02 Ağustos 2013, Cuma 08:56:27

4 BÜYÜK KENTE AFET UÇAĞI VE HELİKOPTERİ GELİYOR

Türk Hava Kurumu, dört büyük kentte yılın 12 ayı ikişer yangın uçağıyla, birer yangın söndürme helikopteri bulunduracak.
  • Hayırlı uğurlu olsun THK nun jar145i , ne güzel böylesine güİde be büyük bir kurumada bu yakışırdı.
  • THK nın 145'i olup bunu geri almış bulunmaktayız bunan inanmayan saygıdeger yorum zaten zaat-ı muhterem arkadaş buyursun gelsin bakalım 145'imiz varmıymış yokmuymuş gösterelim belgerlerle :)
  • Sayın başkan iyi hoşda daha uçaklarınıza kendiniz bakım bile yapamıyorsunuz böyle bir yetkiniz yok(jar 145 yetkili bakım kuruluşu )Tarkimden uçak kiralayarak işi götürmeye çalışıyorsunuz,nereye kadar.Ambulans helikopterler de daha büyük sıkıntılarınız var ,bölgelerde helikopterlerde lisansız meslekokulu mezunu gençleri çalıştırarak uçuş güvenliğini riske atacaksınız. AİRPORTHABER lütfen bu yorumumu yayınlayınız.

Uçakla helikopterler, orman ve gökdelen yangınlarının yanı sıra, afet, sel, taşkın gibi durumlarda yardıma koşacak.
THK Başkanı Osman Yıldırım, ardı ardına çıkan orman yangınlarının ardından Orman Bakanlığı’yla üzerinde çalıştıkları projeyi Hürriyet’e açıkladı. Bakanlıkla görüşmelerin sürdüğünü ve projeyi yıl sonuna kadar bitirip, uçakla helikopterlerin alımını gerçekleştirmeyi istediklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

İstanbul’dan Bursa’ya

“Uçak ve helikopterler, Ankara, İstanbul ve İzmir’le birlikte Adana ya da Antalya’da bulundurulacak. Bu uçaklar, yalnızca bulunduğu kentlerde değil, yakın bölgelere de müdahale edebilecek. İstanbul’daki uçaklarımız ve helikopterimiz, Bursa’da herhangi bir olumsuz durumda, anında havalanarak, çalışmalara katılacak.”

Yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin yalnızca orman yangınlarında değil, gökdelen yangını, afet, sel, taşkın gibi durumlarda da vatandaşın yardımına koşacağını belirten Yıldırım, şu bilgileri verdi:

“İtfaiye araçları, belli bir noktaya kadar erişebiliyor. Bu gökdelenler de, her ne kadar kendi yangın söndürme sistemlerini faaliyete geçirse de her zaman risk arz ediyor. Bu yüzden alacağımız helikopterlerde, durduğu yerden köpüklü su püskürtme özelliği olacak” diye konuştu.

Sigortaya dikkat

Bina söndürme işleminde farklı bir noktaya da dikkat çeken Yıldırım, “Projenin faaliyete geçmeden önce, Türk Hava Kurumu’nun sigorta şirketlerine karşı zor durumda kalmaması için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Çünkü, bazı durumlarda sigorta şirketleri, yangını söndürene karşı dava açabiliyor” dedi. (Hürriyet)

4 BÜYÜK KENTE AFET UÇAĞI VE HELİKOPTERİ GELİYOR

Yorumlar

Muhterem bey ~ 11 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun THK nun jar145i , ne güzel böylesine güİde be büyük bir kurumada bu yakışırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK... ~ 11 yıl önce
THK nın 145'i olup bunu geri almış bulunmaktayız bunan inanmayan saygıdeger yorum zaten zaat-ı muhterem arkadaş buyursun gelsin bakalım 145'imiz varmıymış yokmuymuş gösterelim belgerlerle :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saygıdeğer THK LI ~ 11 yıl önce
BANA GÖSTERMEYECEKSİN O BELGEYİ AİRORTHABERE VERECEKSİN O YAYINLAYACAK TABİİ VARSA .
bakımmmmm ~ 11 yıl önce
Sayın başkan iyi hoşda daha uçaklarınıza kendiniz bakım bile yapamıyorsunuz böyle bir yetkiniz yok(jar 145 yetkili bakım kuruluşu )Tarkimden uçak kiralayarak işi götürmeye çalışıyorsunuz,nereye kadar.Ambulans helikopterler de daha büyük sıkıntılarınız var ,bölgelerde helikopterlerde lisansız meslekokulu mezunu gençleri çalıştırarak uçuş güvenliğini riske atacaksınız. AİRPORTHABER lütfen bu yorumumu yayınlayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000