18 Mart 2012, Pazar 08:18:34

ADANA'YA HAVA ULAŞTIRMA FAKÜLTESİ GELİYOR

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Adana'ya Hava Ulaştırma Fakültesi açmak istediklerini söyledi...
  • THK nu tanıdıktan sonra bir daha ailece hiçbir bağış yapmadık. Size de araştırmanızı soruşturmanızı tavsiye ederim.
  • Osmanaut ucaginin %90 dan fazla malzemesi Turkiye'de uretiliyormus? Rafineriden cikan yakittan bahsediyor galiba Osman aga.
  • piyasa doyum noktasına çoktan ulaştı bile,bunlar hala neyin peşindeler?Türk hava kurumunun asli görevi havacılığı yaygınlaştırmaktır.üniversite yada fakülte açmak değil.
  • yeni fakülteler açarak bu bölümü tekelleşmesinin önüne geçmeye çalışmanız çok ayıp. hatta açık olan tüm fakülteler ve bölümler kapatılsın ki şu an bu işi yapanlar ayda 20 bin dolar maaş alsın. meslek tekelciliğinin bu kadar yoğun olduğu başka bir ülke var mı acaba?
  • Bir orası kalmıştı açmadığınız oraya da açın sektörde bu bölüm mezunlarının durumuna bakmadan sadece açın bırakın yaptığınız sadece bu daha başka bir şey yok ....
Yıldırım, THK Kozan Şubesini ziyaretinde, 2011'in başarılı bir yıl olduğunu, önce kurum vakfının kurulduğunu, üniversitelerinin kuruluşunun da 3 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığını söyledi.
 
Dünyanın 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesi olan bu üniversitenin, tamamen havacılık ve uzayla ilgili branşlarıyla mühendis, havacılık sektörünün ihtiyacı olan teknik personel ve pilot ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
 
''Türk havacılık sanayi ve sektörü o kadar hızlı gelişiyor ki, bu sektörün ihtiyacı olan mühendis, pilot ve teknik personel ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Üniversitemiz 236 öğrencisi ile Ankara ve İzmir'de eğitimlerini devam ettiriyor. 2012 yılının başında master eğitimine başladı. Anadolu'da 14 şehirde master eğitimleri veriyoruz. Çok becerikli ve kabiliyetli, iyi yetişmiş isimler üniversitemizde öğretim üyesi olarak yer alıyor.''
 
Adana ile ilgili de ciddi projelerinin olduğunu belirten Yıldırım, ''Kente, hava ulaştırma fakültesi açmak istiyoruz. Havaalanı yanında bu fakülteyi açmak için Adana Büyükşehir Belediyesi'nden arazi talebinde bulunduk. Kurulması halinde bu fakülteyi geliştirerek 8-10 yıl içinde müstakil bir Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ne dönüştürmeyi hedefliyoruz'' dedi.
 
Adana'ya, uçak ve helikopter bakım merkezi
 
Yıldırım, kente bu üniversiteyi kurarken, bir uçak ve helikopter bakım merkezi de oluşturacaklarını, bu merkezin sadece Adana'ya değil, bütün güneye, Ortadoğu ve Akdeniz'e hizmet vereceğini ifade etti.
 
Türkiye ve Ortadoğu'daki uçak ve helikopter miktarının her geçen gün arttığına işaret eden Yıldırım, ''Bizim üniversitemizde de çok başarılı mühendisler teknik adamlar yetiştirecek. Bu çocukların hem işe ihtiyacı var hem de ülkeye para gelsin istiyoruz. Bu işi de mutlaka başaracağız'' diye konuştu.
 
-Yerli uçak üretimi-
 
Konuşmasında 2011 yılında THK Uçak Fabrikası kurduklarını da anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
 
''Üniversitemizin bilim adamları ve mühendislerinin yaptığı çalışma ile şu anda uçak tasarımı devam ediyor. Uçağımızın 2013 yılında testlerine başlanacak. 2014 yılında da üretime başlanmış olacak. Üzerinde ay yıldızlı bayrağımız ve dünyadaki tüm Türk devletlerinin bayrakları yer alacak. Uçağın isminin belirlenmesi için THK internet sayfasında isim yarışması başlattık. Bu uçaklar 2-4 kişilik eğitim uçakları olacak. Yerli uçağımız bir Mercedes otomobilden daha ucuz olacak. Bu uçakların şuanda yüzde 90'dan fazla malzemesi Türkiye'de üretiliyor.''
ADANA'YA HAVA ULAŞTIRMA FAKÜLTESİ GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
THK nu tanıdıktan sonra bir daha ailece hiçbir bağış yapmadık. Size de araştırmanızı soruşturmanızı tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Osmanaut ucaginin %90 dan fazla malzemesi Turkiye'de uretiliyormus? Rafineriden cikan yakittan bahsediyor galiba Osman aga.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
piyasa doyum noktasına çoktan ulaştı bile,bunlar hala neyin peşindeler?Türk hava kurumunun asli görevi havacılığı yaygınlaştırmaktır.üniversite yada fakülte açmak değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yeni fakülteler açarak bu bölümü tekelleşmesinin önüne geçmeye çalışmanız çok ayıp. hatta açık olan tüm fakülteler ve bölümler kapatılsın ki şu an bu işi yapanlar ayda 20 bin dolar maaş alsın. meslek tekelciliğinin bu kadar yoğun olduğu başka bir ülke var mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir orası kalmıştı açmadığınız oraya da açın sektörde bu bölüm mezunlarının durumuna bakmadan sadece açın bırakın yaptığınız sadece bu daha başka bir şey yok ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000