22 Kasım 2011, Salı 13:45:23

ANI UÇAĞININ AÇILIŞI YAPILDI

Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü Model Uçak Eğitim Merkezi ve Anı Uçağı'nın açılışı ile Fun Fly Türkiye Şampiyonası ödül töreni Keçiören'de yapıldı...
  • Modelcilikten anlamadan boyle alayci konusmak cahillere mahsustur...Hover ucagin yercekimine yenik dusmeden havada tutunabildigi minimum suratte aldigi pozisyondur,kumanda yuzeylerine seri bir sekilde mudahale ederek kacmalari alarak ucagi dikey pozisyonda dengede tutmak esastir.Internette Rc plane hover yazarsan bircok videoya ulasirsin cahil adam.
  • Buyurun linkte bir örnek mevcut. youtube'ta "rc airplane hover" diye aratırsanız görebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=1nzY1Q4gea8
  • IKINCI RESIMDEKI UCAK ' MODEL AKROBASI UCAGI ' DIR. HAVIR DEDIGIDE, KALDIRMA KUVVETI ILE YER CEKIMI KUVVETLERININ ESITLENEREK UCAGIN YADA HELIKOPTERIN YERDEN BELLI BIR YUKSEKLIKTE AMA HAVA YASTIGI ETKISINDE SABIT DURMASIDIR. BU RESIMDE UCAK YERE DIK VE BURNU GOKYUZU OLACAK SEKILDE YERDEN YAKLASIK YARIM METRE YUKSEKLIKTE DURUYOR. COK ZOR BIR HAREKETTIR. YAPAN ARKADASA TEBRIKLER.
  • Dünyada gerçek uçak 3D pilotları var.Yapılamaz helikopter mi bu gibi saçma ve cahilce bir yorum olamaz.Gerçek uçağı uçuran aerodinamikle model uçağı uçuran aerodinamik aynı. http://www.youtube.com/watch?v=R4lDmETgYGs
  • arkadaş model acrobasi uçağıyla karıştırıyor sanırım,nerede syrettiysen yaz da seyredelim.helikoptermi bu?
  • Resimdeki uçak akrobasi uçağıdır. İstenildiği takdirde hover pozisyonunda uzun süre tutulabilir. Video sitelerinde videolarını da izleyebilirsiniz.
  • Arkadaşlar, kusura bakmayın ama ben ikinci resimdeki (3 kişinin sırtının dönük olduğu) uçağın durumunu çözemedim. Hangi manevra sonrası böyle bir kesit oluşmuş acaba yoksa sadece perspektif mi ? Bilgi verirseniz sevinirim.
Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen Anı Uçağı açılış töreni, Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Ergin Ersoy'un konuşmasıyla başladı. Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu'nun selamlama konuşmasının ardından söz alan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Anı Uçağı açılış törenine ve Fun Fly Türkiye Şampiyonası ödül törenine ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Konuşmacılar eğitim uçuşu sırasında hayatlarını kaybeden pilotlara rahmet, ailelerine sabır diledi. Konuşmalardan sonra Bağlum Stadı'na geçen heyet, Türk Hava Kurumu ve Keçiören Belediyesi Model Uçak Eğitim Merkezi açılış törenini gerçekleştirdi. Şehirciliğin yalnızca fiziki düzenlemelerle ve altyapı faaliyetleriyle sınırlı olmadığını belirten Ak, "Model Uçak Eğitim Merkezi ile çocuklarımızı, gençlerimizi yeni bir sahaya doğru yönlendiriyor, onların havacılığı fark etmesine zemin hazırlıyoruz" dedi. 
 
Açılışın ardından Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Ergin Ersoy katkılarından dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a, THK Keçiören Şube Balkanı Erdal Açarlar, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Çor'a ve THK Havacılık Eğitim Daire Başkanı Vedat Seyman da İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu'na birer plaket takdim ettiler. 
 
Fun Fly R/C Model Uçak Türkiye Şampiyonası'nda ise ferdi sıralamada Murat Kımık üçüncü, Hakan Sungur ikinci, Ahmet Eryıldırım birinci oldu. Takım sıralamasında ise Merzifon üçüncü, Antalya ikinci, THK Akhisar Şubesi birinci oldu. Türk Hava Kurumu mensubu iki pilotun eğitim uçuşu sırasında hayatlarını kaybetmelerinden dolayı ödüller için tören gerçekleştirilmedi.







ANI UÇAĞININ AÇILIŞI YAPILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Modelcilikten anlamadan boyle alayci konusmak cahillere mahsustur...Hover ucagin yercekimine yenik dusmeden havada tutunabildigi minimum suratte aldigi pozisyondur,kumanda yuzeylerine seri bir sekilde mudahale ederek kacmalari alarak ucagi dikey pozisyonda dengede tutmak esastir.Internette Rc plane hover yazarsan bircok videoya ulasirsin cahil adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Buyurun linkte bir örnek mevcut. youtube'ta "rc airplane hover" diye aratırsanız görebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=1nzY1Q4gea8

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
IKINCI RESIMDEKI UCAK ' MODEL AKROBASI UCAGI ' DIR. HAVIR DEDIGIDE, KALDIRMA KUVVETI ILE YER CEKIMI KUVVETLERININ ESITLENEREK UCAGIN YADA HELIKOPTERIN YERDEN BELLI BIR YUKSEKLIKTE AMA HAVA YASTIGI ETKISINDE SABIT DURMASIDIR. BU RESIMDE UCAK YERE DIK VE BURNU GOKYUZU OLACAK SEKILDE YERDEN YAKLASIK YARIM METRE YUKSEKLIKTE DURUYOR. COK ZOR BIR HAREKETTIR. YAPAN ARKADASA TEBRIKLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dünyada gerçek uçak 3D pilotları var.Yapılamaz helikopter mi bu gibi saçma ve cahilce bir yorum olamaz.Gerçek uçağı uçuran aerodinamikle model uçağı uçuran aerodinamik aynı. http://www.youtube.com/watch?v=R4lDmETgYGs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaş model acrobasi uçağıyla karıştırıyor sanırım,nerede syrettiysen yaz da seyredelim.helikoptermi bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Resimdeki uçak akrobasi uçağıdır. İstenildiği takdirde hover pozisyonunda uzun süre tutulabilir. Video sitelerinde videolarını da izleyebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar, kusura bakmayın ama ben ikinci resimdeki (3 kişinin sırtının dönük olduğu) uçağın durumunu çözemedim. Hangi manevra sonrası böyle bir kesit oluşmuş acaba yoksa sadece perspektif mi ? Bilgi verirseniz sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000