17 Haziran 2012, Pazar 08:27:49

AY YILDIZLI TÜRK UÇAKLARIMIZ GÖKYÜZÜNDE OLACAK...

Çanakkale’nin Lapseki ilçesini ziyaret eden Türk Hava Kurumu Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, 2014 yılında THK’nın kendi uçaklarını üreteceğini, uçaklardan birinin adını Lapseki koyacaklarını söyledi...
  • osman yıldırım ankara nın akyurt ilçesinden. bence lapseki uzak kalır öncelikle uçaklara yakınlarının ismini, daha sonra da akyurt un ismini vermeli. çünkü osman yıldırım her şeyin kendisinin olmasını isteyen bir ruh haline sahip.
  • Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi gösteren şeylerden biri de, o ülkenin sanayisi ve ürettikleridir. Ülkemizde uçak üretimine başlanacak olması topyekün güzel bir haberdir.
  • HaVaCıLıKlA hİç aLaKaM YoK. AmA UçMaK gÜzEl OlSa GeReK. BeNcE YaPsInLaR, BiZdE UçAlIM:))
  • Herhangi pilotaj testi yapmadan okula ogrenci aliyorlar . Bu cocuklar pilot olarak mezun olucak teste giricekler . En az 3 te 1 i gecemeyecek. Cunku dlr sinavinda 3 te 1 gecme orani varken ve bu cocuklar sadece universite sinav sonucuna gore alindigindan bu yasanicak. Halki yanlis yonlendirip sov yapiyorlar. gecelerde thy den is garantisi veriyoruz dediler pilotlar icin . Gazetede okudum. Ara thy yi sor bakalim. VAr mi boyle sey.. Tabi ki yok olur mu oyle diyor en yetkili agizlar.. Biz dlr sinavi yapmadan kimseyi pilot yapmiyoruz diyorlar. bu adamlar da hayal calmaya devam ediyorlar. Biraz arastirin ... Hemen pilot olabileceginizi sanmayin.pilot olmak cok kolay diyorlar.. Atpl frozen lisasina baslayanlarin yarisi bu lisansi alamiyor . Sen bunlarin okullarina , universitelerini para vererek oku sonra issiz kal. Ki universiteye girenlerde ne bir ucus aski , sevki olmasin.. Ataturkun kurdugu bu kurumda yasanmamasi gereken durumlar.
  • Doğru Şu ki; Eskiden 1955 den beri çalışmalarıyla anılmayan büyük bir kurum, tekrar anılmaya başlandı. Başarı var ki yorumlarda ki farklar buradan kaynaklanıyor. Çeken çekemeyen belli olacak. İlk yerli gemimizi yaparken de, Atak Helikopterni yaparken de çok laf etmişlerdi,rasat uydusunu da. Ama sonuçta hepsi yapıldı ve vazifelerini başarıyla yerine getiriyorlar. Rasat uydusu %100 yerli malı. Atak helikopteri, MİLGEM milligemimiz, Hürkuş, İHA, ALTAY.... da yerli malı. Artık bu lafları söylememek gerekli.Sonuç olarak Türk Halkı kazanacak ve ya kaybedecek. Bu uçaklar sayesinde çok büyük bir iş ve yatırım sektörü doğacak.Birçok insan az ya da çok ekmek yiyecektir. Yapım aşaması içinde TAİ, USAŞ, OSTİM, BİS SİSTEM, OTOKAR... gibi bir çok firma var. Artık başarı çok yakında gözüküyor.
  • 1925 yılından beri havacılık için uğraşan bir kuruma biraz daha destek verilmeli. Kişi veya kurumları karalamaktansa bekleyip görmeyi tercih ederim.
  • yapmayın Allah aşkına, bi şans verin. kurban derisisnden klişesinden artık kurtuldu thk, hava kuvvetleri ne yapıyor. hava kurumu okulumuzda seminer verdi ve gerçekten ben inanıyorum. çocuklarında hepsi geleceğe güzel bakıyor. Liselerin durumlarını bilmiyorsunuz sanırım. 20 sınıftan sadece 1 sınıf başarılı geri kalanlar berbat. Türkiyenin artık üretime ihtiyacı var ve ben inanıyorum. lise de istiklal marşının 10 kıtasını bilen adam kalmadı. ATATÜRKün kurumu thk ve artık yükseliş dönemine geçti.
  • Bahsedilen uçak projesinin 2014'te olmasa bile yakın zamanda hayata geçeceğini düşünüyorum. Son yıllarda Türk Hava Kurumu'nda göz görülür bir değişiklik var. Umarım en kısa zamanda havada görürüz bu uçağı.
  • Ben olaylara bu kadar olumsuz yaklaşılması taraftarı değilim. Belki uçağın parçalarının tamamı yerli üretim olmayacaktır ama en azından ülkemde uçak birleştirilmeye başlanacak.
  • işte bu kadar ağzınıza bal çalındı beyler bu hayalle yasayın bunlar gercekleri görün sayın başkanlar icraaat boy boy fforprafları bırakın artık

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Lapseki THK Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Yaşar Genç, 2008 yılında binanın temelinin atıldığını belirterek, Lapseki’nin kurtuluşu olan 25 Eylül 2009’da resmi açılışın gerçekleştirildiğini söyledi.

Lapseki halkının büyük yardımları olduğunu söyleyen Genç, binanın da hibe olduğunu aktardı. Yönetim kurulu üyeleri hakkında bilgiler aktaran Genç, üst katta yer alan model uçak sınıfını gezdi. Tarihi Çınaraltı kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, THK’nın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Sohbet esnasında gazeteci Orhan Aktuğ, savaştan yeni çıkan Lapseki halkının yokluk yıllarında dahi para toplayıp aldıkları uçağı Türk Hava Kuvvetlerine bağışladığını söyledi.

27. Kiraz Festivalinde açılan THK standını ziyaret eden Genel Başkan Yıldırım burada öğrencilerle bir araya geldi.

Ardından Lapseki Belediyesi'ne geçen Yıldırım, burada bir de müjde verdi. Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Açık Hava Müzesi projesinden bahsederek, bu alanda sergilenmek üzere bir uçak verilmesini talep etti. Osman Yıldırım, “Tarihte Türk Hava Kuvvetlerine destek veren halkın torunlarına en güzel verilecek cevap evettir. Ben sergilenmek üzere kullanılmayan bir uçak göndereceğim. Bir de şu müjdeyi vermek isterim. 2014 yılında artık kendimizin ürettiği ay yıldızlı Türk uçaklarımız gökyüzünde süzülecektir. Bu üretilen uçaklardan birinin adını Lapseki koyacağız” dedi.

AY YILDIZLI TÜRK UÇAKLARIMIZ GÖKYÜZÜNDE OLACAK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

osman ~ 12 yıl önce
osman yıldırım ankara nın akyurt ilçesinden. bence lapseki uzak kalır öncelikle uçaklara yakınlarının ismini, daha sonra da akyurt un ismini vermeli. çünkü osman yıldırım her şeyin kendisinin olmasını isteyen bir ruh haline sahip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi gösteren şeylerden biri de, o ülkenin sanayisi ve ürettikleridir. Ülkemizde uçak üretimine başlanacak olması topyekün güzel bir haberdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOOOPPP UÇACAAAMMM ~ 12 yıl önce
HaVaCıLıKlA hİç aLaKaM YoK. AmA UçMaK gÜzEl OlSa GeReK. BeNcE YaPsInLaR, BiZdE UçAlIM:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tavsiye. ~ 12 yıl önce
Herhangi pilotaj testi yapmadan okula ogrenci aliyorlar . Bu cocuklar pilot olarak mezun olucak teste giricekler . En az 3 te 1 i gecemeyecek. Cunku dlr sinavinda 3 te 1 gecme orani varken ve bu cocuklar sadece universite sinav sonucuna gore alindigindan bu yasanicak. Halki yanlis yonlendirip sov yapiyorlar. gecelerde thy den is garantisi veriyoruz dediler pilotlar icin . Gazetede okudum. Ara thy yi sor bakalim. VAr mi boyle sey.. Tabi ki yok olur mu oyle diyor en yetkili agizlar.. Biz dlr sinavi yapmadan kimseyi pilot yapmiyoruz diyorlar. bu adamlar da hayal calmaya devam ediyorlar. Biraz arastirin ... Hemen pilot olabileceginizi sanmayin.pilot olmak cok kolay diyorlar.. Atpl frozen lisasina baslayanlarin yarisi bu lisansi alamiyor . Sen bunlarin okullarina , universitelerini para vererek oku sonra issiz kal. Ki universiteye girenlerde ne bir ucus aski , sevki olmasin.. Ataturkun kurdugu bu kurumda yasanmamasi gereken durumlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gyorumg ~ 12 yıl önce
Doğru Şu ki; Eskiden 1955 den beri çalışmalarıyla anılmayan büyük bir kurum, tekrar anılmaya başlandı. Başarı var ki yorumlarda ki farklar buradan kaynaklanıyor. Çeken çekemeyen belli olacak. İlk yerli gemimizi yaparken de, Atak Helikopterni yaparken de çok laf etmişlerdi,rasat uydusunu da. Ama sonuçta hepsi yapıldı ve vazifelerini başarıyla yerine getiriyorlar. Rasat uydusu %100 yerli malı. Atak helikopteri, MİLGEM milligemimiz, Hürkuş, İHA, ALTAY.... da yerli malı. Artık bu lafları söylememek gerekli.Sonuç olarak Türk Halkı kazanacak ve ya kaybedecek. Bu uçaklar sayesinde çok büyük bir iş ve yatırım sektörü doğacak.Birçok insan az ya da çok ekmek yiyecektir. Yapım aşaması içinde TAİ, USAŞ, OSTİM, BİS SİSTEM, OTOKAR... gibi bir çok firma var. Artık başarı çok yakında gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı genç ~ 12 yıl önce
1925 yılından beri havacılık için uğraşan bir kuruma biraz daha destek verilmeli. Kişi veya kurumları karalamaktansa bekleyip görmeyi tercih ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatansever ~ 12 yıl önce
yapmayın Allah aşkına, bi şans verin. kurban derisisnden klişesinden artık kurtuldu thk, hava kuvvetleri ne yapıyor. hava kurumu okulumuzda seminer verdi ve gerçekten ben inanıyorum. çocuklarında hepsi geleceğe güzel bakıyor. Liselerin durumlarını bilmiyorsunuz sanırım. 20 sınıftan sadece 1 sınıf başarılı geri kalanlar berbat. Türkiyenin artık üretime ihtiyacı var ve ben inanıyorum. lise de istiklal marşının 10 kıtasını bilen adam kalmadı. ATATÜRKün kurumu thk ve artık yükseliş dönemine geçti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 12 yıl önce
Bahsedilen uçak projesinin 2014'te olmasa bile yakın zamanda hayata geçeceğini düşünüyorum. Son yıllarda Türk Hava Kurumu'nda göz görülür bir değişiklik var. Umarım en kısa zamanda havada görürüz bu uçağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 12 yıl önce
Ben olaylara bu kadar olumsuz yaklaşılması taraftarı değilim. Belki uçağın parçalarının tamamı yerli üretim olmayacaktır ama en azından ülkemde uçak birleştirilmeye başlanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa ~ 12 yıl önce
işte bu kadar ağzınıza bal çalındı beyler bu hayalle yasayın bunlar gercekleri görün sayın başkanlar icraaat boy boy fforprafları bırakın artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000