08 Ekim 2012, Pazartesi 11:41:28

ÇELEBİ DE YEŞİLLENDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün "Yeşil Havaalanı Projesi" kapsamında Çelebi Hava Servisi A.Ş. "Yeşil Kuruluş" sertifikası almaya hak kazandı.

shgm'den Yapılan açıklamada:

Havaalanlarında faaliyet gösteren işletmelerin çevreye verebilecekleri zararların azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amacıyla hayata geçirilen Yeşil Havaalanları Projesi kapsamında Yeşil Kuruluş Unvanı alan işletme sayısı 21'e yükseldi.

Havacılık işletmeleri tarafından Yeşil Kuruluş Unvanı için yapılan başvuruları değerlendiren SHGM,  son olarak proje kapsamındaki gereklilikleri yerine getiren Çelebi Hava Servisi'ne Milas Bodrum Havalimanı için Yeşil Kuruluş Sertifikası verdi.  Böylece bu yıl içinde Yeşil Kuruluş Sertifikası verilen işletme sayısı 10'a ulaştı.


Bu yıl içinde Yeşil Kuruluş Sertifikası almaya hak kazanan işletmeler şöyle: Antalya Havalimanı'nda Güneş Ekspres Havacılık A.Ş., Çelebi Hava Servisi A.Ş., HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş., TGS Yer Hizmetleri A.Ş., Adriyatik Taşımacılık Ltd. Şti., Dalaman Havalimanı'nda HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş., Dalaman Havalimanı Başmüdürlüğü; Atatürk Havalimanı'nda S Sistem Lojistik Hizmetler A.Ş.; Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ISG İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. ve Milas Bodrum Havalimanında Çelebi Hava Servisi A.Ş..

Canlılar üzerinde olumsuz etki yaratan ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirlenmenin oluşmadan önlenebilmesi, çevreye duyarlı havaalanlarının çoğalması ve bu havaalanlarında çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi gibi amaçlarla başlatılan Yeşil Havaalanı Projesi kapsamında, işletmelerin "Yeşil Kuruluş" sertifikası için yapmış olduğu başvurularının değerlendirilmesi aralıksız sürdürülüyor.

"Yeşil Havaalanı Projesi"

Yeşil Kuruluş Unvanı için havacılık işletmelerinden;  tüm atıkları kapsayacak şekilde Atık Yönetim Planı (AYP)'yi oluşturmaları; AYP'yi ilgili makamlara onaylatmaları; AYP kapsamında, lisanslı taşıyıcı ve bertaraf edici firmalarla sözleşmeleri yapmaları ve tehlikeli atıklar için mali sorumluluk sigortalarını yaptırmaları, atık miktarlarını tespit etmek amacıyla gerekli tertibatı kurmaları, standart geçici depolama alanları oluşturma gibi kriterleri yerine getirmesi isteniyor.

Kuruluşların ayrıca çevre sorumlusuna, işletme bünyesinde oluşan tüm atıkları kapsayacak şekilde gerekli eğitimleri aldırmaları ve tüm personelin gerekli eğitimleri alarak çevre konusunda bilinçlendirilmelerini sağlaması gerekiyor.

Kamuoyuna Saygıya Duyurulur…

ÇELEBİ DE YEŞİLLENDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000