08 Mart 2012, Perşembe 19:07:10

YARGISIZ İNFAZ'A CEZA VERİLDİ!

Basın Konseyi, Yeni Şafak Gazetesi’nde; 6 ve 8 Ocak 2012 tarihlerinde; “TAV Bakanı”, “Bedava mı Tavlandı” başlıklarıyla yayınlanan haberlerle ilgili ceza verdi.
  • gerçek demokrasilerde basın konseyi gibi kurumlar olmaz basına ceza vermek için toplanılmaz ceza verilemez sen uçak yapmayı istiyosun adam gibi modern bi ülke olmazssan o uçakta yere senin gibi iner yani çakılır !
Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Yeni Şafak Gazetesi hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın şikayetini değerlendirerek ‘kınama’ kararı verdi.

Yıldırım’ın, Yeni Şafak Gazetesi’nde 6 Ocak 2012 tarihinde ‘TAV Bakanı’ ve 8 Ocak 2012 tarihinde ise, ‘Bedava mı Tavlandı’ manşetleriyle verilen haberler üzerine Basın Konseyi’ne yaptığı şikâyet başvurusunun sonuçlandığı açıklandı.

Konsey tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Basın Konseyi Yüksek Kurulu, çarşamba günkü toplantısında Binali Yıldırım’ın şikayetini haklı bularak, bu haberlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, Yeni Şafak Gazetesi’nin üyesi bulunduğu ticari grubun menfaatlerine aykırı uygulamaları nedeniyle hedef noktasına oturtulduğuna ve bu yapılanın Basın Meslek İlkeleri’nin ‘Gazetecilik, ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez’ şeklindeki 2’nci maddesinin ihlali olduğuna karar verdi.

Kararda ayrıca, söz konusu haberler ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kişilik haklarının ihlal edilmiş olması, gazetecilik faaliyetinin eksik ve yanlı soruşturma ile yürütülmüş olması ve cevap hakkına saygı duyulmaması gibi gerekçelere dikkat çekilerek bu haberler nedeniyle Yeni Şafak Gazetesi’nin ‘kınanmasına’ karar verildi.”

(Hürriyet)

YARGISIZ İNFAZ'A CEZA VERİLDİ!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
gerçek demokrasilerde basın konseyi gibi kurumlar olmaz basına ceza vermek için toplanılmaz ceza verilemez sen uçak yapmayı istiyosun adam gibi modern bi ülke olmazssan o uçakta yere senin gibi iner yani çakılır !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000