06 Mart 2012, Salı 14:05:37

"2014'TE GÖRECEĞİZ"

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, üretilecek uçağın motorunun ve yazılımının yerli olacağını söyledi. Denize inen versiyonlarının da üretileceği uçakların ismi anketle belirlenecek....
  • gözüme uçak sokulsun istiyorum
  • canım benim sen hayal dünyasında gezinmeye devam et...üniversiteninde halini görüyoruz...sende uzaya gidecen herhalde :))
  • Sayın genel başkanım, kuracağım dediğiniz ünüversiteyi inanmayanların gözüne sokarcasına kurup eğitime başladınız, tebrikler. Ben bunu da başaracağınıza inanıyorum ancak bu güzel çalışmalar yapılırken yapılan eleştirilerin haklı olduğu taraf Türk Kuşundaki mevcut yönetim zaafiyeti. Sizin yoğun programınız sırasında Türk Kuşu personelinin kendi içerisinde yaşadıkları sorunları size yansıtmadan çözebilecek kaliteli bir idari kadro oluşturma nız daha verimli ve kaliyeli bir eğitim seviyesi sağlayacak dolayısı ile sizde fazla yıpranmamış olacaksınız. Acizane bir tavsiye idi ama bir parça dikkate alacak olursanız eleştirilerin övgüye döneceğinden emin olabilirsiniz.
  • bu mu uçak yapacak zu ha ha...bu yapsa yapsa kağıttan uçak yapar
  • Peki hangi kadroyla yapılır arkadaşım. Öyle diyorsan sen ve senin gibilerlede hiç bir şey olmaz. OLAMAZ. İster rte,ister kk, ister db olsun. farketmez. ama yabancı birilerinin ismi olsaydı olur derdiniz. Ayıp sizlere...Kurtuluş savaşında bir yumruk olmuş milletin evlatlarına bak... Utanın, böyle yorumlar yazdığınız için. Bir öğretmen olarak THK'nın başaracağını inanıyorum. Kapak yazmış arkadaş, etrafına bak, hergün o yabancı markaların olduğu arabalar, uçaklar onlarca, yüzlerce kaza yapıyor. teker patlarsa, rüzgar çıkarsa , dalga olursa herşey olabilir. Unutma ki akşam giderken sende kaza yapabilirsin. hemen suç atmak yerine sen yap kendi arabanıda görelim. İnşallah ta yaparsında senlede gururlanırız.
  • bizde sana inanamıyoruz :)) :))
  • Havacılığın içinden biri olarak sesleniyorum sizlere... Bu tarz yıpratıcı mesajlar göndermekteki amacınızı da anlayamıyorum. Dünyanın dört bir yanında, iptidai şartlarda başlayan çalışmaların geldiği noktaya bakın. Rahat bırakın insanları... Zaten milletçe az olan girişimcilik ruhumuza mı , bu kininiz? "Ben daha iyisini yaparım" diyorsanız, köstek olacağınıza, gidin onlara destek çıkın. Aksi takdirde yorumlardan birinde yer alan "içten yıkanlar" durumuna düşersiniz. Böyle bir projesi olan herkesin, başarısı yönünde kalpten destek olmalıyız.Tüm yıpratıcı eleştirileri üzülerek izliyorum. Atamızın hayallerini engellemeye çalışanlara, Onuncu Yıl Marşını dinleyip, şahsi menfaatlerin yerine vicdan muhasebesi yapmalarını öneriyorum. Saygılar.
  • ağa babası rte gibi sallıyor. sallıyor ki mesaj yerine gitsin. uçağın herşeyini yapmış sıra ismine gelmiş, mesaj veriyor rte ye. bilimle biraz neşretmiş biri böyle abuk sabuk konuşmaz, boşuna ümitlenmeyin. uçak elbette yapılır ama bu kadrolar ile değil.
  • Tüm dünya ekonomik çalkıntıyla boğuşurken ostimli bir firma olarak bir çok kişiye ekmek kapısı olacağına inanıyorum. Ekonomik kalkınma için büyük bir adım. bu diğer işverenlere de büyük bir örnek olsun. İnşallah en kısa zamanda kendi otomobilimizide seri üretime geçirelim.
  • Elin gavuru yapıyor. vayy be diyoruz... Türkiyenin bir kurumu olarak bir girişim yapılmış, daha ne istiyorsunuz. Ben bir TÜRK olarak gurur duydum. Elin Fransızının, abdnin, rusunun bayrağı yerine Türk bayrağı havalarda dolaşsın. Helal olsun...
Yerli otomobil kadar kamuoyunda yer bulmasa da Türkiye'nin önemli projelerden biri de yerli uçak. İlk yerli uçağın 2014'te havada olması hedefleniyor.
 
Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, yürütülen çalışmalarla ilgili son durumu CNBC-e'de katıldığı canlı yayında anlattı.
 
2011 yılında yerli uçağın üretilmesi için çalışmaya başladıklarını hatırlatan Yıldırım şunları söyledi: "İlk yerli uçağın yerlilik oranı yüzde 90'ın üzerinde olacak. Motoru Türkiye'de üreten iki kuruluş var. Onlarla işbirliği halindeyiz. Motorumuzu üretecekler. Bu teknoloji Türkiye'de var. Yazılım konusunda da THK Üniversitesi'nin bilgisayar mühendisleriyle birlikte, yazılım firmalarıyla birlikte yapacağız. Kendi yapacağımız, kendi mühendislerimizle yapacağımız uçağımızı da 2014'te göreceğiz" dedi.
"2014'TE GÖRECEĞİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 12 yıl önce
gözüme uçak sokulsun istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
canım benim sen hayal dünyasında gezinmeye devam et...üniversiteninde halini görüyoruz...sende uzaya gidecen herhalde :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın genel başkanım, kuracağım dediğiniz ünüversiteyi inanmayanların gözüne sokarcasına kurup eğitime başladınız, tebrikler. Ben bunu da başaracağınıza inanıyorum ancak bu güzel çalışmalar yapılırken yapılan eleştirilerin haklı olduğu taraf Türk Kuşundaki mevcut yönetim zaafiyeti. Sizin yoğun programınız sırasında Türk Kuşu personelinin kendi içerisinde yaşadıkları sorunları size yansıtmadan çözebilecek kaliteli bir idari kadro oluşturma nız daha verimli ve kaliyeli bir eğitim seviyesi sağlayacak dolayısı ile sizde fazla yıpranmamış olacaksınız. Acizane bir tavsiye idi ama bir parça dikkate alacak olursanız eleştirilerin övgüye döneceğinden emin olabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu mu uçak yapacak zu ha ha...bu yapsa yapsa kağıttan uçak yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Peki hangi kadroyla yapılır arkadaşım. Öyle diyorsan sen ve senin gibilerlede hiç bir şey olmaz. OLAMAZ. İster rte,ister kk, ister db olsun. farketmez. ama yabancı birilerinin ismi olsaydı olur derdiniz. Ayıp sizlere...Kurtuluş savaşında bir yumruk olmuş milletin evlatlarına bak... Utanın, böyle yorumlar yazdığınız için. Bir öğretmen olarak THK'nın başaracağını inanıyorum. Kapak yazmış arkadaş, etrafına bak, hergün o yabancı markaların olduğu arabalar, uçaklar onlarca, yüzlerce kaza yapıyor. teker patlarsa, rüzgar çıkarsa , dalga olursa herşey olabilir. Unutma ki akşam giderken sende kaza yapabilirsin. hemen suç atmak yerine sen yap kendi arabanıda görelim. İnşallah ta yaparsında senlede gururlanırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizde sana inanamıyoruz :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havacılığın içinden biri olarak sesleniyorum sizlere... Bu tarz yıpratıcı mesajlar göndermekteki amacınızı da anlayamıyorum. Dünyanın dört bir yanında, iptidai şartlarda başlayan çalışmaların geldiği noktaya bakın. Rahat bırakın insanları... Zaten milletçe az olan girişimcilik ruhumuza mı , bu kininiz? "Ben daha iyisini yaparım" diyorsanız, köstek olacağınıza, gidin onlara destek çıkın. Aksi takdirde yorumlardan birinde yer alan "içten yıkanlar" durumuna düşersiniz. Böyle bir projesi olan herkesin, başarısı yönünde kalpten destek olmalıyız.Tüm yıpratıcı eleştirileri üzülerek izliyorum. Atamızın hayallerini engellemeye çalışanlara, Onuncu Yıl Marşını dinleyip, şahsi menfaatlerin yerine vicdan muhasebesi yapmalarını öneriyorum. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ağa babası rte gibi sallıyor. sallıyor ki mesaj yerine gitsin. uçağın herşeyini yapmış sıra ismine gelmiş, mesaj veriyor rte ye. bilimle biraz neşretmiş biri böyle abuk sabuk konuşmaz, boşuna ümitlenmeyin. uçak elbette yapılır ama bu kadrolar ile değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tüm dünya ekonomik çalkıntıyla boğuşurken ostimli bir firma olarak bir çok kişiye ekmek kapısı olacağına inanıyorum. Ekonomik kalkınma için büyük bir adım. bu diğer işverenlere de büyük bir örnek olsun. İnşallah en kısa zamanda kendi otomobilimizide seri üretime geçirelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Elin gavuru yapıyor. vayy be diyoruz... Türkiyenin bir kurumu olarak bir girişim yapılmış, daha ne istiyorsunuz. Ben bir TÜRK olarak gurur duydum. Elin Fransızının, abdnin, rusunun bayrağı yerine Türk bayrağı havalarda dolaşsın. Helal olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000