19 Ağustos 2009, Çarşamba 07:56:15

Akşehir semaları paraşütlerle dolacak

Yamaç Paraşüt Anadolu Kulüpler Kupası Mesafe Eğitim ve Yarışması Akşehir’de yapılacak.

Akşehir Belediyesi ve Uçuş Kulübü işbirliği ile 22-25 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmaya 70’e yakın sporcu katılacak.

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu konu ile ilgili açıklamasında “İlçemizde yapılacak bu yarışma 4 kategoride gerçekleşecek. “Ferdi”, “Takım”, “Kadınlar” ve “1,1 – 2” kategorilerinde düzenlenecek yarışmada özellikle “1,1 – 2” kategorisi Türkiye’de ilk kez Akşehir’de gerçekleştirilecek. Bu yarışma ile ilçemizde uzun süredir gerçekleştirilen yamaç paraşüt sporu daha da pekişecektir. Akşehir bu sporun sayılı alanlardan biri haline gelmiştir” dedi.

Akşehir Belediyesi bünyesinde 2005 yılında kurulan Akşehir Belediyesi Havacılık Kolu’nun yamaç paraşüt ve model uçak çalışmalarıyla gençlere havacılığı sevdirme yolunda büyük mesafe aldığını da belirten Baloğlu yaklaşık 200 kursiyerin model uçak başlangıç ve tekâmül kurslarını bitirdiğini söyledi.

Mustafa Baloğlu “Öncelikli olarak yamaç paraşüt uçuş pistlerimizin gerekli genişletme ve düzenleme çalışmalarını yaparak THK tarafından tescil edilmesini sağladık. Ayrıca yapılan arazi taraması çalışmasında birçok eğitim tepesi tespit edildi” diye konuştu.

 

Akşehir semaları paraşütlerle dolacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000