17 Kasım 2011, Perşembe 11:10:55

VE İHALE BAŞLADI

İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali yapımı ve işletmesi ile dış hatlar terminali işletmesine ilişkin ihale az önce başladı.
  • Haber fotoğraflarından birinde ICF Airports'un Eş Genel Müdürü Ersel Göral'ı gördüm. Ersel Bey gibi uzun bir TAV geçmişi olan (yani havalimanı işletmeciliği ve inşaatı) üst düzey yöneticileri, uzmanları, mühendisleri Limak ve ICF kadrolarında görüyoruz. Türkiye'de havalimanı işletmeciliğine soyunan ve soyunacak olan tüm firmaların TAV'dan öğrenecekleri daha çok şey var.
  • TAV'da yetisenlerin ihale oncesi sirketlere transfer olup, genel mudur musvettesi olarak (es Genel Mudur ne demekse) masada oturmasi ne kadar ilginc bir tablo. Biliyormusunuz ki TAV'in sistemleri dinamiktir, modelleri dinamiktir, bugunden yarina degisir, sonuc olarak kim alirsa alsin Izmir guzel bir sehrimiz mutlaka guzel sonuclar alinacaktir ancak ihanetin bedeli agir olacaktir.
  • Antalyayı Avrupanın 1.si yapan ICF İzmir'i de avrupa standartlarına taşıyacaktır.Tabiki ICF
  • Bu İşi Anlının akı ile yapabilecek tek bi şirket var oda zatan Havalimanları konusunda dünyada tek olandır.TAV
  • İnşaat alanında ki engin tecrübesini , kalite anlayışını Sabiha Gökçen Havalimanı ile taçlandıran, Priştina Havalimanı ile havalimanı alandaki tecrübesini arttıran, Kahire Havalimanı ile devam eden bu yolda Adnan Menderes Havalimanı hem İzmir için hem Limak için güzel bir kazanım olacaktır.
  • Antalya havalimanını gören bilir. İzmir neden olmasın..... Olacak.
  • tav, izmir sana yakışır doğrusu
  • OLMAZDAA HANİ İHALEYİ ICF KAZANIRSA DEĞNEKÇİLİK YAPIP HAVADAKİ UÇAKLARIMI İNDİRCEN İZMİR'E...BOŞ BOŞ KONUŞMA..IC İLE TAV'I MI KIYASLIYORSUN...
  • istanbul ankara izmir gazipasa tiflis(gurcistan) batum(gurcistan) enfidha(tunus) monaster(tunus) makedonya ve yeni havalimanimiz medine (arabistan) TEK YUREK haydi Sani Bey hayirli guzel haberlerinizi bekliyoruz....
  • TAV Çalışanları olarak Ankara'dan gelecek mutlu haberi bekliyoruz. Alacağız başka yolu yok :)
İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali yapımı ve işletmesi ile dış hatlar terminali işletmesine ilişkin ihale az önce başladı.

İhale Komisyonu Başkanı Zafer Topuz, "5335 sayılı kanunun 33. maddesi gereği havalimanlarının kiralanması söz konusu olmuştur. DHMİ de konu hakkında yetkilendirilen devlet makamıdır. Bu bilgiler ışığında bugün Adnan Menderes Havalimanı'nın İç Hatlar Terminali'nin işletmesi için ihale yapılacaktır. Temmenimiz adil bir yarışma olması ve Adnan Menderes'e son derece modern bir terminal yapılmasıdır. İhaleyı kazanacak olan firmaya başarılar diliyoruz" dedi.

Noter Çiğdem Yazıcı gözetiminde dış hatlar terminal işletme ihalesi için teklif zarfları az önce açılmaya başlandı. Üç şirketin verdiği teklif  ihale komısyonu tarafından değerlendirilecek. Teklifler neticesınde komisyon tarafından değerlendirilerek pazarlık kısmına geçilecek.

Bu arada teklif zarf sıralaması ise şöyle oluştu: Birinci zarf Çelebi ( katılmıyor) ikinci zarf Limak, üçüncü zarf ICF ve dördüncü zarf TAV. İhalenin pazarlık usulüyle yaplacağı, teklif veren firmaların zarflarının komisyon tarafından incelenip yeterli bulunması halinde firma yetkililerin tek tek komisyon odasına çağrılarak pazarlık sistemiyle yürütüleceği ifade edildi. Bilindiği gibi Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki ihale açık artırmayla gerçekleştirilmişti.

İhalenin yeni başladığı anlarda ICF adına Yaşan Döngel zarf sıralamasına itiraz ettiklerini ancak değerlendirme yapılmadığını ifade ederken, komisyon, "Noterin uygulamasını baz almak zorundayız" cevabını verdi.

Şu an komisyon firmaların teklif dosyalarını tek tek inceliyor.





















(Resimdeki büyük koli ICF'e ait dosyaların bulunduğu kutudur)
VE İHALE BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 12 yıl önce
Haber fotoğraflarından birinde ICF Airports'un Eş Genel Müdürü Ersel Göral'ı gördüm. Ersel Bey gibi uzun bir TAV geçmişi olan (yani havalimanı işletmeciliği ve inşaatı) üst düzey yöneticileri, uzmanları, mühendisleri Limak ve ICF kadrolarında görüyoruz. Türkiye'de havalimanı işletmeciliğine soyunan ve soyunacak olan tüm firmaların TAV'dan öğrenecekleri daha çok şey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAV'da yetisenlerin ihale oncesi sirketlere transfer olup, genel mudur musvettesi olarak (es Genel Mudur ne demekse) masada oturmasi ne kadar ilginc bir tablo. Biliyormusunuz ki TAV'in sistemleri dinamiktir, modelleri dinamiktir, bugunden yarina degisir, sonuc olarak kim alirsa alsin Izmir guzel bir sehrimiz mutlaka guzel sonuclar alinacaktir ancak ihanetin bedeli agir olacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Antalyayı Avrupanın 1.si yapan ICF İzmir'i de avrupa standartlarına taşıyacaktır.Tabiki ICF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu İşi Anlının akı ile yapabilecek tek bi şirket var oda zatan Havalimanları konusunda dünyada tek olandır.TAV

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İnşaat alanında ki engin tecrübesini , kalite anlayışını Sabiha Gökçen Havalimanı ile taçlandıran, Priştina Havalimanı ile havalimanı alandaki tecrübesini arttıran, Kahire Havalimanı ile devam eden bu yolda Adnan Menderes Havalimanı hem İzmir için hem Limak için güzel bir kazanım olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Antalya havalimanını gören bilir. İzmir neden olmasın..... Olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tav, izmir sana yakışır doğrusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
OLMAZDAA HANİ İHALEYİ ICF KAZANIRSA DEĞNEKÇİLİK YAPIP HAVADAKİ UÇAKLARIMI İNDİRCEN İZMİR'E...BOŞ BOŞ KONUŞMA..IC İLE TAV'I MI KIYASLIYORSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
istanbul ankara izmir gazipasa tiflis(gurcistan) batum(gurcistan) enfidha(tunus) monaster(tunus) makedonya ve yeni havalimanimiz medine (arabistan) TEK YUREK haydi Sani Bey hayirli guzel haberlerinizi bekliyoruz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAV Çalışanları olarak Ankara'dan gelecek mutlu haberi bekliyoruz. Alacağız başka yolu yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000