31 Ekim 2011, Pazartesi 07:45:17

YURTDIŞINDAN DA TALİBİ VAR...

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın ihale 15 Aralık'ta gerçekleştirilecek...
Mersin ve Adana arasında büyük çekişmeye sahne olan ve son olarak Tarsus bağlı Kargılı köyü başta olmak üzere Çiçekli, Karsavuran ve Çağbaşı köylerini de kapsayan 8 bin dönümlük alana yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanın inşaat işi sadece yurt içindeki değil, yurt dışındaki birçok firmanın ilgisini çekiyor. 
 
ALMANYA'DAN GELİP İNCELEDİLER
 
Havacılık çevrelerinin gündemin olan Çukurova Bölgesel Havaalanı ile ilgili Almanya’dan da heyet gelip inceleme yaptı. Bu havaalanı yap-işlet-devret sistemi ile yaptırılacak. Yapıcı şirket havaalanını işletecek. İhalesi 3 Kasım'da yapılacaktı. DHMİ, ihaleyi 15 Aralık'a çekti. Bu projeyle ilgilenenler arasında TAV ve Limak var.
 
Alman havayolu şirketi Lufthansa'dan bir yetkilinin Mersin'e gelerek proje hakkında yetkililerle görüşmeler yaptı. Bu yetkilinin havayolu şirketi Lufthansa için mi, yoksa başka bir havaalanı işletmecisi için mi araştırma yaptığı konusunda bilgi yok.
 
Mersin'de görüştüğü makamlardan alınan bilgilere göre, havaalanının yanına bir de lojistik merkez yapılacak olması Lufthansa yetkilisini oldukça heyecanlandırdı.
 
Ayrıca Antalya'yı işleten IC İçtaş - Fraport ortaklığı IFC Airports'un yanı sıra Çelebi'nin de adı geçiyor. IC İçtaş, daha önce ihalesi yapılan iki bölgesel havaalanı işini almıştı. Bu şirket Bölgesel Zafer Havaalanı'nı tek başına, yine bölgesel nitelikteki Ordu Havaalanını da Cengiz İnşaat'la birlikte yapacak. Bu ihaleye de asılması bekleniyor.
 
Çukurova Bölgesel Havaalanı önemli bir proje. Başlangıçta 5 milyon yolcu kapasiteli olarak inşa edilecek ancak 50 milyon yolcu kapasitesine kadar genişleme alanı olacak. Bu havaalanı için Adana ile Mersin arasında büyük yarış oldu.
 
Yer konusunda son noktayı Başbakan Erdoğan koydu. Mersin - Adana arasında belirlenen bölgede (Tarsus’a bağlı Yenice beldesinde yer alan Kargılı bölgesinde) yapılacak olan bu havaalanın yanında, Adana'da bulunan Şakirpaşa Havaalanı da modernize edilecek.
 
Bu projenin gerçekleştirileceği 8 bin dönümlük bölgede Çiçekli, Kargılı, Karsavuran ve Çağbaşı köylerine ait arazilerden proje alanına girenlerin kamulaştırma çalışması da başladı. DHMİ'nin ihale ilanına göre ilgili şirketler ihale dosyasını 10 bin liraya alabiliyor. Bu ihalede geçici teminat tutarı 1 milyon EURO.
YURTDIŞINDAN DA TALİBİ VAR...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000