08 Ağustos 2011, Pazartesi 10:46:29

ALKOLLÜ PİLOTA UÇUŞ YASAĞI GELİYOR

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde dünyanın en iyi yamaç paraşüt merkezleri arasında gösterilen 1900 metrelik Babadağ’da, pilotlar atlayış öncesi alkol testinden geçirilecek.
  • arkadaşlar paraşütle uçanların çoğu şimdi büyük şirketlerde kaptan. thk çoğuna pilot eğitimi verdi zamanında...
  • pilotçukların maceraları yaz yaz bitmez...en iyisi yabancı pilotlar adamlar hem işi biliyor hemde karakter sahibiler..
  • valla yapamazlar çünkü basınçtan.. sen anlarsın onu :))...çoğuda....sen onuda anladın :))
  • ?????????????????????????????????????????? paraşütle uçanlar ne zamandır pilot oldu ????????????????????????????????????????????
  • dc adlı yorumcuya ; belli ki küçükken bir pilot kendisine birşeyler yapmış unutamıyor.
  • pilot değil mi al birini vur diğerine....hepsi aynı
  • aynısını kapadokya bölgesinde de yapsalar iyi olur, üstelik orada ki pilotların bazıları sadece alkol almıyor yanında başka şeylerde içiyor
Yasal alkol sınırını aştığı belirlenen pilotlara 5 gün süreyle ’uçuştan men’ cezası verileceği gibi, sertifikaları da iptal edilebilecek.

Fethiye’de, görselliğiyle dünyanın sayılı yamaç paraşütü merkezleri arasında adından söz ettiren, aynı zamanda yamaç paraşütü kazalarıyla da gündemden düşmeyen Babadağ’da uçuş güvenliğini en üst düzeye çıkarmak bir dizi yeni önlem geliyor. Bu kapsamda Türk Hava Kurumu (THK) tarafından hazırlanan ’Babadağ Uçuş Yönergesi’ 1 Mayıs’ta yürürlüğe girdi. Yönerge ile birlikte THK Genel Merkezi’nden yamaç paraşütü öğretmeni Faruk Bozkurt, Babadağ zirvesinden atlayış yapan ’single’ (tekli atlayış) pilotları denetlemekle görevlendirildi. Sezon başında yapılan sertifikalandırma faaliyetleri ile ’tandem’ (ikili pilotla atlayış) atlayışlarında kontrol altına alınmasıyla birlikte, yeterlilik belgesi bulunmayan pilotların Babadağ’dan atlayış yapmasına izin verilmiyor. Bu denetimlerle birlikte paraşüt kazalarının önüne geçilmesi hedeflenirken, yönerge kapsamında pilotlar da artık sıkı bir denetime tabi tutulacak.

ALKOLLÜ PİLOTA UÇUŞ YASAĞI
THK tarafından belirtilen uçuş güvenliğini artırıcı tedbirlerden biri yılda yaklaşık 60 bin atlayışın yapıldığı Babadağ’dan uçuş yapacak ‘single’ ve ’tandem’ pilotları periyodik olarak alkol testlerinden geçecek. Fethiye Kaymakamlığı’nın kontrolünde Fethiye Sağlık Grup Başkanlığı tarafından yapılacak alkol denetimlerinde pilotların uçuş güvenliğini tehlikeye atacak oranda alkol alıp almadığı ölçülecek. Pilotlar, karayollarında sürücülerin uymak zorunda olduğu yasal alkol sınırına tabi olacak. Ölçümlerde ’0.50’ promilin üzerinde alkollü olduğu belirlenen pilotlara, uçuş güvenliğini tehlikeye düşüreceği gerekçesiyle uçuş izni verilmeyecek. Alkol ya da uyuşturucu kullandığı tespit edilen pilotlar, ’5 gün’ süreyle uçuştan ’men’ edilecek. Suçun tekrarı halinde ise pilotların sertifikalarına el konulacak ve durum bir raporla ilgili birimlere bildirilecek.

ZİRVEDE ÖLÇÜM YAPILACAK
Babadağ’da 120 sertifikalı pilotun bulunduğunu belirten THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, muhtemel kazaların önüne geçmek için bütün tedbirlerin alındığını söyledi. Alkol kontrollerine başladıklarını kaydeden Özkaya şu bilgileri verdi:

"Önümüzdeki günlerde yapımı tamamlanacak uçuş kontrol ofisi ile birlikte pilotları daha Babadağ’a çıkmadan yeterlilikleri konusunda uyaracağız. Yönergede öngörülen alkol testleriyle ise Babadağ’da uçuş güvenliğini tam olarak kontrol altına almak istiyoruz. Babadağ’ı pilotların sıfır riskle uçabileceği bir yer haline getirmek için gerekli çalışmaları tamamlayacağız."

(Hürriyet)

ALKOLLÜ PİLOTA UÇUŞ YASAĞI GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar paraşütle uçanların çoğu şimdi büyük şirketlerde kaptan. thk çoğuna pilot eğitimi verdi zamanında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilotçukların maceraları yaz yaz bitmez...en iyisi yabancı pilotlar adamlar hem işi biliyor hemde karakter sahibiler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
valla yapamazlar çünkü basınçtan.. sen anlarsın onu :))...çoğuda....sen onuda anladın :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
?????????????????????????????????????????? paraşütle uçanlar ne zamandır pilot oldu ????????????????????????????????????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dc adlı yorumcuya ; belli ki küçükken bir pilot kendisine birşeyler yapmış unutamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilot değil mi al birini vur diğerine....hepsi aynı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aynısını kapadokya bölgesinde de yapsalar iyi olur, üstelik orada ki pilotların bazıları sadece alkol almıyor yanında başka şeylerde içiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000