24 Mart 2013, Pazar 12:46:14

YENİ HAVALİMANINA DUTYFREE TALİBİ

TAV Havalimanları’nın dutyfree’deki (gümrüksüz satış mağazası) ortağı Alman Gebr. Heinemann’ın Eşbaşkanı Claus Heinemann, “İstanbul’daki yolcuyu tanıyoruz. Avantajımız var, o nedenle dünyanın en büyüğünde dutyfree işletmeye biz de talibiz” dedi.
  • ATU duty freenin pahalı olması yüzünden Heinemann'ı son hız destekliyorum

Dünyanın en büyük 3 dutyfree (gümrüksüz satış mağazası) işletmecisinden biri olan ve TAV’ın iştiraklerinden ATÜ’nün ortak olduğu Unifree’nin ortağı Alman Gebr. Heinemann, İstanbul’a yapılacak 3’üncü havalimanının dutyfree işletmesine talip. Gebr. Heinemann Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Claus Heinemann, İstanbul’da yapılacak üçüncü havalimanının pek çok yatırımcının ilgisini çektiğini belirterek, “Dünyanın en büyüğüne biz de talibiz. İstanbul’un 3’üncü havalimanındaki dutyfree’lerini işletmek istiyoruz” dedi.

ATÜ’YE KREDİ VERECEĞİZ

TAV’la birlikte Atatürk Havalimanı’nda 2021 yılına kadar kontratları bulunduğunu hatırlatan Heinemann, şunları söyledi: “Üçüncü havalimanın dutyfree işletmesine de birlikte hazırlanıyoruz. 3’üncü havalimanında 40 bin metrekare mağaza alanı olacak. Bu yatırım için Heinemann olarak ATÜ’ye kredi vereceğiz. Şimdiden ne kadarlık bir yatırım olacağını kesin olarak söylemek zor. Ama biz şimdiden hazırlanıyoruz.”

ARTIK YOLCUYU TANIYORUZ

Heinemann, 3 Mayıs’taki 3’üncü havalimanı ihalesine katılacak TAV’ın kazanamaması durumunda ne yapacaklarını şu anda bilmediklerini söyledi. Heinemann, şöyle konuştu: “TAV’ın ihaleyi alacağına inanıyorum. Ama alamazsa ne yapacağımızı açıkçası bilmiyorum. TAV ile Türkiye’de 13 yıldır birlikteyiz.”

DENİZ VE KARAYOLU FIRSATLARINA BAKIYOR

Türklerin ve Almanların oluşturduğu ortaklıkların çok iyi yürüdüğünü söyleyen Claus Heinemann, “Türkler ve Almanlar iş hayatında güçlü ve zayıf yanlarını çok iyi tamamlıyor diye düşünüyorum. Türkiye’de deniz ve karayoluyla ilgili de dutyfree mağazacılığı alanındaki fırsatlara bakıyoruz” diye konuştu.

EN BÜYÜK OLMAK İLERİ GÖRÜŞLÜLÜK

İstanbul’un üçüncü havalimanının 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacağı konusunda Claus Heinemann, şu değerlendirmeyi yaptı: “Her havaalanı ilk yapıldığında büyüklüğü konusunda tartışmalar olur. Yolcu kapasitesi 150 milyona çıkarılarak dünyanın en büyüğü olma hedefi bence ileri görüşlülük.”

ADIMIZ VERGİSİZ MAĞAZA AMA ÇOK VERGİ ÖDÜYORUZ

Türkiye’de son 12 yılda 3 milyar TL’nin üzerinde kira ödemesi yaptıklarını söyleyen Claus Heinemann, şunları kaydetti: “Biz Türkiye’den elde ettiğimiz gelirin tamamını Almanya’ya götürmüyoruz. burada ödediğimiz kiranın yanı sıra ciddi miktarda vergi de ödüyoruz. Bugüne kadar 220 milyon Euro’luk vergi ödedik. Maliye Bakanı’ndan bu nedenle teşekkür mektubu aldık. Adımız vergisiz mağazacılık ama çok verdi ödedik.” (Hürriyet)

YENİ HAVALİMANINA DUTYFREE TALİBİ

Yorumlar

Tam Destek ~ 11 yıl önce
ATU duty freenin pahalı olması yüzünden Heinemann'ı son hız destekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000