09 Temmuz 2010, Cuma 12:37:22

TGS SABİHA GÖKÇEN'DE

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan haberde TGS Yer Hizmetleri A.Ş tüm gereklilikleri yerine getirerek SHGM'den çalışma ruhsatı aldığı ifade edildi.
  • SG Handling berbat durumdadır. Belki TGS den birşeyler öğrenirler.
  • SEN NERDEN BİLİYORSUN PEKİ SHGM NİN BURAYI DENETLEMEDİĞİNİ HA? SEN SANIRIM OTOGAR ZİHNİYETİNDE BİRİSİNKİ SENİN YORUMLARIN HEP BURANIN AKSİNE YORUMLAR! SEN ŞAYET SAW IN İYİLİĞİNİ,GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMUŞ OLSAYDIN BU GÜNE KADAR BİRTANE YORUMUN SAWIN LEHİNE OLURDU!!ÜZÜM YE ÜZÜM BAĞCIYI DÖVMEYE KALKMA!! ÇALAR BİRİLERİ KAPINI!!
  • Ya kardeşim durmadan şu Sabiha Gökçeni SHGM denetlesin diyorsun bilmeden sallıyorsun SHGM en sıkı denetimlerini SAW da yapıyor en az 6 ayda bir denetleniyoruz yani bu güne kadar en az 20 kere denetlendik bilmeden konuşmayın gidin SHGM ne bir sorun şu anda Sabiha Gökçen Türkiyede örnek meydan SHGM bile olması gerekenleri Sabiha Gökçnede deniyor diğer meydanlara örnek olsun diye
  • neler görmüyoruzki saw da sawda çalışıyorum bundan dolayı biliyorum nerden biliyorsun demişssin ya sabiha gökçen handlingin halini duymayan kalmadı sanırım sen genel müdürlükte çalışıp kokteylere baş sırada gidenlerdensin.... halk doğruyu bilsin yalan yok
  • Nedir bu SAW ın hali. Herkes ayrı şikayet ediyor. SHGM denetlesin burayıda rahatlıyalım hep beraber.
  • SEN NE SAÇMALIYORSUN ALLAH AŞKINA? SN. NİHAT BEY ÖZEL JETİYLE GELİPTE VALİZİNİN DIŞHATLARDAN ÇIKTIĞINI NERDEN UYDURUYORSUNDA İNSANLARA YALAN BİLGİ VERİYORSUN!!!ZATEN O JETİN PERSONELİ VAR,DOLAYISIYLADA JET GENEL HAVACILIĞA YANAŞIP ORADAN ÇIKIŞ YAPIYORLAR,BIRAKIN BU SAÇMA SAPAN YORUMLARI ALLAH AŞKINA YA!!! DOĞRU DÜRÜST AKILLICA YORUMLAR YAPIN BENCE!!VERECEKSENDE DOĞRU BİLGİ VERDE İNSANLARIN KAFASINDA SORU İŞARETLERİ OLMASIN!!!
  • nerede basiretsizlik varsa orada havaş veya uzantıları vardır...
  • zaten isg bu limanı batırdı tgs çok çok iyi yapar en azından kalifiye adam alırlar nihat özdemir bile bagajını özel jetten geldiği halde dışhatlar gelişinden aldığı meydandan işletmeden ne hayır gelir Allah aşkına:)))
  • Sahi TGS nin kuruluş amacı neydi ve Yönetim Kurulunda kimler var, bu tanıdık isimler TGS den ne kadar aylık gelir elde ediyorlar desem:) Anladınız siz onu...
  • Yukarıda yazılan hindistan hariç tüm ülkelerde Havaş hizmet veriyor. Sektörde öncü olmak kolay değildir. Havaşı izlemeye devam edin... Çok yakında yeni avrupa ülkelerinde.... Geri kalmış ülkelerde değil...

TGS Yer Hizmetleri A.Ş.'ye Sabiha Gökçen Havaalanı'nda yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme, ramp ile gözetim ve yönetim hizmetleri vermek üzere A grubu dış hat çalışma ruhsatına esas teşkil etmek üzere 09/02/2010 tarihinde ön izin verilmişti.

Gerekli teçhizat alımını ve personel eğitimini tamamlayan TGS Yer Hizmetleri A.Ş. tüm gereklilikleri yerine getirerek Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden 08 Temmuz 2010 tarihinde çalışma ruhsatı aldı.

Hızla artan yolcu ve uçak trafiği nedeniyle yer hizmetlerinin önemi daha da arttırdığı ve iki yer hizmetleri kuruluşunun faaliyet gösterdiği Sabiha Gökçen Havaalanı'nda, TGS Yer Hizmetleri A.Ş'ne çalışma ruhsatı verilmesi ile, artan yolcu ve uçak trafiğinde rekabet ortamının oluşturularak kalitenin arttırılması ve bunun neticesinde yer emniyetinin en ileri seviyede sağlanması amaçlanıyor.

Yer Hizmetleri cazip bir sektör haline geldi…

Ülkemizde sivil havacılık faaliyetlerinin gelişmesiyle birlikte, yer hizmetleri havacılıkta cazip bir sektör haline geldi.  Havaalanlarında yer hizmetleri vermek isteyen kuruluşların sayısı hızla artarken, Tokat,  Siirt, Balıkesir Körfez gibi havaalanlarında da yer hizmetleri vermek üzere çalışma ruhsatı alan kuruluşlar oldu. Ayrıca, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Konya ve Trabzon havaalanlarında da mevcut çalışma ruhsatlarına ilave olarak diğer yer hizmetleri için çalışma ruhsatları verildi.

SHGM tarafından başlatılan ve etkin bir şekilde uygulanan; "Yer Hizmetleri Gelişimi", "Ulaşım Hizmetinin Yaygınlaştırılması", "Hava-Kara Taşımacılığı Entegrasyonu", "Alternatifli Ulaşım İmkanının Sağlanması" ile "Gözetim ve Yönetim Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması" projeleri ile havaalanlarında bir çok şirkete çalışma ruhsatı verilerek yer hizmetlerinin tüm havaalanlarında yaygınlaştırılması sağlanmıştır.  

2002 Yılı sonuna kadar yer hizmetleri kuruluşlarına verilen çalışma ruhsatı sayısı toplam 261 iken, bu rakam 2010 yılı Temmuz başında 684'e yükselmiş, ruhsat sayısı 2002'ye göre, Temmuz 2010 yılı itibariyle yüzde 162 artış göstermiştir.




A Grubu Çalışma Ruhsatı ile yer hizmetleri verilen havaalanı sayısında olağanüstü artış yaşandı…

2002 yılında sadece 8 havaalanında A Grubu Çalışma Ruhsatı ile yer hizmetleri verilirken, SHGM tarafından yapılan ruhsatlandırma çalışmaları sonucunda son 8 yıl içinde 27 havaalanında daha A Grubu Çalışma Ruhsatı ile yer hizmetleri verilmeye başlandı.
2002 yılında iki A grubu yer hizmetleri kuruluşu tarafından 8 havaalanında verilen yer hizmetleri bugün, 4 kuruluş tarafından 35 havaalanında yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme ile ramp türlerini de kapsayacak şekilde verilmeye başlandı. Ayrıca, 6 havaalanında da A grubu çalışma ruhsatı için ön izin verilmiştir. Kuruluşların hazırlıklarını tamamlamasıyla birlikte verilen çalışma ruhsatlı havaalanı sayısı 41'e ulaşacaktır. 

İstihdama kaynak oluşturdu…

Yapılan çalışmalar sonucunda, temsil, yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, uçak hat bakım, uçuş operasyon, ulaşım, ikram servis, gözetim ve yönetim ile uçak özel güvenlik hizmet ve denetimi hizmetlerinde faaliyet gösteren A, B ve C grubu çalışma ruhsatına sahip kuruluş sayısı 41'e, toplam çalışma ruhsatı sayısı da 684'e ulaşmıştır.

SHGM'ce verilen çalışma ruhsatları, yolculara ve uçaklara yer hizmetlerini sağlayabilmek, kullanılan özellikli teçhizatın bakımlarını gerçekleştirmek üzere sektörde binlerce kişiye istihdam yaratılması bakımından da büyük önem taşıyor.


Yer hizmetleri kuruluşlarına yabancı ilgisi arttı…

Yer hizmetleri kuruluşlarının birçok havaalanında teşkilatlanması ve ülkemize gelen hava yolu kuruluşlarına hizmet vermesiyle birlikte yer hizmetleri kuruluşlarımıza yabancı ülkelerden ilgi arttı. İki yer hizmetleri kuruluşumuz, dış ülkelerde ihale kazanarak uluslararası havaalanlarında yer hizmetleri vermeye başladı.

Yer hizmetleri kuruluşlarımız, Avrupa'da Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Belçika´nın Charleroi- Brüksel Sud Uluslararası Havalimanı'nda, Letonya-Riga Havaalanında, Asya'da Hindistan'ın başkenti Delhi ve en önemli kenti Mumbai'de (Bombay) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - Ercan Havaalanında yer hizmetleri vermeye başladı.

TGS SABİHA GÖKÇEN'DE

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
SG Handling berbat durumdadır. Belki TGS den birşeyler öğrenirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SEN NERDEN BİLİYORSUN PEKİ SHGM NİN BURAYI DENETLEMEDİĞİNİ HA? SEN SANIRIM OTOGAR ZİHNİYETİNDE BİRİSİNKİ SENİN YORUMLARIN HEP BURANIN AKSİNE YORUMLAR! SEN ŞAYET SAW IN İYİLİĞİNİ,GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMUŞ OLSAYDIN BU GÜNE KADAR BİRTANE YORUMUN SAWIN LEHİNE OLURDU!!ÜZÜM YE ÜZÜM BAĞCIYI DÖVMEYE KALKMA!! ÇALAR BİRİLERİ KAPINI!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya kardeşim durmadan şu Sabiha Gökçeni SHGM denetlesin diyorsun bilmeden sallıyorsun SHGM en sıkı denetimlerini SAW da yapıyor en az 6 ayda bir denetleniyoruz yani bu güne kadar en az 20 kere denetlendik bilmeden konuşmayın gidin SHGM ne bir sorun şu anda Sabiha Gökçen Türkiyede örnek meydan SHGM bile olması gerekenleri Sabiha Gökçnede deniyor diğer meydanlara örnek olsun diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neler görmüyoruzki saw da sawda çalışıyorum bundan dolayı biliyorum nerden biliyorsun demişssin ya sabiha gökçen handlingin halini duymayan kalmadı sanırım sen genel müdürlükte çalışıp kokteylere baş sırada gidenlerdensin.... halk doğruyu bilsin yalan yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nedir bu SAW ın hali. Herkes ayrı şikayet ediyor. SHGM denetlesin burayıda rahatlıyalım hep beraber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SEN NE SAÇMALIYORSUN ALLAH AŞKINA? SN. NİHAT BEY ÖZEL JETİYLE GELİPTE VALİZİNİN DIŞHATLARDAN ÇIKTIĞINI NERDEN UYDURUYORSUNDA İNSANLARA YALAN BİLGİ VERİYORSUN!!!ZATEN O JETİN PERSONELİ VAR,DOLAYISIYLADA JET GENEL HAVACILIĞA YANAŞIP ORADAN ÇIKIŞ YAPIYORLAR,BIRAKIN BU SAÇMA SAPAN YORUMLARI ALLAH AŞKINA YA!!! DOĞRU DÜRÜST AKILLICA YORUMLAR YAPIN BENCE!!VERECEKSENDE DOĞRU BİLGİ VERDE İNSANLARIN KAFASINDA SORU İŞARETLERİ OLMASIN!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nerede basiretsizlik varsa orada havaş veya uzantıları vardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zaten isg bu limanı batırdı tgs çok çok iyi yapar en azından kalifiye adam alırlar nihat özdemir bile bagajını özel jetten geldiği halde dışhatlar gelişinden aldığı meydandan işletmeden ne hayır gelir Allah aşkına:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sahi TGS nin kuruluş amacı neydi ve Yönetim Kurulunda kimler var, bu tanıdık isimler TGS den ne kadar aylık gelir elde ediyorlar desem:) Anladınız siz onu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yukarıda yazılan hindistan hariç tüm ülkelerde Havaş hizmet veriyor. Sektörde öncü olmak kolay değildir. Havaşı izlemeye devam edin... Çok yakında yeni avrupa ülkelerinde.... Geri kalmış ülkelerde değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000