Hükümetle görüşeceğiz ama siyasete girmeyeceğiz. Geleceği ipotek altında olmayan güçlü ve tam bağımsız bir THK inşa edeceğiz. Bugün düşmanlık günü değil birlik olmak günüdür. Çünkü benim arkamda 4 yıldızlı generaller yok benim yanımda sadece şube başkanlarım var.

BAŞKAN ADAYLARI KONUŞMALARINI YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Tuğrul ibrahim e ~ 9 yıl önce
Sayin Tuğrul ibrahim e saygılarımı sunuyorum. Ve diyorum ki öle basbug kelimesini ve anlamını bilmeden yazıp çizme yoksa komutanlar kurmaylar değil o beğenmediğin şube başkanları dersini verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dr.Tuğrul İbrahim ~ 9 yıl önce
Saygıdeğer Kürşat Atılgan Basiret, Dirayet, Feraset, Marifet, Cesaret, Feyiz ve Bereketi ile THK'nu en iyi sevk ve idare edebilecek bir Başbuğumuzdur. Allah yar ve yardımcısı olsun. inşallah seçilir Genel Kurula saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurum ~ 9 yıl önce
kürşat bey sakın kurum personelini asker düşmanı adletmeyin.hırsız asker istemiyoruz.asker herzaman başımızın tacı.yurdumuzun güvenliğidir.saygımız sonsuz.ama osman gibilerin er sıfatına ayıp olacak ama er kademesine düşülmesi gerek.belki onun yolunda gidenler akıllanır.bu arada sayın vacit beye başarılar diliyorum saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okan ~ 9 yıl önce
av.vacit öktem başkanım gercekleri söylemiş kurumun gercek başkanlara ihtiyacı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismet ~ 9 yıl önce
Az once bir yorum okudum. Hava Kuvvetleri Komutaninin kizi ve Divan Baskan adayi Erdogan Karakus`un oglu evliymis. Bunlar nasil iliskiler arkadaslar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
organize ~ 9 yıl önce
organize işler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000