04 Nisan 2012, Çarşamba 12:40:57

ZİRVE ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BAŞLADI...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, TAV işbirliği ile D-8 Havaalanı Yönetimi ve İşletimi Çalıştayı ve TAI işbirliği ile D-8 Havacılık Endüstriyel İşbirliği Çalıştayı bugün başladı...
  • SHGM'de bazı arkadaşlar varki Türkiyede bir gün kalmak bile onlar için dayanılmaz bir işkence onlar yılın 365 gününü yurt dışında geçirmezlerse mutsuz olurlar. Bu D-8 Zırvası da onların fantazilerinden birisi sayılır. Türkiye Cumhuriyetin ilk yıllarından başlayarak Avrupayla birlikte havacılık yapmaya karar vermiş ve Avrupayla birlikte aynı sivil havacılık kurum ve kuruluşlarına da üye olmuştur. Bu D-8 zırvası nerden çıktı şimdi bu toplantıya suponsor olan TAV'ın İranda başına gelenler azmı kalmış Eski KUZU Kargonun sahibi Kuzu İnşaatın şu anda İranda başına gelenlerden haberiniz varmı? biz S. Arabistanla hangi ortak havacılığı yapacakmışız. Bırakın bu işleri de işinize bakın EASA ile ilişkileri düzeltin bu boş ve zırva işler zaman kayıbı
  • bu zirvede havayollari neden yok ? tek tarafli olmus.. zirve sonuclarini da yayinlarsiniz artik.
Türkiye’nin girişimleri ile D-8 Ülkeleri işbirliği alanları içerisine dahil edilen ve ülkemizin Başkanlığını yaptığı D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu, Havaalanları ve Havacılık Endüstrisinde İşbirliği için bugün İstanbul’da toplandı.
 
Bugün ve yarın devam edecek olan çalıştayın ilk günü Atatürk Havalimanı'ndaki Airportotel'de başladı. Türkiye'nin başkanlığında yürütülen çalıştaya D-8 ülkelerinin temsilcileri ile TAV CEO'su Sani Şener, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, TAV Atatürk Havalimanı Genel Müdürü Kemal Ünlü, Atatürk Havaliman Başmüdürü Celal Özuğur, Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann ve çok sayıda katılımcı dahil oldu.


 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin çalıştaya ikinci gün katılacağı öğrenildi.
 
Açılış konuşmasını yapan Bahri Kesici, çalıştayın önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, D-8 ülkelerinin son dönemde havacılık alanında yaptığı atılımlar ve potansiyeline değindi.
 
Daha sonra mikronu devralan TAV CEO'su Sani Şener de işbriliklerinde gerçekleştirilen çalıştaya evsahipiliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Türkiye'nin havacılık alanında gerçekleştirdiği atılımları özetledi.

Sani Şener; 'Bilgi ve deneyim paylaşımı endüstrimizin gelişimi için büyük öneme sahip. Havalimanları olarak benzer fırsatlar ve engellerle karşı karşıyayız. Bu fırsatları değerlendirmek ve engelleri aşmak için işbirliği içinde çalışmak hepimizin ortak menfaatinedir. Bugün önümüzdeki ana sorun başlıkları arasında güvenlik, çevre riskleri ve havalimanı altyapısını havayolu ulaşımını kolaylaştırmak üzere geliştirmek bulunmaktadır. TAV, Türkiye, Orta Doğu, Kafkaslar, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika'nın en büyük özel havalimanı işletmecisi olmaktan gurur duymaktadır. 73 milyonluk genç, eğitimli, meraklı nüfusu ve 118 milyon havayolu yolcusuyla gelişen bir ekonomi olan Türkiye'de havacılık sektörü daha da gelişecektir. TAV olarak 10 yılda 10 havalimanı işletme hedefimizi yakaladık; şimdi de 10 yılda 100 milyon yolcuya ulaşmayı hedefliyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki 40 binden fazla TAV çalışanı adına tüm katılımcılara dinamik ve güzel İstanbul'a hoş geldiniz diyorum' dedi.


 
Türkiye adına konuşan son isim ise DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal oldu. Birdal, Türkiye'nin özellikle son 10 yılda havacılık alanında geldiği noktayı özetleyerek D-8 ülkeleri ile yaşanan son gelişmelerden bahsetti. Birdal; 'Türkiye'nin özellikle 2002 senesinden sonra attığı adımlar ve izlediği yol havacılıktaki yerini daha da sağlamlaştırdı. Yolcu sayısı 30 milyondan 118 milyona çıktı. Avrupa hava trafiğinin yüzde 6'lık payı Türkiye'nin oldu. Ülkemiz artık havacılık dalında bir merkez haline gelmiştir. Sözkonusu dönemde 24 havalimanı yenilenmiş ve genişletilmiştir. Bunların 6'sı yap-işlet-devret modeli ile yapılarak maddi anlamda hiçbir sıkıntı çekilmemiştir. Bilindiği gibi Atatürk Havalimanı ihalesi 3 milyar dolara, Antalya Havalimanı ihalesi 3 milyar 200 milyon dolara verilmişti. Türkiye artık gelişme vizyonunu elde etmiş ve bu doğrultuda devam etmekte' dedi.


 
D-8 ülkeleri ile olan anlaşmaların ve görüşmelerin de son derece önemli olduğunun altını çizen Genel Müdür Birdal, 'Bilindiği gibi D-8 ülkeleri ile anlaşma süreci 1997 yılından başlar. 15 senelik süreçte çok önemli adımlar ve anlaşmalar yaşanmıştır. Kuala Lumpur, Jakarta ve İstanbul dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline geldi. Son iki yılda D-8 ülkeleri ile aramızdaki yolcu sayısını artırdık ve artırmaya devam ediyoruz' dedi.
 
Türkiye'nin dünya havacılığındaki gelişmesinin hızla devam ettiğini ifade eden Birdal, dünyanın ise yolcu sayısını artırmak için çeşitli yollar aradığını sözlerine ekledi.

"4.PİST ÇARE DEĞİL"

Atatürk Havalimanı'na da değinen Birdal, dördüncü pistin yapılması konusunda bir çalışma olmadığını da ifade ederek çarenin yeni pist değil, İstanbul'a 3. havalimanı olacağını söyledi.

Birdal sözlerini şöyle sürdürdü; 'Dördüncü pisti yapmak için 7-8 milyar dolar gerekiyor. Bununla çok sayıda yeni havalimanı inşa edilebilir" dedi. 

Bahri Kesici, Sani Şener, Orhan Birdal ve Muharrem Dörtkaşlı'nın yaptığı açılış konuşmalarının sona ermesinin ardından Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann, İSG Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Berk Albayrak, TAV Havalimanları Holding Finans Direktörü Murat Uluğ ve  TAV İş Geliştirme ve Yatırımlar Direktörü Serkan Kaptan'ın katılımcılarla Yap-İşlet-Devret modelini ele aldığı ve görüşmelerde bulunarak konuşmacı olduğu oturuma geçildi.


 
İngilizce olarak düzenlenen çalıştay bugün ve yarın tam gün olarak gerçekleştirilecek. 
 
Karşılıklı görüş alışverişinin yaşandığı çalıştayın kapanış konuşmasını yarın Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi yapacak.























ZİRVE ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BAŞLADI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
SHGM'de bazı arkadaşlar varki Türkiyede bir gün kalmak bile onlar için dayanılmaz bir işkence onlar yılın 365 gününü yurt dışında geçirmezlerse mutsuz olurlar. Bu D-8 Zırvası da onların fantazilerinden birisi sayılır. Türkiye Cumhuriyetin ilk yıllarından başlayarak Avrupayla birlikte havacılık yapmaya karar vermiş ve Avrupayla birlikte aynı sivil havacılık kurum ve kuruluşlarına da üye olmuştur. Bu D-8 zırvası nerden çıktı şimdi bu toplantıya suponsor olan TAV'ın İranda başına gelenler azmı kalmış Eski KUZU Kargonun sahibi Kuzu İnşaatın şu anda İranda başına gelenlerden haberiniz varmı? biz S. Arabistanla hangi ortak havacılığı yapacakmışız. Bırakın bu işleri de işinize bakın EASA ile ilişkileri düzeltin bu boş ve zırva işler zaman kayıbı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu zirvede havayollari neden yok ? tek tarafli olmus.. zirve sonuclarini da yayinlarsiniz artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000