01 Ağustos 2014, Cuma 09:45:18

BAŞBAKANLIĞA VIP HAVAALANI

Etimesgut Askeri Havaalanı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile yabancı konukların kullanımına açılıyor.
  • Cok mantikli cunku her devlet buyugu geldiginde alt ust ediyolar butun havalimanini.ayri yerleri olsun isterse 15.000 korumayla gezsin.yolcular ve havalimani calisanlari rahatsiz olmaz en azindan.burde basbakanlik binasi gerekiyordu.hatta genel kurmay baskanligida bence cok ihtisamli olmaliydi
  • Kendi cebindenmi yaptı herşeyi yol yapmış köprü yapmış vs.vs... Türkiye'yi sata sata yaptı heryer özelleşti.ödediğim vergiler zıkkım olsun özel sektör patronlarını zengin etti çalışanların maaşlarına bir bakın,geçin 1000 tl le
  • Kaçak başbakan Binası, mahkeme dur diyor, kaçak başbakan yasa ne demek diyor? Helal olsun böyle memlekete, biz niye uyuyoruz yasalara??
  • Bir pisti THK Türkkuşu diğer pisti askeri uçuşlarda kullanılan Etimegut havaalanının devlet büyükleri ve yabancı konuklar için VIP havaalanı olarak kullanılacak olması mükemmel bir karar olmuştur. Bu niye birilerine batıyor anlaşılır gibi değil, bugün başbakan RTE kullanır yarın TC nin gelecekteki başbakanları kullanacaktır. AOÇ de yapılan Başbakanlı binası tam olarak TC devletine yakışan bir başbakanlık binası olmuştur. Kızılayın arka sokaklarında dar bir ara sokakta kalmış 90 küsür yıılık 2 katlı bir başbakanlık binası TC ne yakışmıyordu zaten. Bugün bu binadan rahatsız olanlar ATATÜRK bugün yaşasaydı bu binayı yapsaydı o zaman alkışlardınız .
  • haberin veriliş şekli ve cümle kurulumlarına bakılacak olursa kaynak ya sözcü ya da cumhuriyet. Allah bunları okuyanlara akıl versin :)
  • Evet tüm ülkelerde ama helikopter ama uçak, birşekilde hava yolu bağlantısı vardır butür önemli yerlerin. Zaten Sayın Özal ve sonrasında Sayın Çiller döneminde de etimesgut VIP havaalanı olarak kullanıldı. Ama o günden bu zamana değişen çok şey var, öncelikle ankara büyükşehir belediyesi rant yaratacak diye imar planı değişti ve yoğun nüfus çok katlı binalar için imar izinleri verildi. Yani bu binalar nedeniyle bu havalimanına uçuş yapmak riskli hale geldi. Zaten tam da bu gerekçe ile etimesgut ve güvercinlik havaalanlarını kullanan askeri birliklerin başka yerlere nakli için düğmeye basıldı. Ben bu haberi havacıların deyim yerindeyse kulağa su kaçırması olarak görüyorum. Yani nasrettin hoca gibi göle maya çalıyorlar ya tutarsa ! Dediğim gibi Etimesgut iyi bir VIP Havaalanı olur da, ön şartı orayı kullanacak Sayın devlet büyüklerimizin emniyeti için güvercinlik ve etimesgutu kullanan sivil asker tüm kesimlerin planlandığı gibi orayı boşaltması ve imar planının yeniden düzenlenmesi
  • II.Bilal da kullanir..
  • Zaten askeri ucuslar icin kullaniliyordu. Basbakanlikta kullanir. AOC konusunda basbakanlik yanlis yapti. Direk git Merkez Ordu evine yerles. Bina yapmaya ne gerek var? Merkez Ordu Evi neymis zaten? Halkin sirtina yuk. Askeri bedava calistirdiklari tesisler
  • Gezi parki eylemlerinin finansörü koçların sarıyer ormanlarını talan ederek yaptiği koç univeraitesi çevre katliamı değil mi? Ekolojik denge bozulcak demogojisi yapanlar bunu görüyor mu? Tabi ki hayır!!! Sıkıyorsa sarıyerde bi eylem yapın . o zaman diyelim maksat gerçekten doğal çevreyi korumak!!! Yapılacak olan eyleme katılmayan namerttir, hodrimeydan . işkembeden sallaması kolay tabi...
  • Yeni ozel havaalani yapacaklarina bu parayi Esenboga'yi Ankara'ya ve obur yakin Anadolu illerine trenle ve araba yoluyla baglamaya harcarlarsa herkes icin daha iyi olur.

Ankara Söğütözü’nde milyonlarca TL harcanarak yapılan yeni Başbakanlık binasının ardından, binaya ulaşımın rahatlatılması için bu kez de VIP havaalanı gündemde. Etimesgut’taki Askeri Havaalanı’nda başbakan, cumhurbaşkanı ve yabancı konuklar için kullanılmak üzere VIP havaalanı yapılması için proje hazırlandı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Fırat Kozok'un haberine göre; Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazileri talan edilerek ve yargının durdurma kararlarına rağmen yapılan Başbakanlık binasının inşaatı büyük ölçüde bitti. Binanın önümüzdeki günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanıyor. Proje aşamasından itibaren kamuoyunun gündeminden düşmeyen bina ile ilgili yargı kararları da görmezden gelinmişti. Ankara 11. İdare Mahkemesi, kampusun yapıldığı arazinin SİT statüsünün kaldırılmasına ilişkin işlemleri iptal etmişti. Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ise inşaatın devam etmesinde sakınca olmadığına karar vermişti. Binayla ilgili çalışmalar son aşamasına geldi.

‘Yapılaşmaya açılırsa ekosistem zarar görür’

Başbakanlık binasıyla ilgili tartışmalar bitmeden, Ankara’nın gündemine yeni bir proje daha girdi. Söğütözü’ndeki binaya ulaşımın rahat sağlanması için bu kez VIP havaalanı projesi geliştirildi. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, Etimesgut Askeri Havaalanı’nda yapılması planlanan VIP havaalanı ile ilgili süreç şöyle gelişti:

2011 yılında Ankara Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nın Eskişehir’e bağlı Sivrihisar’da konuşlanması planı hazırlandı. Plana göre aynı bölgedeki Kara Havacılık Komutanlığı da Isparta’ya taşınacaktı. Planın ardından emlak değeri çok yüksek olan boşaltılan arazilerin yapılaşmaya açılması gündeme gelmişti.

Birlikler kalsın, VIP yapılsın

Ancak yeni Başbakanlık binası projesiyle birlikte Etimesgut’la ilgili planlarda da değişikliğe gidildi. Yeni plana göre Etimesgut Askeri Havaalanı’nın bir bölümü VIP havaalanı olarak kullanılacak. Bu çerçevede başta oluşturulan komisyon arsanın sahibi konumundaki Türk Hava Kurumu olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş istedi. THK, VIP havaalanı projesine olumlu görüş bildirirken, birliklerin taşınmasının ardından mania hattının kaldırılmasının çeşitli sıkıntıları beraberinde getireceği ifade edildi. Çevre örgütleri mania hattının kaldırılması ve bölgeye yüksek binalar yapılması durumunda Mürted Ovası’ndan Ankara’ya yönelen temiz hava akımının kesileceği, bunun da ekosisteme zarar vereceği uyarısında bulundu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı da, bölgenin stratejik önem taşıdığını belirterek birliklerin taşınmaması yönünde görüş bildirdi.

Değerlendirmelerin ardından alanın Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından üs olarak kullanılması, bir bölümüne de VIP havaalanı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Bu yönde hazırlanan projeyle ilgili çalışmaların son aşamasına geldiği belirtiliyor.

Ankara Bulvarı’ndan direkt geçiş

VIP havaalanı projesi yaşama geçerse Başbakanlık binasını kullanacak ilk başbakan ile cumhurbaşkanının yanı sıra devlet protokolü ve yabancı konuklar da bu havaalanını kullanacak. Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Ankara Bulvarı ile birlikte havaalanı ile yeni Başbakanlık arasındaki ulaşım, kent merkezi ya da çevre yolu kullanılmadan doğrudan sağlanabilecek.

BAŞBAKANLIĞA VIP HAVAALANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok mantikli cunku her devlet buyugu geldiginde alt ust ediyolar butun havalimanini.ayri yerleri olsun isterse 15.000 korumayla gezsin.yolcular ve havalimani calisanlari rahatsiz olmaz en azindan.burde basbakanlik binasi gerekiyordu.hatta genel kurmay baskanligida bence cok ihtisamli olmaliydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kendi cebindenmi yaptı herşeyi yol yapmış köprü yapmış vs.vs... Türkiye'yi sata sata yaptı heryer özelleşti.ödediğim vergiler zıkkım olsun özel sektör patronlarını zengin etti çalışanların maaşlarına bir bakın,geçin 1000 tl le

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kaçak başbakan Binası, mahkeme dur diyor, kaçak başbakan yasa ne demek diyor? Helal olsun böyle memlekete, biz niye uyuyoruz yasalara??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC VIP havaalanı ~ 10 yıl önce
Bir pisti THK Türkkuşu diğer pisti askeri uçuşlarda kullanılan Etimegut havaalanının devlet büyükleri ve yabancı konuklar için VIP havaalanı olarak kullanılacak olması mükemmel bir karar olmuştur. Bu niye birilerine batıyor anlaşılır gibi değil, bugün başbakan RTE kullanır yarın TC nin gelecekteki başbakanları kullanacaktır. AOÇ de yapılan Başbakanlı binası tam olarak TC devletine yakışan bir başbakanlık binası olmuştur. Kızılayın arka sokaklarında dar bir ara sokakta kalmış 90 küsür yıılık 2 katlı bir başbakanlık binası TC ne yakışmıyordu zaten. Bugün bu binadan rahatsız olanlar ATATÜRK bugün yaşasaydı bu binayı yapsaydı o zaman alkışlardınız .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 10 yıl önce
haberin veriliş şekli ve cümle kurulumlarına bakılacak olursa kaynak ya sözcü ya da cumhuriyet. Allah bunları okuyanlara akıl versin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ~ 10 yıl önce
nasilda tahmin etmisin kaynagin cumhuriyet gazetesi oldugunu helal olsun sana analar ne evlatlar doguruyor ######### Cumhuriyet Gazetesi'nden Fırat Kozok'un haberine #########
B-52 ~ 10 yıl önce
Allah bu gazeteleri okumayıp ta yalakalara inananlara akıl versin.
Bence olur da! ~ 10 yıl önce
Evet tüm ülkelerde ama helikopter ama uçak, birşekilde hava yolu bağlantısı vardır butür önemli yerlerin. Zaten Sayın Özal ve sonrasında Sayın Çiller döneminde de etimesgut VIP havaalanı olarak kullanıldı. Ama o günden bu zamana değişen çok şey var, öncelikle ankara büyükşehir belediyesi rant yaratacak diye imar planı değişti ve yoğun nüfus çok katlı binalar için imar izinleri verildi. Yani bu binalar nedeniyle bu havalimanına uçuş yapmak riskli hale geldi. Zaten tam da bu gerekçe ile etimesgut ve güvercinlik havaalanlarını kullanan askeri birliklerin başka yerlere nakli için düğmeye basıldı. Ben bu haberi havacıların deyim yerindeyse kulağa su kaçırması olarak görüyorum. Yani nasrettin hoca gibi göle maya çalıyorlar ya tutarsa ! Dediğim gibi Etimesgut iyi bir VIP Havaalanı olur da, ön şartı orayı kullanacak Sayın devlet büyüklerimizin emniyeti için güvercinlik ve etimesgutu kullanan sivil asker tüm kesimlerin planlandığı gibi orayı boşaltması ve imar planının yeniden düzenlenmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etimesgut havaalanı ~ 10 yıl önce
bilmeden sallamayalım lütfen, etimesgut havaalanında 2 pist var, birini THK Türkkuşu diğerini askeri kısım kullanıyor, pist başlarında yani yaklaşma ve kalkış taraflarında yüksek konutlaşma yoktur, Ankara tarafındaki yaklaşmada en fazla 2 katlı oto sanayi sitesi Eryamana bakan diğer tarafta ise nereden 10km boş arazi vardır. O bahsettiğiniz yüksek binalar 5km mesafede Batıkent tarafındadır.
I.recep ~ 10 yıl önce
II.Bilal da kullanir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etimesgut ~ 10 yıl önce
Zaten askeri ucuslar icin kullaniliyordu. Basbakanlikta kullanir. AOC konusunda basbakanlik yanlis yapti. Direk git Merkez Ordu evine yerles. Bina yapmaya ne gerek var? Merkez Ordu Evi neymis zaten? Halkin sirtina yuk. Askeri bedava calistirdiklari tesisler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gezi parki eylemlerinin finansörü koçların sarıyer ormanlarını talan ederek yaptiği koç univeraitesi çevre katliamı değil mi? Ekolojik denge bozulcak demogojisi yapanlar bunu görüyor mu? Tabi ki hayır!!! Sıkıyorsa sarıyerde bi eylem yapın . o zaman diyelim maksat gerçekten doğal çevreyi korumak!!! Yapılacak olan eyleme katılmayan namerttir, hodrimeydan . işkembeden sallaması kolay tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 10 yıl önce
Yeni ozel havaalani yapacaklarina bu parayi Esenboga'yi Ankara'ya ve obur yakin Anadolu illerine trenle ve araba yoluyla baglamaya harcarlarsa herkes icin daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000