19 Ağustos 2011, Cuma 10:04:57

TGS GENEL MÜDÜRÜ BAYRAM ÖZÇELİK AIRPORTHABER'E KONUŞTU

Turkish Ground Service Genel Müdürü Bayram Özçelik, yaşanan iş kazalarını en aza indirmek için apronda çalışan işçilere psikoteknik eğitimleri vermeye başladıklarını kaydetti.
  • tgs dogu illerine ne zaman gelecek duyan bilen varmı?
  • ben yüzde 50 engelli bi işşçiyim ve adana tgs de çalışmaktayım sol kolum ve sol gözüm sol ayağım sol kulağım olmak üzere toplam 4 tane organ ve fiziksel olarak engelliyim daha önce istanbulda işe girdim işimi çok seviyorum yalnız istanbulda apron nedir bilmiyorken burd uçak altı ve ambar o0lmak üzre temizlik bina temizliyi şut altı gibi daha sayamadığım eellerinde köle misali çalıştırıp yapmadığını bırakmıyorlar bir gün eyer bana bişi olursa bunun sorumlusu olarak bütün amirlerimin vermiş olduğu kararlarda ve birileri bunu görsün duysun yoksa gerçekjten umursamadıkları insan haklarında yoksun kalan yürekleridir aynı zamanda eyer b
  • adı uzerınde kaza...
  • arkadaslat tk lılara kole dıyorsunuz sendıkalı kole fakat her ışten cıka100/150 bınlıra tazmınat aldı tgs benım le aynı duzeyde olan ınsana 1300/1400 maaş verırken ben ışcı statusunde oldugum ıcın 890 maaş verıyor revmı bu mudurler ogrenmıs celebı havas burdan kotu pekı onlar nereden geldı buraya tuzlrı kuru 5500/6000 lıra maas alıyorla ondan sonra iş yapmıs gıbı kasılıp gezıyorla fakat o kadar ınsanın hakkı odenmez obur tarafda bunu hesabını nasıl verecekler bılmıyorum
  • arkadaşlar sendika diye tutturmuşsunuz sendikanın ne faydası var olsaydı erken yaşta günü dolmamış THY personeline faydası olurdu. Birde siz sendika başkanı Atilay AYÇİN'i tanımazsınız çok güzel adam satar zamanında STFA çalışanlarını kullanıp TİS'te TK' lılara zammı kopardı sonra HAWİİ'ye tatile gitti STFA'lılarda kapı önü bu yüzden intahar eden arkadaşlarımız oldu lütfen.şapkanızı önünüze koyup birdaha düşünün ...!!!!
  • bazıları halen tk ya sendikalı köle diyor .demekki akılları ancak bukadarını kavrayabiliyormuş yahu kardeşim peki sen nesin hakkını aramaya aciz düşmüş hayatı sadece yemek ,içmek vede çalışmaktan ibaret olarak düşünen ,ufku olmayan geleceğini göremeyen çok basit birisisin.nereye sürerlerse oraya giden bir koyundan farkın yok .en azından koyunun insanlara faydası var ama senin kendine bile faydan yok .BENDE TGS ÇALIŞANI OLARAK SENDİKALAŞMANIN EN ÖNEMLİ HAK ARAMA YOLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM yeni yapılacak sözleşmenin 6. ve5. maddelerine dikkat edelim vekarşı çıkalım
  • sevgili thy çalışanları bize sendikasız köle diyorsunuz? peki siz sendikalı köleler olarak ne başardınız? para, para dediniz sonunda parasız kaldınız. evet tgs nin hem operasyonda hem idarecilerinde çok büyük eksik ler var ama bunu alt kademe personele mağal etmeyin bu çok ayıp ve yanlış. aslında thy personeli hakkında söylencek daha çokşey var ama biz ayni terbiyesizliği yapmıyalım.
  • yoğun mesailer ve yetersiz eleman kadar birde büyük ve inkar edilemez gerçek var ki oda idari personelin elinden alınan yaptırımlar adamın hakkında yazı yazıyorsun bu yetersiz şoförlüğü yetersiz iş ahlakı sıfır v.s ama ortada bir şey yok kaza oluncada tüm personel suçlu adam biliyorki ne yazarsa yazsın selam da yazsın mantığında umursamaz çalışıyor
  • Pisko teknik eğitimi Apronda Araç kullanan tüm personele şimdiye kadar verilmeliydi ancak tek başına bir işe yararmı bu insanlar ile sizin yöneticilerinizin Tanışması lazım Apron ile barışık ve de en önemlisi Apron da görevli TK personeli ile barışık Yöneticilerinizin olması gerekir veya da mevcutun bunu yapması gerekir Apron personeliniz canından bezmiş. Personele verilecek en iyi pisko teknik Öncelikle Yöneticisine güveni inşaa etmeniz gerekir.
  • Apron kazaları, personel istihdami ve verilen Ünvan eğitim ve karşılığı ödenen para bunların tamamına bakınca iyi personel politikasını ortaya koymanız gerekiyor İİşci Şoför diye bir kadro uydurup hem şöför olarak kullanıp hemde İşci olarak adamı kullanacaksın karşılığında da işci ücreti ödeyeceksin bu havaş tan kalma zihniyet ile nereye kadar gideceksiniz. Bayram bey sizi bu konularda yönlendirenler yanlış yönlendiriyor galiba Eğitim mutlaka olmalı ama Havacılık da farklı bir İş kolu.
AirportHaber muhabiri Murat Can Güllü’ye konuşan TGS Genel Müdürü Bayram Özçelik, TGS'nin kuruluşundan bu yana yaşadığı talihsiz kazalardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bu sorunları personele verdikleri eğitimle çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Apronda çalışan şoförlere psikoteknik eğitimi vermeye başladıklarını ifade eden Özçelik, kazaları en aza indirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Sezonun en yoğun dönemini yaşadıklarını ifade eden Bayram Özçelik, "Personelimizin şartlarını iyileştirmek ve varsa kusurlarımızı telafi etmek için vargücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

Yapılan bu eğitimlerin olumlu veya olumsuz etkilerini araştırmak amacıyla Atatürk Havalimanı apronunda TGS çalışanları ile konuştuk. TGS personelinin en çok şikayettiği iki konu yoğun çalışma saatleri.

Bazı günler 18 - 19 saat çalıştıktan sonra eve gitmeden şoförlere yeni mesai yazıldığını dile getiren TGS çalışanı A.F, “Genel müdürümüzün bu konudan haberdar olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu kadar yoğun tempoda iki kişilik çalıştığımız halde psikoteknik eğitiminin hiç bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Benim sıkıntımı psikoteknik eğitmenleri değil genel müdürümüz çözer. Karşımıza geçip bizi dinlerse sorunlarımızı çözerse çok minnettar olurum” diye konuştu.

Aldıkları maaşa göre yaptıkları işin yoğun olduğunu belirten şöförler “Aldığımız maaş yetmediği zaman kafamız çoluğumuzun çocuğumuzun giderlerinde olduğu zaman hangi baba profesyonelce çalışabilir ki? Biz eğitimlerin bu sorunlar düzeltilmeden verilmesinin hiç bir işe yaramayacağını düşünüyoruz” diye konuştular.

Psikoteknik değerlendirme; sürücülerin sürüşle ilgili özel bilişsel ve psikomotor becerilerini ölçen ve güvenli araç kullanımını sağlayan standart testlerin yer aldığı bilgisayar tabanlı bir değerlendirme sistemi. Temel bilişsel beceriler "dikkat, algı, bellek, izleme ve muhakeme" ve psikomotor beceriler ise "el-ayak-göz koordinasyonu, tepki zamanı, çevresel görüş, hız mesafe tahmini ve çarpışma zamanı tahmini" olarak tanımlanabilir. Bu becerilere sahip olmanın, kurallara uygun karar vererek ve doğru motor hareketleri yaparak kazalardan kaçınabilme ve araç kullanabilmenin ilk basamağı olduğu belirtiliyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

TGS GENEL MÜDÜRÜ BAYRAM ÖZÇELİK AIRPORTHABER'E KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

misafir ~ 12 yıl önce
tgs dogu illerine ne zaman gelecek duyan bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben yüzde 50 engelli bi işşçiyim ve adana tgs de çalışmaktayım sol kolum ve sol gözüm sol ayağım sol kulağım olmak üzere toplam 4 tane organ ve fiziksel olarak engelliyim daha önce istanbulda işe girdim işimi çok seviyorum yalnız istanbulda apron nedir bilmiyorken burd uçak altı ve ambar o0lmak üzre temizlik bina temizliyi şut altı gibi daha sayamadığım eellerinde köle misali çalıştırıp yapmadığını bırakmıyorlar bir gün eyer bana bişi olursa bunun sorumlusu olarak bütün amirlerimin vermiş olduğu kararlarda ve birileri bunu görsün duysun yoksa gerçekjten umursamadıkları insan haklarında yoksun kalan yürekleridir aynı zamanda eyer b

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adı uzerınde kaza...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaslat tk lılara kole dıyorsunuz sendıkalı kole fakat her ışten cıka100/150 bınlıra tazmınat aldı tgs benım le aynı duzeyde olan ınsana 1300/1400 maaş verırken ben ışcı statusunde oldugum ıcın 890 maaş verıyor revmı bu mudurler ogrenmıs celebı havas burdan kotu pekı onlar nereden geldı buraya tuzlrı kuru 5500/6000 lıra maas alıyorla ondan sonra iş yapmıs gıbı kasılıp gezıyorla fakat o kadar ınsanın hakkı odenmez obur tarafda bunu hesabını nasıl verecekler bılmıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar sendika diye tutturmuşsunuz sendikanın ne faydası var olsaydı erken yaşta günü dolmamış THY personeline faydası olurdu. Birde siz sendika başkanı Atilay AYÇİN'i tanımazsınız çok güzel adam satar zamanında STFA çalışanlarını kullanıp TİS'te TK' lılara zammı kopardı sonra HAWİİ'ye tatile gitti STFA'lılarda kapı önü bu yüzden intahar eden arkadaşlarımız oldu lütfen.şapkanızı önünüze koyup birdaha düşünün ...!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bazıları halen tk ya sendikalı köle diyor .demekki akılları ancak bukadarını kavrayabiliyormuş yahu kardeşim peki sen nesin hakkını aramaya aciz düşmüş hayatı sadece yemek ,içmek vede çalışmaktan ibaret olarak düşünen ,ufku olmayan geleceğini göremeyen çok basit birisisin.nereye sürerlerse oraya giden bir koyundan farkın yok .en azından koyunun insanlara faydası var ama senin kendine bile faydan yok .BENDE TGS ÇALIŞANI OLARAK SENDİKALAŞMANIN EN ÖNEMLİ HAK ARAMA YOLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM yeni yapılacak sözleşmenin 6. ve5. maddelerine dikkat edelim vekarşı çıkalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sevgili thy çalışanları bize sendikasız köle diyorsunuz? peki siz sendikalı köleler olarak ne başardınız? para, para dediniz sonunda parasız kaldınız. evet tgs nin hem operasyonda hem idarecilerinde çok büyük eksik ler var ama bunu alt kademe personele mağal etmeyin bu çok ayıp ve yanlış. aslında thy personeli hakkında söylencek daha çokşey var ama biz ayni terbiyesizliği yapmıyalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yoğun mesailer ve yetersiz eleman kadar birde büyük ve inkar edilemez gerçek var ki oda idari personelin elinden alınan yaptırımlar adamın hakkında yazı yazıyorsun bu yetersiz şoförlüğü yetersiz iş ahlakı sıfır v.s ama ortada bir şey yok kaza oluncada tüm personel suçlu adam biliyorki ne yazarsa yazsın selam da yazsın mantığında umursamaz çalışıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pisko teknik eğitimi Apronda Araç kullanan tüm personele şimdiye kadar verilmeliydi ancak tek başına bir işe yararmı bu insanlar ile sizin yöneticilerinizin Tanışması lazım Apron ile barışık ve de en önemlisi Apron da görevli TK personeli ile barışık Yöneticilerinizin olması gerekir veya da mevcutun bunu yapması gerekir Apron personeliniz canından bezmiş. Personele verilecek en iyi pisko teknik Öncelikle Yöneticisine güveni inşaa etmeniz gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Apron kazaları, personel istihdami ve verilen Ünvan eğitim ve karşılığı ödenen para bunların tamamına bakınca iyi personel politikasını ortaya koymanız gerekiyor İİşci Şoför diye bir kadro uydurup hem şöför olarak kullanıp hemde İşci olarak adamı kullanacaksın karşılığında da işci ücreti ödeyeceksin bu havaş tan kalma zihniyet ile nereye kadar gideceksiniz. Bayram bey sizi bu konularda yönlendirenler yanlış yönlendiriyor galiba Eğitim mutlaka olmalı ama Havacılık da farklı bir İş kolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000