09 Şubat 2010, Salı 10:10:08

TGS Sabiha Gökçen'e doğru...

TGS Yer Hizmetleri, Sabiha Gökçen Havaalanı’nda A grubu çalışma ruhsatı ile yer hizmeti faaliyetlerinde bulunmak üzere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden ön izin aldı.

Atatürk, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya ve Adana Havaalanlarında yer hizmetleri alanında faaliyet gösteren TGS, Sabiha Gökçen Havaalanı’nda da yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme, gözetim ve yönetim ile ramp hizmetleri vermek üzere A grubu dış hat çalışma ruhsatına esas teşkil etmek üzere SHGM’ye başvuruda bulundu.

2009 yılında 6 milyonun üzerinde yolcunun taşındığı Sabiha Gökçen Havaalanı’nın artan yolcu ve uçak trafiğine paralel olarak yer hizmetleri faaliyetlerinin daha etkin yapılabilmesi amacıyla TGS’nin başvurusu SHGM tarafından olumlu değerlendirildi.

Gerekli hazırlıkları tamamlamak için bir yıl süreyle ön izin alan TGS, bu süre zarfında ilgili mevzuat kapsamında hazırlıklarını yaparak asıl ruhsat için SHGM’ye tekrar başvuruda bulunacak ve asıl ruhsatı almaya hak kazandıktan sonra faaliyetlerine başlayacak.

Sabiha Gökçen Havaalanı’nda halen yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme ile ramp hizmetlerini yapan iki kuruluş bulunuyor. Tüm hava yollarına ve yolculara hizmet veren üçüncü bir şirketin havalimanında faaliyete başlaması ile, pozitif rekabetin artarak müşteri memnuniyetinin daha da yükseğe çıkarılması amaçlanıyor.

TGS Sabiha Gökçen'e doğru...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000