02 Mayıs 2012, Çarşamba 12:47:35

ARABADAN ÖNCE UÇAK YAPILDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de arabadan önce uçak yapıldığını, havacılık tarihinin hüzünlü olduğunu söyledi...
  • HARİKA HEMDE ÇOK HARİKA ÜNİVERSİTE AÇIYORUZ, FABRİKA KURULUYOR YOK EFENDİM YENİ UÇAKLAR YOK YANGIN SÖNDÜRME AMA RESMEN İNSANLARA SÖMÜRÜ VE ADALETSİZ ÜCRET DAĞILIMI .....V.S., TEKNİK KADROYA EDİLENLERİ KİMSE BİLMİYOR KURUM İÇİNİ BİLMİYOR, DIŞARIYA HEP REKLAM KOKAN HAREKETLER AMA İÇERİDE TRAJEDİ BİTMİYOR SÜREKLİ EZİLEN VE HORLANAN AYRICA KOMEDİ ÖLÇÜSÜNDE TUTULAN TEKNİSYENLERİN MAAŞIYLA YAPILAN ŞÖLEN GÖSTERİLERİ AYIP YAZIK SADECE YAZIK,,, O UÇAKLARI KİM YAPICAK KİMLER AYAKTA TUTUCAK ÇOK MERAK EDİYORUM. UÇAK TEKNİSYENLERİNİ SIRADAN BASİT VASIFISZ İNSAN GİBİ GÖREN BU KURUMUN ZİHNİYETİ HİÇ DEĞİŞMİYECEK UTANMADAN DA ŞÖLENE DEVAM EDECEKLER ÇÜNKÜ ZİHNİYET AYNI VE KİMSE HİÇ BİR RESMİ MAKAMDA BİR TÜRLÜ ŞU DÜZENİ KURCALAMIYOR BU KURUM NE ALIR NE VERİR NEKADAR SİGORTA ÜCRETLENDİRME YADA SOSYAL HAKLARI GASP EDER YADA NELERİ VAR BAKMAZ TAMAMEN İĞRENÇ BİR USLUP VE TAVRA SAHİP PERSONEL YÖNETİMİ VE ONUN YARDAKÇILARI BU İŞİN KOKMUŞ ADAMLARI ARTIK BUNLARI KİM KONUŞUR KİM GÖRÜR UMUTLA BEKLMEKTEN BAŞKA ÇA
  • şu meşhur uçağa uçuracak mühendisleri göreniniz var mı?yok mu?2014'e bir şey kalmadı?peki, uzaya gidecek ekip nerde?
  • BUGÜN TÜRK HAVA KURUMU VE ÜNİVERSİTESİNE YAKIŞAN MUHTEŞEM BİR GÜN OLDU.
  • he he thk kurumu depolarından üniversite yapmışlar....zu ha ha ha
  • Nitelikli özgün insan yetistiremeyen, bütün darbe zamanlarında gercek gücü elinde bulunduranlara bugün aynen ve harfiyen bağlı olan, bütün deger kavramların icini boşaltık dindar (uyuşmuş) bir genlik üreten gunümüz iktidar ve zihniyeti, bence boş konusmaktadir vesselam saygı ve selamlarimla
  • Lafla peynir gemisi yurumuyor malesef. Gazla, dolmusla isimiz yok. Ne yapacaksaniz yapin once sonra konusun. Binaya tabela asmakla universite olmaz. Ozaman butun depolari universite yapalim. Unsal Ban kim? Nasil bir kariyeri var ki Havacilik Uzay Universitesine rektor oluyor?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Türk Hava Kurumu Üniversitesi Kampüsü açılış törenine katıldı. Törende Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da yer aldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. THK Üniversitesi'nin tanıtım filminin gösteriminin ardından motorlu yamaç paraşütü, radyo kontrollü model uçak, uçakla yangın söndürme gösterisi yapıldı. Gösteriler büyük alkış aldı. Daha sonra paraşütle Türk bayrağı inişi yapıldı. Bayrak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e takdim edildi. Gül, bayrağı öperek aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugünün gerçekten heyecan duymaya değer bir gün olduğunu söyledi. İlk defa havacılık ve uzayla ilgili bir ihtisas üniversitesi kurulduğunu belirten Gül, bunu THK'nın yaptığını, THK'ya da bunun yakıştığını ifade etti. Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. yılını doldurduğunu ve bunun dünyada çok az olduğunu dile getiren Gül, savaş sırasında Türk tayyarecilerin şehit olduğunun bilindiğini kaydetti. Türklerin araba yapmadan önce uçak yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Gül, 1926 yılında tayyare ve motor fabrikası kurulduğunu vurguladı. 70 yıl önce THK'nın tesislerinde tayyare yapıldığını ve dışarı satıp tekrar geri alındığını belirten Gül, hüzünlü bir havacılık tarihi bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1950'den sonra bütün bunlara ara verildiğini, THK'nın tekrar bunu sahiplenip yola çıkmasının heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Uçak yapımından, mühendislerinden, uçakların uçurulmasından, onların işletilmesinden, her türlü hizmetin yerine getirilmesinden sorumlu bir üniversite olacağını dile getiren Gül, "Büyük bir güvenle bekleyebiliriz havacılık ve uzay alanında çok büyük bir atılım olacaktır. Bilim adamları yetişecektir, mühendisler yetişecektir. Dünyanın en iyi üniversiteleriyle işbirliği yapacak insanlar yetişecektir." dedi.

Gül, böyle bir geçmişi olan kurumun, misyonu üstlenip üniversite kurmasından daha tabii bir şeyin olamayacağının altını çizdi. Her türlü avantaj ve imkanların bulunduğunu ifade eden Abdullah Gül, devlet olarak üniversitenin arkasında olduklarını söyledi. Sadece Türkiye'de değil bütün dünyada iş yapabilecek, görev alabilecek öğrenciler yetiştirilmesini isteyen Gül, Ankara'da bu üniversitenin bulunmasının da ayrı bir avantaj olacağını kaydetti.

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ise günümüzde bilgiyi üreten, kullanan ve nitelikli insana dönüştüren toplumların rekabette daima bir adım önde olacağını söyledi. Dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almak için çalışacaklarını dile getiren Ban, üniversite olarak Türkiye'nin geleceği ve aydınlık yarınlar için yola çıktıklarını ifade etti. Ban, üniversite hakkında bilgiler verdi.

THK Başkanı Osman Yıldırım, üniversitenin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversitenini açılış kurdelesinin kesiminin ardından Cumhurbaşkanı Gül'e 'Türkkuşu pilot montu' hediye edildi. Plaket takdiminin ardından, hangar alanındaki uçaklar ile yangın söndürme uçaklarının bakım hangarı incelendi. (Samanyoluhaber)

ARABADAN ÖNCE UÇAK YAPILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
HARİKA HEMDE ÇOK HARİKA ÜNİVERSİTE AÇIYORUZ, FABRİKA KURULUYOR YOK EFENDİM YENİ UÇAKLAR YOK YANGIN SÖNDÜRME AMA RESMEN İNSANLARA SÖMÜRÜ VE ADALETSİZ ÜCRET DAĞILIMI .....V.S., TEKNİK KADROYA EDİLENLERİ KİMSE BİLMİYOR KURUM İÇİNİ BİLMİYOR, DIŞARIYA HEP REKLAM KOKAN HAREKETLER AMA İÇERİDE TRAJEDİ BİTMİYOR SÜREKLİ EZİLEN VE HORLANAN AYRICA KOMEDİ ÖLÇÜSÜNDE TUTULAN TEKNİSYENLERİN MAAŞIYLA YAPILAN ŞÖLEN GÖSTERİLERİ AYIP YAZIK SADECE YAZIK,,, O UÇAKLARI KİM YAPICAK KİMLER AYAKTA TUTUCAK ÇOK MERAK EDİYORUM. UÇAK TEKNİSYENLERİNİ SIRADAN BASİT VASIFISZ İNSAN GİBİ GÖREN BU KURUMUN ZİHNİYETİ HİÇ DEĞİŞMİYECEK UTANMADAN DA ŞÖLENE DEVAM EDECEKLER ÇÜNKÜ ZİHNİYET AYNI VE KİMSE HİÇ BİR RESMİ MAKAMDA BİR TÜRLÜ ŞU DÜZENİ KURCALAMIYOR BU KURUM NE ALIR NE VERİR NEKADAR SİGORTA ÜCRETLENDİRME YADA SOSYAL HAKLARI GASP EDER YADA NELERİ VAR BAKMAZ TAMAMEN İĞRENÇ BİR USLUP VE TAVRA SAHİP PERSONEL YÖNETİMİ VE ONUN YARDAKÇILARI BU İŞİN KOKMUŞ ADAMLARI ARTIK BUNLARI KİM KONUŞUR KİM GÖRÜR UMUTLA BEKLMEKTEN BAŞKA ÇA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerde? ~ 12 yıl önce
şu meşhur uçağa uçuracak mühendisleri göreniniz var mı?yok mu?2014'e bir şey kalmadı?peki, uzaya gidecek ekip nerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 12 yıl önce
BUGÜN TÜRK HAVA KURUMU VE ÜNİVERSİTESİNE YAKIŞAN MUHTEŞEM BİR GÜN OLDU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dr.je ~ 12 yıl önce
he he thk kurumu depolarından üniversite yapmışlar....zu ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunal ~ 12 yıl önce
Nitelikli özgün insan yetistiremeyen, bütün darbe zamanlarında gercek gücü elinde bulunduranlara bugün aynen ve harfiyen bağlı olan, bütün deger kavramların icini boşaltık dindar (uyuşmuş) bir genlik üreten gunümüz iktidar ve zihniyeti, bence boş konusmaktadir vesselam saygı ve selamlarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lafla peynir gemisi ~ 12 yıl önce
Lafla peynir gemisi yurumuyor malesef. Gazla, dolmusla isimiz yok. Ne yapacaksaniz yapin once sonra konusun. Binaya tabela asmakla universite olmaz. Ozaman butun depolari universite yapalim. Unsal Ban kim? Nasil bir kariyeri var ki Havacilik Uzay Universitesine rektor oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000