28 Şubat 2013, Perşembe 11:18:16

ENGELSİZ HAVALİMANI '13' OLDU

Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Engelsiz Havaalanı Projesi” kapsamında sertifika almaya hak kazanan işletmelerin sayısı 13’e yükseldi...

SHGM'den yapılan açıklamada:

SHGM tarafından projede bertilen gereklilikleri yerine getiren DHMİ Genel Müdürlüğü’ne Dalaman Havalimanı için, TGS Yer Hizmetleri şirketine de Adana Havalimanı için Engelsiz Havaalanı Kuruluşu sertifikası verildi.

Erzincan, Kocaeli Cengiz Topel ve Çanakkale Havalimanlarından sonra Dalaman Havalimanı’nda da “Engelsiz” Havaalanı Kuruluşu Sertifikası almaya hak kazanan DHMİ Genel Müdürlüğü, Engelsiz Havaalanı sayısını dörde yükseltti. DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları tamamlanarak SHGM’ye başvuruda bulunulan diğer havaalanları ile ilgili inceleme ve değerlendirme çalışmaları da tüm hızıyla sürdürülüyor.

Havaalanı ve terminal işletmecilerinin yanı sıra havayolu şirketleri ve yer hizmeti kuruluşlarının da dahil olduğu projenin yer hizmetleri alanında başvuruda bulunan olan TGS Yer Hizmetleri A.Ş. ise,  Sabiha Gökçen ve Adnan Menderes Havalimanların ardından sertifika almaya hak kazandığı Adana Havalimanı ile birlikte üç havalimanında yer hizmetleri alanında engelsiz hizmet sunuyor.

TGS Yer Hizmetleri A.Ş.’nin başta Esenboğa Havaalanı olmak üzere Atatürk ve Antalya Havalimanlarında da “Engelsiz” Havaalanı Kuruluşu unvanına sahip olabilmek amacıyla SHGM’ye yapmış olduğu başvuruların değerlendirme süreci de devam ediyor.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur...

ENGELSİZ HAVALİMANI '13' OLDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000