01 Ekim 2013, Salı 13:49:48

ARABA FİYATINA UÇAK YAPILACAK!

Türk Hava Kurumu (THK), 2014 yılında deneme uçuşlarına başlamayı planladığı 2 kişilik uçaklarıyla Türkiye'de özel uçak pazarını canlandırmayı hedefliyor. Orta sınıf lüks otomobil fiyatına (70-80 bin TL) mal edilmesi planlanan uçaklar için yıllık 500 satış planlanıyor...
  • Sayın Ulaştırma Bakanı Binali YIdırım Beyfendi açıklamalarında diyorki “Umut edіyorum kendi markamızı, kеndi rengimizi, kеndi katkımızı koyarak özgür uçağımızı 10 sene içinde dünya ѕemalarında uçar hale getireсeğiz.” dedi. Sayın Genel Başkan Osman Yıldırım ise seneye kendi uçagımızı uçaracağız diyor,Thk üretmek istediği uçak Türk malı değil herhalde yada Milletin gözünü boyama politikası,Ama Türkiye Cumhuriyeti 'nin Başbakanı bunu'' YEMEZ'' diye düşünüyorum.
  • Ileride anadol arabasi gibi elimizde kalmasinda...
  • söylenen 70-80 bin lira maliyet gerçeklerden uzak görünüyor çünkü 2 kişilik uçakta kullanılacak sertifikalı en küçük motor 100hp Rotax 912 dir ve maliyeti 22 bin avro yani yaklaşık 55 bin liradır (gövde, pervane, iniş takımları, yakıt depoları, hidrolik ve elektrik sistemleri, avyonikler... işçilik vs) gerisini siz hesaplayın (?)
  • burokrasiyi ne yapacaksiniz? ucak sahibini senelik odedigi vergi ne olacak???... tabiiki her kose basinda ucak parcasi ureten bir isletme olsun. tipki avrupadaki gibi. peki o parcalar icin nasil sertifika alacaksiniz???...ucak yapmak sorun degil. al sana link. benim 10 yasindaki cocuk okuldan eve gelmek istemiyor. ders bitince direk atolyeye saldiriyorlar. atolyede tezgahta ucaklaklari var. fabrikaya gerek yok... bildigin duz devlet okulu. ozel okul vesaire degil. sayfanin altindada videosu var...http://www.thespiritofgoole.co.uk/
  • THK mezunu bir kaptanım. Bu herifler hazır, dünyanın sayılı uçaklarını uçuramıyorlarken, bunca kaza ile yaptıkları uçağı kim alır? Bence yine masa başı bilimi yapmışlar, yaz kızım ; 500 uçak, 200 kamyon kum, 700 kamyon çimento
  • uçak uçmaz ama bu adam uçaksız uçurur. bir yerlere tutunun feci sallıyor.
  • daha başka
  • Vay. osman pasam sayesinde ,kiz arkadasima hava atabilecegim.Kafeteryanin önüne ucagimla inmisim 2 tekten sonra ucma pozisyonlari. Ucur beni osman pasam..
  • Bu memlekette her yıl onbinlerce kişi trafikte hayatını kaybediyor. Kırmızıda durup yeşilde geçme medeniyet seviyesine dahi ulaşamamış bir apaçinin uçakla neler yapabileceğini düşünün..

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, İzmir'in Menemen ilçesinde kurulacak THK Üniversitesi'ne bağlı Havacılık Yüksekokulu binasını incelemek üzere geldiği İzmir'de açıklamalarda bulundu.

THK'nın yatırım projeleri hakkında bilgi veren Yıldırım, uçak üretimi için birkaç yıldır devam eden Hafif Spor Uçak Tasarım ve Üretimi Projesi kapsamında son aşamaya gelindiğini, Ankara'daki fabrika inşaatının ekim ayında biteceğini, fabrikada ilk etapta 2 kişilik eğitim uçaklarının üretimine başlanacağını söyledi.

Uçak parçalarının tedariki için uzun süredir çalışma yaptıklarını, Türkiye'nin bu konuda büyük bir potansiyele sahip olduğunu fark ettiklerini anlatan Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Ortaya çıkacak olan eser bir anlamda tüm Türkiye'nin ortak üretimi olacak. Kalıplar Marmara Bölgesi'nden, jantlar Ege'den, lastikler ve gövde İç Anadolu'dan gelecek. Yüzde 100'e yakın bir yerlilik oranı olacak. Biz hemen hemen hiç parça üretmeyeceğiz. THK Üniversitesi'nden bilim adamlarının çok önemli katkısıyla ülkemizin gurur duyacağı bir eseri ortaya koyacağız. Parça siparişleri verildi. Üretimler devam ediyor. Üretim tesisinde sadece parçaların sistem entegrasyonunu yapacağız. 2014 yılı ilk aylarında test faaliyetlerine başlayacağız, yaz aylarında da uçağımızı uçuracağız. Başlangıçta 2 kişilik bir uçak olacak. Yıllık 500'den aşağı bir üretim olmayacak. 4 kişilik ve 20 kişilik uçaklar için de çalışma başlattık. Devamında bu modeller gelecek."

Uçakların sadece eğitim amaçlı olmayacağına, bireysel kullanıma da imkan tanıyacağına işaret eden Yıldırım, dünyada bireysel ya da ailevi ihtiyaçlar için uçak sahipliğinin hızla arttığını, gelir seviyesini hızla artıran Türkiye'nin de bu konuda potansiyel bir pazar olduğunu belirtti.

ABD'de, üretecekleri uçaklarla aynı sınıfta yer alan 165 bin, Almanya'da ise sadece Münih'te 3 bin 500 uçağın bulunduğunu kaydeden Yıldırım, Türkiye'de ise bu sayının 30'u geçmediğini dile getirdi.

YILDA 500 ADETLİK SATIŞ

Üretecekleri uçakların Türkiye'de hızlı ulaşım konusunda yeni bir konsept yaratacağına inandıklarını söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanıyorum ki herkes bu uçaklara sahip olmak isteyecek. Özellikle gün içinde kent değiştirmek durumunda kalan iş insanları için pratik bir çözüm yaratacak. Dünyada bu uçaklar artık iş dünyasının yanında ailelere de hizmet verir duruma gelmiş. Bizim avantajımız Türkiye'de işçiliğin rakip ülkelere göre daha düşük maliyetli olması ve tedarikin yurt içinden sağlanması. Sanayi altyapımız gerçekten çok iyi. Dolayısıyla üreteceğimiz uçağın maliyeti orta sınıf lüks bir otomobilden daha ucuz olacak. 2 kişilik uçaklara şimdiden sipariş aldık. İlk siparişler iş dünyasından. Türkiye'de havacılık sevdası olan çok insan var. Yılda en az 500 uçak satacağımızı düşünüyoruz. Uçuş okullarımızda 4 aylık eğitim alan herkes bu uçakları kullanabilecek." (Hürriyet)

ARABA FİYATINA UÇAK YAPILACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

beni aydınlatın ~ 10 yıl önce
Sayın Ulaştırma Bakanı Binali YIdırım Beyfendi açıklamalarında diyorki “Umut edіyorum kendi markamızı, kеndi rengimizi, kеndi katkımızı koyarak özgür uçağımızı 10 sene içinde dünya ѕemalarında uçar hale getireсeğiz.” dedi. Sayın Genel Başkan Osman Yıldırım ise seneye kendi uçagımızı uçaracağız diyor,Thk üretmek istediği uçak Türk malı değil herhalde yada Milletin gözünü boyama politikası,Ama Türkiye Cumhuriyeti 'nin Başbakanı bunu'' YEMEZ'' diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ileride anadol arabasi gibi elimizde kalmasinda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maliyet ~ 10 yıl önce
söylenen 70-80 bin lira maliyet gerçeklerden uzak görünüyor çünkü 2 kişilik uçakta kullanılacak sertifikalı en küçük motor 100hp Rotax 912 dir ve maliyeti 22 bin avro yani yaklaşık 55 bin liradır (gövde, pervane, iniş takımları, yakıt depoları, hidrolik ve elektrik sistemleri, avyonikler... işçilik vs) gerisini siz hesaplayın (?)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olur, olur ama ~ 10 yıl önce
burokrasiyi ne yapacaksiniz? ucak sahibini senelik odedigi vergi ne olacak???... tabiiki her kose basinda ucak parcasi ureten bir isletme olsun. tipki avrupadaki gibi. peki o parcalar icin nasil sertifika alacaksiniz???...ucak yapmak sorun degil. al sana link. benim 10 yasindaki cocuk okuldan eve gelmek istemiyor. ders bitince direk atolyeye saldiriyorlar. atolyede tezgahta ucaklaklari var. fabrikaya gerek yok... bildigin duz devlet okulu. ozel okul vesaire degil. sayfanin altindada videosu var...http://www.thespiritofgoole.co.uk/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 10 yıl önce
THK mezunu bir kaptanım. Bu herifler hazır, dünyanın sayılı uçaklarını uçuramıyorlarken, bunca kaza ile yaptıkları uçağı kim alır? Bence yine masa başı bilimi yapmışlar, yaz kızım ; 500 uçak, 200 kamyon kum, 700 kamyon çimento

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş ~ 10 yıl önce
uçak uçmaz ama bu adam uçaksız uçurur. bir yerlere tutunun feci sallıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehe ~ 10 yıl önce
daha başka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay. ~ 10 yıl önce
Vay. osman pasam sayesinde ,kiz arkadasima hava atabilecegim.Kafeteryanin önüne ucagimla inmisim 2 tekten sonra ucma pozisyonlari. Ucur beni osman pasam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apaçi. ~ 10 yıl önce
Bu memlekette her yıl onbinlerce kişi trafikte hayatını kaybediyor. Kırmızıda durup yeşilde geçme medeniyet seviyesine dahi ulaşamamış bir apaçinin uçakla neler yapabileceğini düşünün..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apaçi. ye ~ 10 yıl önce
süperdi valla

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000