11 Aralık 2011, Pazar 13:11:50

VE İZMİR'İN İMZASI ATILDI (FOTO)

İzmir’in en önemli altyapı projelerinden biri olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nin yapımı ve Dış Hatlar Terminali’yle birlikte 2032 yılı sonuna kadar işletilmesine ilişkin ihaleyi kazanan TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile sözleşmeyi imzaladı.
  • Tebrikler TAV...
  • kule diyip bide gülen çok bilmiş arkadaş.sen önce dön kendine gül.o dış hatların yanındaki kule değil.ramp tower denilen ve tav a ait olan park pozisyonları için yapılmış kuledir.hava trafik kontrol kulesiyle alakası yoktur.bi bilip bilmeden yazmayın arkadaş şuraya ya
  • Adnanmendereste yeni dış hatlar binasının yanına kule inşaa edildi güzel kardeşim. Kule var orda. Ama faal değil. Eski kuleden yeni kule geçiş sonra yapılacak.
  • bir de ankaranın 3. paralel pisti için imza atılsa ya.
  • şu an dış hatlarda 9 köprü var iç hatlar için 8 köprü tasarlandı bu durum uygulama sırasında artacak gibi görünüyor.
  • hamdi akin ve sami sener biri aziz yildirimi sikayet eden digeri sadri senerin kardesi odul havaalani isletmesi
  • % 100 Türk = TAV Türk
  • Keşke ihale kapsamında Adnan menderese yeni Kule de yapılsaydı. Bence şuanki kule ömrünü tamamladı
  • İkisi çift körük olmak üzere toplamda 20 körük olacak.
  • toplam kac koruk olacak peki?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törende, İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener imza attı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri Kiralama Sözleşmesi İmza Töreni ile Yeni CIP Salonu Açılışı T. C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile İzmir’de gerçekleşti. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener’in imza attığı sözleşmeyle TAV Havalimanları, 610 milyon Euro + KDV tutarındaki teklifiyle kazandığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı ihalesi çerçevesinde 250 milyon Avro da yatırım yapacak.

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,”Bugün İzmir için vadettiğimiz 35 projeden birini daha gerçekleştirmek üzere buradayız. Şuan içinde bulunduğumuz dış hatlar terminali 15 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı. Şimdi, iç hatlar terminali de hayata geçecek. Mevcut dış hatlar terminalinin iki katı büyüklüğünde bir iç hatlar terminali yapılacak. İç ve dış hatlar arasında ise geçişler olacak. İçinden demir yolu geçecek. İzmir Adnan Menderes Havalimanı bu yatırımla birlikte, 25 milyon yolcuya hitap edecek. 2020 Expo İzmir’i dikkate alırsak bunun anlamını en iyi İzmirliler anlayacaktır. Bu proje, İzmir’in geleceğine yatırımdır. İzmir, Türkiye’nin marka şehri olmaya devam edecektir. Bununla birlikte, projeyi gerçekleştirecek TAV Havalimanları da, yurt içi ve yurt dışında işlettiği havalimanları ile özel sektörde Türkiye’nin küresel markası haline gelmiş bir Türk firması olarak bayrağımızı yurtdışında dalgalandırmaktadır” dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “1987 yılında İzmir’in iç ve dış hat toplam yolcu sayısı sadece 528 bin 16 iken 2002’de bu rakam 960 bin seviyesindeydi. 2010 yılı sonu ise yolcu sayısı 5 milyonu geçti. İzmir’in deprem bölgesi olmasından dolayı mevcut iç hatlar terminali’nin güçlendirme çalışması söz konusu oldu. Bu çalışma yerine yeniden bir ihaleye çıkılarak sıfırdan ve kapasitesi çok daha yüksek bir iç hatlar terminali için harekete geçtik. İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül 2011’de ihale duyurumuzu açıkladık. 17 Kasım’da gerçekleşen ihaleyle de sıkı pazarlıklarla geçen 11 turun sonunda TAV Havalimanları ihaleyi kazandı. Kira bedeli, yatırım ve KDV ile birlikte yaklaşık 1 milyar Avro’luk bir ekonomik değer kazandık” dedi.

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ve DHMİ, son 10 yıldır geliştirdiği projelerle devletimizin kasasından para çıkmadan havalimanlarına yönelik yatırımlarla ilgili problemleri büyük bir başarı ile çözmüştür. Bu projeyi de bu şekilde değerlendiriyorum. İzmirimizin ihtiyaçları doğrultusunda gereken atılıma katkı olarak 610 milyon Avro+KDV kira bedeli ödeyecek ve 250 milyon Avro yatırım gerçekleştireceğiz. 2014’ün ilk yarısında iç hatlar terminalini tamamlayacağımızı umuyorum. Bu dönemde, İzmir’in tüm altyapı projelerinde bir hareketlenme olacağına inanıyorum. İzmir’i çok güzel gelişmeler bekliyor” dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Ulaştırma Bakanlığımız ve DHMİ bu yılın başında İzmir için en önemli altyapı projelerinden birini ortaya koyarak eski İç Hatlar Terminal Binası’nın yıkılıp yerine yenisinin yapılacağı ve mevcut Dış Hatlar Terminali’ne entegre edileceği bir platform yarattı. Biz TAV Havalimanları olarak yeni İç Hatlar Terminal’i için 250 milyon Avro yatırım yapacağız. Bununla birlikte DHMİ’ye 610 milyon Avro + KDV olarak da kira ödeyeceğiz” dedi. Şener sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde özellikle Hükümetimizin yoğun çalışmaları ve projeleri ile İzmir atağa kalktı. Şimdi kentte yatak kapasitesi ve tanıtım gibi sorunlar yavaş yavaş aşılıyor. 2007’den bu yana İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni işleten TAV Havalimanları olarak ciddi pazarlama faaliyetleri gerçekleştirdik. Dünyanın hemen hemen her köşesinde gerçekleşen fuarlarda İzmir’i tanıttık. Yolcu sayısının artışında bu çalışmalarımız etkili oldu. Bununla birlikte halen havacılık sektörü açısından İzmir’in hak ettiği yerde olduğunu düşünmüyorum. İzmir yüksek bir potansiyele sahip. Potansiyeli artırmak adına TAV Havalimanları olarak önümüzdeki dönemde çalışmalarımız ivme kazanacak.”

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından 17 Kasım 2011’de yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP, İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin kiralanmak suretiyle işletilme hakkı verilmesine ilişkin ihaleyi 610 milyon Avro + KDV tutarındaki teklifi ile kazandı. 2032 yılı sonuna kadar sürecek olan işletme hakkına ilişkin ihalede verdiği teklifle TAV Havalimanları ihaleye katılan diğer grupları geride bıraktı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP, İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin kiralanmak suretiyle işletilme hakkı ihalesi kapsamında TAV Havalimanları, İç Hatlar Terminali’nin yerine yaklaşık 250 milyon Avro yatırımla Yeni İç Hatlar Terminali yapacak. İç ve Dış Hatlar Terminalleri daha sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’ndakine benzer bir köprü sistemi ile birbirine bağlanacak. DHMİ verilerine göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı 2011 yılının ilk 11 ayında 2010 yılına göre yüzde 14 yolcu artışı ile 7 milyon 954 bin yolcu kullandı.

Gerçekleşen törenle İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan ve “primeclass” tarafından işletilen CIP ve Genel Havacılık Salonu’nun da açılışı gerçekleşti. Modern ve minimalist dekorasyonuyla hizmete giren CIP ve Genel Havacılık Salonu’nda TAV profesyonel ve güler yüzlü kadrosuyla 24 saat hizmet verecek. “primeclass” CIP ve Genel Havacılık Salonu, siyah ve beyaz renklerin ağırlık kazandığı dekorasyonu ile yolcuların modern ve rahat bir ortamda uçuşlarını beklemesini garanti edecek. Salonda çok çeşitli yiyecek ve içecek servisinin yanı sıra gazete, dergi ve internet erişimi, müzik ve televizyon yayını sunuluyor.

Misafirler uçuşlarını beklerken aprondaki uçak hareketlerini de izleyebiliyor.















VE İZMİR'İN İMZASI ATILDI (FOTO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
Tebrikler TAV...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kule diyip bide gülen çok bilmiş arkadaş.sen önce dön kendine gül.o dış hatların yanındaki kule değil.ramp tower denilen ve tav a ait olan park pozisyonları için yapılmış kuledir.hava trafik kontrol kulesiyle alakası yoktur.bi bilip bilmeden yazmayın arkadaş şuraya ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adnanmendereste yeni dış hatlar binasının yanına kule inşaa edildi güzel kardeşim. Kule var orda. Ama faal değil. Eski kuleden yeni kule geçiş sonra yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir de ankaranın 3. paralel pisti için imza atılsa ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şu an dış hatlarda 9 köprü var iç hatlar için 8 köprü tasarlandı bu durum uygulama sırasında artacak gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hamdi akin ve sami sener biri aziz yildirimi sikayet eden digeri sadri senerin kardesi odul havaalani isletmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
% 100 Türk = TAV Türk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Keşke ihale kapsamında Adnan menderese yeni Kule de yapılsaydı. Bence şuanki kule ömrünü tamamladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İkisi çift körük olmak üzere toplamda 20 körük olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
toplam kac koruk olacak peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000