19 Ocak 2010, Salı 10:00:54

2009 Yer hizmetlerinin yılı oldu

Yer hizmetleri sektörü, 2009'da büyümesini sürdürdü…
  • AMA KEŞKE YAHUDİ OLABİLSEYDİM MÜSLÜMANLIK BUMU !!!! BIYIKÇI MİLLİYETÇİSİMİSİN SEN ? SANA AMERİKALI DİYEN OLMADI YARAN VARKİ GOCUNUYOSUN SALATA MUHABBETİNİ SEN YAPIYOSUN İADE EDİYORUM GEÇREKLERİ YAZINCA ZORUNAMI GİTTİ ARKADAŞIM LAFIMIN ARKASINDAYIM HEP SAĞ PARTİLER { SÖMÜRÜCÜLER } YÜZÜNDEN BAŞIMIZA GELDİ BUNLAR YOK DİNİ ALET ETMELER YOK MİLLİYETÇİLİĞİ ALET ETMELER MİLLİYETÇİLİK PARTİLERDE DEĞİLDİR GÖNÜLDEDİR DİN PARTİLERDE DEĞİL GÖNÜLDEDİR ANLADINMI BUNLARIN İSTİSMARLIĞINI YAPIP YARAR SAĞLAYAN PARTİLERİ GÖRDÜK İŞTE ÜLKEMİZİ NE HALE GETİRDİ HABERLERİ İZLE GÜNDEMİ TAKİP ET ARAŞTIR SONRA GEL BENLE AŞIK AT ARKADAŞ !!!
  • BANA CVP YAZAN SAIN ARKADASIM BEN BIR KERE AMERIKALI DEĞİLIM MILLIYETCI BIR VATANDASIM ESAS BEN SENDEN ŞUPHE DUYARIM ACABA SENIN SOYUNDA YAHUDI VEYA ERMENILIKMI VAR BAĞZI ŞEYLERI SAVUNUYORSUNN..EVET IMLA HATALARI OLMUŞ OLABILIR MSJ YERINE GITTI ANLIYAN ANLADI.SEN BENIM IMLA HATALARIMA BAKICAĞINA BU ŞİRKET NASIL KURULMUŞ KIMLER USTUNDE OYUN OYNANIYOR ONLARI ARAŞTIR ..SALATA MUHABBETI YAPMA LUTFEN HERKES NEYIN NE OLDUĞUNU BILIYORR..
  • 1980: CUNTACILAR DEVRİ DARBE 12 EYLÜL İHTİLALİ 1983: ANAVATAN PARTİSİ İKDİDARI 1987: ANAVATAN PARTİSİ İKDİDARI 1991: DOĞRU YOL PARTİSİ İKDİDARI 1995: REFAH PARTİSİ İKDİDARI 1999: DEMOKRATİK SOL PARTİ MHP, ANAP KOALİSYON İKDİDARI 2002: AKP-ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKDİDARI 2007: AKP-ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKDİDARI TÜRKİYE BU ZİHNİYETLER SAYESİNDE 50 YIL GERİYE GİTMİŞTİR ARKADAŞIM O YÜZDEN SORUMLUSU SAĞ PARTİLERDİR . SAYGILARIMI SUNARIM.
  • ARKADAŞIM DSP ZAMANINDA BAŞLADI İLK ÖZELLEŞTİRMELER DEMİŞİN BİR KERE DSP TEK BAŞINA İKDİDAR DEĞİLDİ KOALİSYON ORAKLARI MHP VE ANAP VARDI VE FAZİLET PARTİSİDE MECLİSDEYDİ DYP İLE BERABER BİR BAK BAKALIM DSP DEMİYELİM ONA KOALİSYON HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE NE KADAR KURUM ÖZELLEŞTİ VE HANGİ KURUMUMUZ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ ÖZELLEŞTİRME İDARESİNDEN ARAŞTIR BENCE .BİRDE 2002,DEN SONRAKİ PEŞKEŞLERE BAK BAKALIM SATIŞ İCRAATLERİ AKP DÖNEMİNDE BAŞLADI VE KOALİSYON HÜKÜMETİ ZATEN FAZLA TUTUNAMAYIP ERKEN SEÇİME GİTMİŞTİ VE OLAN OLDU ..SAĞ PARTİ DİYORUM ÇÜNKÜ 33 YILDIR ÜLKEMİZİ SAĞ PARTİLER YÖNETTİ SIRASIYLA YAZIYORUM BURDA KARAKTERLER YETERSİZ GELDİĞİ İÇİN DEVAMINI BİR SONRAKİ YORUMDA OKUYABİLİRSİN 1980 YILINDAN BERİ İKDİDAR PARTİLERİ !!!
  • tamam yazın güzel de niye tüm sağ partileri genellemeye katıyorsun. unutma ki özelleştirmenin en yoğun olarak başladığı dönem dsp hükümeti zamanındaydı. tgs yi yeni yüz olarak gösteriyorlar. 1500 tl alan adam ile 900 tl alan kişi aynı işi yapar mı? yapsa bile ne kadar özveri gösterir. onun kaybedeceği bişey yok işine sarılmaz ama bunlar yapsın 3 kuruşun derdini. personelini de uçuşa gönderir. sonra birgünde size ihtiyacımız var deyip kimseye sormadan yere indirir. ne de olsa akp zihniyeti
  • AKP İKDİDARA GELDİ GELELİ BÜTÜN KURUMLARI YABANCI SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKTİ BACALARI TÜTEN BÜTÜN FABRİKALAR KAPANDI ÇİFTİNİN EKTİĞİ MAHSUL ELİNDE ÇÜRÜYÜP TARIM MAHSULÜ AMERİKALI ÇİFTÇİLERDEN ALINDI TEKEL İŞÇİLERİ VE İTFAİYECİLERE BİBER GAZI SIKILIP JOPLANARAK ANKARADA HAVUZA TEKME TOKAT ATILDI KÜRT AÇILIMI YAPICAZ DEDİLER ÜLKEYİ BÖLDÜLER AMERİKAN PROJESİ OLAN BU AÇILIM ELLERİNDE PATLADI ŞİMDİ İSE DAHA RAHAT HAREKET ETMEK VE HER TÜRLÜ OYNAMAK İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYORLAR ZAMLAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR İŞSİZLİK 6 .MİLYONU AŞMIŞ DURUMDA DEVAM EDİN AKP,YE VEYA SAĞ PARTİLERE OY VERMEYE BAKALIM SONRADA AĞLAYIN AİRPORT HABER YAYINLAMANIZI RİCA EDİYORUM SADECE THY ,ÖZELLEŞMEDİ HER YER SATILDI TAM 721 KURUM YABANCILARA SATILD
  • TGS, yer hizmetlerinde yeni bir yüz olacak ve sektöre heyecan getirecek. . pozitif rekabet ortamında hizmet çıtası yükselecek.
  • Yazın Türkçe hataları ile dolu. Önce doğru Türkçe kullan sonra eleştiri yaz. Bence daha iyi olur. 1) Satırlar büyük harfle başlar. 2) Sertikafa değil, sertifikadır. 3) Eğliyet değil, ehliyettir. 4) Kamoyu değil, kamuoyudur. 5) Kabzımanlık değil, kabzımallıkdır. Yoksa sen Amerikalı falan mısın ?
  • sayın airport haber koordınatoru bır araştırın bakalım bu bahsettığınız tgs elemanlarının hangısının yukleme ve araç kullanma sertıkafaları var ve ağır vasıta eğlıyetlerı olup olmadığınıda bır araştırın ama işinize gelmez ..bu şirketın işe başladığından berı yaptıkları kazaları ve verdıklerı zararları bır kamoyu ıle paylaşsanız nedersınızz...havacılık hal de kabzımanlığa benzedii..

Dünya genelinde havacılık sektöründeki daralma yer hizmetleri sektörüne de yansırken ülkemizde yer hizmetleri sektörü 2009 yılında da büyümeye devam etti. Yer hizmetleri sektörüne TGS (Turkish Ground Services ) gibi yeni işletmeler dahil olurken, A, B ve C grubu çalışma ruhsatı sahip kuruluşlar  ramp, yolcu trafik, ulaşım, ikram servis hizmeti, gözetim ve yönetim gibi yer hizmet türlerinde çalışma ruhsatı alarak hizmet verdiği havaalanı sayısını arttırdı.

Atıl havaalanlarının hizmete açılması ve sivil havacılıkta yaşanan gelişmeler ile yer hizmeti sektörü 2009 yılında da yükselişini sürdürdü. Son bir yıl içinde yapılan çalışmalar ile birlikte yer hizmetleri verilen havaalanı sayısı 40'a ulaştı.

Yer hizmeti kuruluşlarının havaalanlarında faaliyet göstermek üzere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yaptığı başvurular neticesinde 2009 yılında hizmet türü bazında toplam 90 adet ön izin verildi.

Ön izin sürecini tamamlayan işletmelere ise, yolcu trafik, temsil, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, uçak hat bakım, uçuş operasyon, ulaşım, ikram servis gözetim ve yönetim ile uçak özel güvenlik hizmet ve denetimi gibi yer hizmeti türlerinde 123 adet Çalışma Ruhsatı verildi.

Üçüncü bir şirket daha A grubu  çalışma ruhsatı aldı….

Ülkemizde uzun yıllardır A grubu çalışma ruhsatıyla yer hizmetleri veren iki kuruluşumuza bir yenisi daha eklendi. Türk Havayolları ve HAVAŞ ortaklığı ile kurulan TGS Yer Hizmetleri A.Ş.’ine havaalanlarında faaliyet göstermek üzere çalışma ruhsatı verildi.
 
Atatürk, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya ve Adana havaalanlarında teşkilatlanmasını tamamlayan TGS Yer Hizmetleri; yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, gözetim ve yönetim ayrıca tüm havaalanlarında geçerli olan temsil hizmeti türlerinde yer hizmetleri vermeye başladı.
 
Havaalanlarımızda A grubu çalışma ruhsatı ile faaliyet gösteren HAVAŞ ve ÇELEBİ'nin yanısıra tüm hava yollarına ve yolculara hizmet vermek amacıyla üçüncü şirketin de yetkilendirilmesinin pozitif rekabetin artması ve müşteri memnuniyetinin daha da yükseğe çıkmasına önemli katkı sağlayacağı bekleniyor.

Böylece ülkemizde yer hizmetleri konusunda faaliyet gösteren A, B ve C grubu ruhsatlı kuruluşların söz konusu hizmet türlerinde sahip olduğu çalışma ruhsat sayısı 615'e yükselirken, bu ruhsatların kullanıldığı havaalanı sayısı 40'a ulaştı.

Yer hizmeti türleri çalışma ruhsatı kapsamında toplam 420 denetim yapıldı…

Gerçekleştirilen ruhsatlandırma çalışmaları sonucunda yüzlerce kişiye istihdam olanağı sağlanan yer hizmetleri sektöründeki gelişmelere paralel olarak, SHGM tarafından yapılan denetimler 2009 yılında en üst seviyeye ulaştı.

Yer hizmetleri kuruluşlarının gerek ulusal mevzuat kapsamında gerekse uluslararası kural ve standartlara uygun hizmet vermelerinin sağlaması amacıyla, söz konusu kuruluşlara hizmet türü bazında bu yıl toplam 420 denetim yapıldı. 2007 yılında 243, 2008 yılında ise 381 denetim gerçekleştirilmişti.

2009 Yer hizmetlerinin yılı oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
AMA KEŞKE YAHUDİ OLABİLSEYDİM MÜSLÜMANLIK BUMU !!!! BIYIKÇI MİLLİYETÇİSİMİSİN SEN ? SANA AMERİKALI DİYEN OLMADI YARAN VARKİ GOCUNUYOSUN SALATA MUHABBETİNİ SEN YAPIYOSUN İADE EDİYORUM GEÇREKLERİ YAZINCA ZORUNAMI GİTTİ ARKADAŞIM LAFIMIN ARKASINDAYIM HEP SAĞ PARTİLER { SÖMÜRÜCÜLER } YÜZÜNDEN BAŞIMIZA GELDİ BUNLAR YOK DİNİ ALET ETMELER YOK MİLLİYETÇİLİĞİ ALET ETMELER MİLLİYETÇİLİK PARTİLERDE DEĞİLDİR GÖNÜLDEDİR DİN PARTİLERDE DEĞİL GÖNÜLDEDİR ANLADINMI BUNLARIN İSTİSMARLIĞINI YAPIP YARAR SAĞLAYAN PARTİLERİ GÖRDÜK İŞTE ÜLKEMİZİ NE HALE GETİRDİ HABERLERİ İZLE GÜNDEMİ TAKİP ET ARAŞTIR SONRA GEL BENLE AŞIK AT ARKADAŞ !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BANA CVP YAZAN SAIN ARKADASIM BEN BIR KERE AMERIKALI DEĞİLIM MILLIYETCI BIR VATANDASIM ESAS BEN SENDEN ŞUPHE DUYARIM ACABA SENIN SOYUNDA YAHUDI VEYA ERMENILIKMI VAR BAĞZI ŞEYLERI SAVUNUYORSUNN..EVET IMLA HATALARI OLMUŞ OLABILIR MSJ YERINE GITTI ANLIYAN ANLADI.SEN BENIM IMLA HATALARIMA BAKICAĞINA BU ŞİRKET NASIL KURULMUŞ KIMLER USTUNDE OYUN OYNANIYOR ONLARI ARAŞTIR ..SALATA MUHABBETI YAPMA LUTFEN HERKES NEYIN NE OLDUĞUNU BILIYORR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1980: CUNTACILAR DEVRİ DARBE 12 EYLÜL İHTİLALİ 1983: ANAVATAN PARTİSİ İKDİDARI 1987: ANAVATAN PARTİSİ İKDİDARI 1991: DOĞRU YOL PARTİSİ İKDİDARI 1995: REFAH PARTİSİ İKDİDARI 1999: DEMOKRATİK SOL PARTİ MHP, ANAP KOALİSYON İKDİDARI 2002: AKP-ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKDİDARI 2007: AKP-ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İKDİDARI TÜRKİYE BU ZİHNİYETLER SAYESİNDE 50 YIL GERİYE GİTMİŞTİR ARKADAŞIM O YÜZDEN SORUMLUSU SAĞ PARTİLERDİR . SAYGILARIMI SUNARIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ARKADAŞIM DSP ZAMANINDA BAŞLADI İLK ÖZELLEŞTİRMELER DEMİŞİN BİR KERE DSP TEK BAŞINA İKDİDAR DEĞİLDİ KOALİSYON ORAKLARI MHP VE ANAP VARDI VE FAZİLET PARTİSİDE MECLİSDEYDİ DYP İLE BERABER BİR BAK BAKALIM DSP DEMİYELİM ONA KOALİSYON HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE NE KADAR KURUM ÖZELLEŞTİ VE HANGİ KURUMUMUZ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ ÖZELLEŞTİRME İDARESİNDEN ARAŞTIR BENCE .BİRDE 2002,DEN SONRAKİ PEŞKEŞLERE BAK BAKALIM SATIŞ İCRAATLERİ AKP DÖNEMİNDE BAŞLADI VE KOALİSYON HÜKÜMETİ ZATEN FAZLA TUTUNAMAYIP ERKEN SEÇİME GİTMİŞTİ VE OLAN OLDU ..SAĞ PARTİ DİYORUM ÇÜNKÜ 33 YILDIR ÜLKEMİZİ SAĞ PARTİLER YÖNETTİ SIRASIYLA YAZIYORUM BURDA KARAKTERLER YETERSİZ GELDİĞİ İÇİN DEVAMINI BİR SONRAKİ YORUMDA OKUYABİLİRSİN 1980 YILINDAN BERİ İKDİDAR PARTİLERİ !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tamam yazın güzel de niye tüm sağ partileri genellemeye katıyorsun. unutma ki özelleştirmenin en yoğun olarak başladığı dönem dsp hükümeti zamanındaydı. tgs yi yeni yüz olarak gösteriyorlar. 1500 tl alan adam ile 900 tl alan kişi aynı işi yapar mı? yapsa bile ne kadar özveri gösterir. onun kaybedeceği bişey yok işine sarılmaz ama bunlar yapsın 3 kuruşun derdini. personelini de uçuşa gönderir. sonra birgünde size ihtiyacımız var deyip kimseye sormadan yere indirir. ne de olsa akp zihniyeti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AKP İKDİDARA GELDİ GELELİ BÜTÜN KURUMLARI YABANCI SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKTİ BACALARI TÜTEN BÜTÜN FABRİKALAR KAPANDI ÇİFTİNİN EKTİĞİ MAHSUL ELİNDE ÇÜRÜYÜP TARIM MAHSULÜ AMERİKALI ÇİFTÇİLERDEN ALINDI TEKEL İŞÇİLERİ VE İTFAİYECİLERE BİBER GAZI SIKILIP JOPLANARAK ANKARADA HAVUZA TEKME TOKAT ATILDI KÜRT AÇILIMI YAPICAZ DEDİLER ÜLKEYİ BÖLDÜLER AMERİKAN PROJESİ OLAN BU AÇILIM ELLERİNDE PATLADI ŞİMDİ İSE DAHA RAHAT HAREKET ETMEK VE HER TÜRLÜ OYNAMAK İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYORLAR ZAMLAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR İŞSİZLİK 6 .MİLYONU AŞMIŞ DURUMDA DEVAM EDİN AKP,YE VEYA SAĞ PARTİLERE OY VERMEYE BAKALIM SONRADA AĞLAYIN AİRPORT HABER YAYINLAMANIZI RİCA EDİYORUM SADECE THY ,ÖZELLEŞMEDİ HER YER SATILDI TAM 721 KURUM YABANCILARA SATILD

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TGS, yer hizmetlerinde yeni bir yüz olacak ve sektöre heyecan getirecek. . pozitif rekabet ortamında hizmet çıtası yükselecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazın Türkçe hataları ile dolu. Önce doğru Türkçe kullan sonra eleştiri yaz. Bence daha iyi olur. 1) Satırlar büyük harfle başlar. 2) Sertikafa değil, sertifikadır. 3) Eğliyet değil, ehliyettir. 4) Kamoyu değil, kamuoyudur. 5) Kabzımanlık değil, kabzımallıkdır. Yoksa sen Amerikalı falan mısın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın airport haber koordınatoru bır araştırın bakalım bu bahsettığınız tgs elemanlarının hangısının yukleme ve araç kullanma sertıkafaları var ve ağır vasıta eğlıyetlerı olup olmadığınıda bır araştırın ama işinize gelmez ..bu şirketın işe başladığından berı yaptıkları kazaları ve verdıklerı zararları bır kamoyu ıle paylaşsanız nedersınızz...havacılık hal de kabzımanlığa benzedii..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000