15 Temmuz 2012, Pazar 15:45:22

20 BİN UÇUŞ GERÇEKLEŞEN BABADAĞ'DA HEDEF 60 BİN

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Ölüdeniz Babadağ’da ilk 3 aylık dönemde 20 bin uçuş gerçekleştirildi. Sezon boyu ise 60 bin uçuş hedefleniyor.

Babadağ’da müşterileri ile birlikte uçuş sevinci çığlıkları atarak gökyüzüne yükseliyorlar. Türk Hava Kurumu görevlisi Ali Kemal Buhara’nın kontrolünden geçen pilot ve müşteriler paraşütleri hava ile dolunca birkaç metrelik adımdan sonra ayaklarının kara ile bağlantısını kesip kelebekler gibi gökyüzünde yükseliyorlar. Muhteşem Ölüdeniz manzarasında yaklaşık yarım saat gökyüzünde kalan paraşütler Belceğiz’de yere inerken yediden yetmişe yerli ve yabancı müşteri adeta adrenalin depoluyor. Ölüdeniz Babadağ’ın işletmeciliğini yapan ve teleferik sistemi projesi uygulamaya çalışan Fethiye Güç Birliği Şirketi Babadağ’ın 1.700 ve 1.800 metrelik uçuş pistlerinin ardından 1.900 metrelik uçuş pistini de güvenli şekilde uçuşa hazırlıyor

Dünyanın en gözde paraşüt merkezi olan Ölüdeniz Babadağ’da kazalar yaşanmaması için olağan üstü güvenlik önlemleri alındı. Buna göre her pilot ve müşterisi uçmadan önce 2 kez baştan aşağı kontrol ediliyor. Yine Babadağ’da İlk Yardım ve Arama Kurtarma Merkezi hizmete sokuldu..

BABADAĞ HAVASPORLARI MERKEZİ AVRUPA STANDARTLARINDA OLACAK
Fethiye Güç Birliği Başkanı Akif Arıcan “Babadağ’ın bin 900 metresindeki pistinde tamamlanmasıyla Babadağ’ın Avrupa standartlarında uçuş güvenliği olan bir merkez haline getirileceğini belirterek geçtiğimiz yıl tandem ve sıngıl 57 bin olan uçuş rakamını bu yıl 60 bin uçuşa çıkartmak istiyoruz. Son üç ayda 20 bin uçuş rakamına ulaşıldı. Kasım ayı sonuna kadar bu rakamın 60 bin olan hedefimizi aşacağına inanıyorum. Bu yıl Mayıs ayında hava koşullarından dolayı 15 gün uçuş yapılamadı. Buna rağmen geçen yılın rakamlarını aşmış bulunuyoruz. Bizim amacımız Babadağ hava sporları merkezinde her uçuşun güvenli geçmesi, kaza yaşanmaması ve kimsenin burnunun kanamamasıdır” dedi.

TELEFERİK PROJESİ BU YILSONUNDA HAYATA GEÇİRİLİYOR
Fethiye Güç Birliği Başkanı Akif Arıcan yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Babadağ hava sporları merkezi teleferik projesinin ihalesinin bu yılsonunda yapılacağını ve projenin 2013 yılı sonunda tamamlanıp hep birlikte Babadağ teleferik ile çıkılabileceğini söyledi.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİLOTLARI BABADAĞ’A YAPILAN HİZMETLERDEN ÇOK MEMNUN
Ölüdeniz Babadağ hava sporları ve rekreasyon merkezinde uçuş pistlerinden meteorolojik bilgi cihazları ilk yardım ve arama kurtarma merkezine kadar yapılan çalışmaların yanı sıra yamaç paraşütü uçuş yönergesinin yeniden düzenlenmesi çalışmaları yamaç paraşütü pilotları tarafından oldukça olumlu şekilde karşılanıyor. Babadağ’ı yamaç paraşütünde uluslar arası merkez haline getirmek ve yamaç paraşütünde Türkiye’yi markalaştırmak isteyen Fethiye Güç Birliği Şirketi uçuş

pistlerini modern hale getirirken yamaç paraşütü pilotları son dönemde yapılan bu çalışmaları taktirle karşılıyor.
Paraşütçüler, “Eskiden uçuş pistleri taşlık vaziyetteydi. Şimdi kilit parke döşendi. Rüzgarın durumuna göre uçuşa ara veriyoruz. Kesinlikle kendimizi tehlikeye atmıyoruz diyen yamaç paraşütü pilotları güç birliği şirketinin yaptığı çalışmalarla Babadağ yamaç paraşütü için oldukça güvenli hale gelmiştir. Şuanda ilk yardım ve arama kurtarma merkezi oluşturuldu. Ancak buraya oldukça donanımlı bir ambulans istiyoruz. Ayrıca uçuş yönergesine uyulmasını korsan uçuşlara fırsat verilmemesini sık sık denetleme gerçekleştirilmesini istiyoruz” dediler.

“Yamaç paraşütü için şuanda yüksek sezondayız. Yerli ve yabancı müşteri şuanda çok iyi diyen” yamaç paraşütü pilotları tandem uçuşlardan girişte 25, tekli uçuşlardan 17 TL alındığını bu fiyatlarında normal olduğunu söylediler.

İlk kez uçuş yapan yerli ve yabancı müşteriler ise “Korkmuyoruz hayalimizi gerçekleştireceğiz. İlk kez uçma keyfi yaşayacağız” dediler.

20 BİN UÇUŞ GERÇEKLEŞEN BABADAĞ'DA HEDEF 60 BİN

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000