27 Mayıs 2012, Pazar 13:53:01

AIRSHOW SİDE NEFES KESTİ

26-27 Mayıs 2012 tarihlerinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Airshow Side, Side semalarını yine şenlendirdi. Bu yıl kadrosunu artırarak daha heyacanlı bir program sunan Airshow Side’ye nefes kesen gösterileri ile F-16 Solo Türk ve Türk Yıldızları damgasını vurdu.
  • ER-AH Havacılık okulu 1 seneca, 3 garminli cessna 173 ve 1 evaktör ile gösterilere renk katı. Ali bey sanırım haberin bu kısmını eksik yamışsiniz. Adil olmak uygun olur.
  • Emegi gecen herkesin eline saglik,havacilikla ilgili alakalarindan dolayi herkese tesekkur ederim cok guzel bir gosteri oldu..
  • ilk 45 resim, sadece coluk cocuk , kus ve maket ucak....

Side Belediyesi tarafından dünyanın sayılı akrobasi pilotlarından Ali İsmet Öztürk önderliğinde düzenlenen Airshow Side, bu seneki programına Türk Hava Kuvvetleri F-16 Solo Türk ve Türk Yıldızları’nı da ekleyerek Akdeniz’de bir ilke daha imza attı.

Airshow Side, Ali İsmet Öztürk ‘ün solo akrobasi uçuşu, Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın nefes kesen gösterileri yanı sıra THK Ayjet Airshow, model uçak ve helikopter gösterileri, yangın uçağı gösterisi, paraşüt atlayışları ve paramotor gibi etkinliklerle renklendi.

3,7 km uzunluğundaki Side sahilinin her yerinden izlenebilen Airshow Side, Side Batı sahilinde, panayır alanine çevrilen Side Havacılık Parkı’nda düzenlendi.

Sideliler ve yerli-yabancı turistler, iki gün boyunca bir yandan G kuvvetine karşı üstün dayanıklılık sergileyen pilotların sergilediği görsel şölene tanıklık ederken, bir yandan da alandaki etkinliklerin, röportajların ve tanıtımların tadını çıkardılar.

Bu arada Airshow Side'de sık sık havacılık sektöründe yerli pilot sıkıntısı yaşandığı belirtilip, genç nesillere pilotların maaşlarını da ön plana çıkararak bu mesleğe yönelmeleri tavsiye edildi.

Heyecan verici ve göz alıcı birçok gösterinin tüm havacılık sevdalılarıyla Side sahilinde buluştuğu Airshow Side’nin toplam izleyici sayısı ise binlere ulaştı.

AIRSHOW SİDE NEFES KESTİ

Yorumlar

Cafer ~ 12 yıl önce
ER-AH Havacılık okulu 1 seneca, 3 garminli cessna 173 ve 1 evaktör ile gösterilere renk katı. Ali bey sanırım haberin bu kısmını eksik yamışsiniz. Adil olmak uygun olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mastermakinist ~ 12 yıl önce
Emegi gecen herkesin eline saglik,havacilikla ilgili alakalarindan dolayi herkese tesekkur ederim cok guzel bir gosteri oldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iso ~ 12 yıl önce
ilk 45 resim, sadece coluk cocuk , kus ve maket ucak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000