10 Haziran 2011, Cuma 08:21:24

ARABA FİYATINA UÇAK KİRALAYIN

Hızla artan sivil havacılık merakı yeni uçak tiplerine olan ilgiyi de beraberinde getirdi
  • Haberi okuyunca eğitimini almak felan ne kadar kolay geliyor, verirsin 4.500 euro olursun privat pilot, fakat işin içine atıldığında ne kadar zor bir süreç, ne kadar paralar döktüğünü o zaman anlarsın...
Ultralight olarak adlandırılan uçaklarda kiralama bedelleri ortalama üstü sayılabilecek bir otomobil ile aynı fiyata sahip. 65 bin euro düzeyinde tutarlarla otomobil fiyatına uçak sahibi olmak mümkün. İtalyan Tecnam uçakları ile anlaşan THK Gökçen Havacılık, yakın bir zamanda satışa başlayacak. Ancak satıştan da cazip uygulamalar var. Firma uçakları çok uygun fiyatlara kiralamayı planlıyor. 450 kilograma kadar olan ultralight grubundaki uçakları yalnızca kiralamak 200 lira. Pilot ile beraber kiralanması halinde ise fiyatlar 250-300 TL arasında değişiyor.

ALTYAPI HAZIR
Sabah'tan Barış Engin'in haberine göre, uçakları sadece amatör olarak yani hobi amaçlı kullananların kiralaması düşünülmüyor. Bunun dışında turizm ve sanayi alanında da kullanım yapılıyor. Harita çıkarmak isteyen firmalar bu uçakları kullanıyor. THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer, kiralama yoluyla da havacılığı hobi olarak yapan insanları ana hedef olarak seçtiklerini söyledi ve ekledi "Saati 300 liraya da kiralama yapacağız. Amatör havacılık dışında turistik amaçlı da kiralama yapılabilecek. Bu uçaklarla kısa mesafeli turistik geziler de yapmak mümkün." Gerekli altyapının hazır olduğunu vurgulayan Yılmazer, İstanbul, Efes, Antalya ve Ankara'da kiralama yapmak için kolları sıvadıklarını belirtti.

HARİTACILIK VE EĞİTİM

Havacılık alanında eğitim de verdiklerini belirten Yılmazer "Lisansı olan ama hobi olarak hafta sonları uçmak isteyip de uçamayan çok kişi var. Birçok ili kapsayan bir yapıda ağ kuracağız. Şu anda birçok ildeki tesislerimizle bu altyapımız da var. Bunun dışında haritacılık alanında da kullanılabilecek bu uçaklar. Özellikle belediyeler ve petrol boru hattı gibi sanayinin birçok alanında bu tür uçakları halihazırda kullananlar var. Bu tip uçaklar genellikle çift motorlu" dedi. Uçakların lisansı için eğitim de veriliyor. Lisansın eğitimleri 60 saat yer dersi, 25 saat uçuş dersi ile tamamlanıyor. Yaklaşık 2-3 ay sürede eğitim tamamlanıyor. Eğitimin bedeli ise 4.500 euro civarında. Özel uçak kullanımını gerçekleştirmek için ise PPL (Private Pilot License) lisansı almak gerekiyor. Bu lisans ile 450 kilogramdan 5.700 kilograma kadar olan tüm uçaklarda kullanılabiliyor. Bu lisansın eğitim ise 140 saat yer dersi, 45 saat uçuş ile tamamlanıyor. Eğitim yaklaşık 4 ay sürüyor. Eğitimin maliyeti ise 10 bin euro civarında.

(Habertürk)
ARABA FİYATINA UÇAK KİRALAYIN

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Haberi okuyunca eğitimini almak felan ne kadar kolay geliyor, verirsin 4.500 euro olursun privat pilot, fakat işin içine atıldığında ne kadar zor bir süreç, ne kadar paralar döktüğünü o zaman anlarsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000