21 Ocak 2010, Perşembe 07:19:01

"Uçak inmesi için elimizden geleni yapacağız!"

CHP Sekreteri Mustafa İyiol "Her türlü uçak inecek diyorlar ama bir de bakıyoruz ki küçük uçaklardan başka bir şey inemiyor. 'Başbakan Erdoğan Aralık'ta inecek' dediler, inmedi. 'Sipahioğlu AKP'ye geçince uçak gelecek' dediler, gelmedi. Milleti kandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar" dedi.
  • Maşallah hepsi sıralanmış bülbül gibi. Ne yorumlar ne yorumlar. Hepsi havacılık uzmanı kesilmiş.

ALTSO: PİST DENİZE UZATILSIN

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, uçakların pas geçme durumunda güvenlik riski taşımaması için önerilen dağı tıraşlama yönteminin mali açıdan çok külfetli olacağını belirterek "Bizim önerimiz, pist uzatılacaksa dağa doğru değil, denize doğru uzatılmasıdır. Böyle yapılırsa sorun ortadan kalkar, pas durumunda risk olmaz" dedi.

AKP: BÜTÜN UÇAKLAR İNMELİ

AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney ise "Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gidip pistin uzaması için elimizden geleni yapacağız. 'Büyük uçaklar için tahdit var' demekle bu iş olmaz. Biz bütün uçakların inmesini istiyoruz. Herkes müsterih olsun, gereken neyse yapılması için kentin tüm dinamikleriyle harekete geçeceğiz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın TBMM’de söz alarak Gazipaşa Havaalanı konusunu gündeme getirmesi üzerine konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, “Alanya Gazipaşa Havaalanı'nın ticari olarak çalışıp çalışmayacağı konusu işletmenin sorunudur. Düşük gövdeli uçaklar tahditsiz olarak inebilir. Orta gövdeli uçaklar için tahdit vardır. Şu ana kadar havaalanı için 50 milyon TL harcadık. Bu yatırımın hizmete dönüşmesini arzuluyoruz ve bu düşüncelerle bedava sayılabilecek bir bedele tesisi TAV firmasına verdik. Bir havaalanının hangi şartlarda uluslararası uçuşlara açılacağının belli kuralları var. Bu kurallar çerçevesinde bu havaalanı ancak küçük gövdeli uçaklara hizmet verebilir, teknik olarak, emniyet olarak bu böyledir. Pistini 2 bin 400 metreye uzatsak dahi bu durum değişmemektedir. Bunu bile bile 'pisti 2 bin 400 metreye uzatalım da, büyük uçak insin, kalksın’ demek, muhtemel bir hataya davetiye çıkarmaktır. Orta gövdeli uçaklar inip kalkacaksa biz mevcut sözleşmeyi de elden geçiririz” demesine toplumun farklı kesimlerinden farklı tepkiler geldi. Bakan Yıldırım’ın Gazipaşa Havaalanı konusunda ilk kez doğruları söylemesi hem tepki gördü hem de alkış aldı. Konu hakkında Yeni Alanya’nın sorularını yanıtlayan MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Bizim derdimiz, artık insanların kandırılmasının önüne geçmek. İnsanların umutlarıyla oynanmasın. Buraya charter uçak olacaksa bunu, küçük uçaklar inecekse onu söylesinler. AKP’li Mevlüt Çavuşoğlu kendisini partisinde güçlü hissediyorsa burayı hemen yatırım programına aldırsın, pistin uzamasını sağlasın. Gazipaşa Havaalanı’nın açılması Alanya ve bölge turizminin gelişmesi için şart. Bizi 7,5 yıldır kandırıyorlar. Ama ben Bakan Yıldırım’ı konuşmasının ardından doğruları söylediği için tebrik ettim, bu konuşması meclis tutanaklarına geçti, artık geri dönüşü yok” şeklinde konuştu.

NE DEDİLER

Hüseyin Güney (AKP İlçe Başkanı)

Pistin mevcut durumunun değişmesi için çalışma yapıyoruz. Başbakanımıza konuyu defalarca ilettik. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gidip pistin uzaması için elimizden geleni yapacağız. ‘Büyük uçaklar için tahdit var’ demekle bu iş olmaz. Biz bütün uçakların inmesini istiyoruz. Sayın Bakan konuyu yeniden ele alacaklarını, pistin uzaması gerekiyorsa uzatacaklarını söyledi. Herkes müsterih olsun, gereken neyse yapılması için kentin tüm dinamikleriyle harekete geçeceğiz.

Mustafa İyiol (CHP İlçe Sekreteri)

Türkiye’de yankesicilerin ‘cambaza bak cambaza’ taktiği vardır. AKP şimdi bunu yapıp gündem değiştirmek istiyor. ‘Her türlü uçak inecek’ diyorlar ama bir de bakıyoruz ki küçük uçaklardan başka bir şey inemiyor. ‘Her şey güllük gülistanlık’ denildi, ‘Başbakan Erdoğan Aralık’ta inecek’ dediler, inmedi. ‘Sipahioğlu AKP’ye geçince gelecek’ dediler, gelmedi. Bu hükümette ciddiyet diye bir şey kalmadı. Milleti kandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Kerim Aydoğan (ALTSO Başkanı)

Uçakların inmesi için dağı tıraşlamaya gerek yok. Çünkü pistin tam karşısındaki dağın tıraşlanması mali açıdan çok külfetli olacaktır. Bizim önerimiz, pist uzatılacaksa dağa doğru değil, denize doğru uzatılmasıdır. Böyle yapılırsa sorun ortadan kalkar. Şu anda mevcut pistin uzunluğu 1.825 metre. Ancak bizim en az 2.400 metre pist ihtiyacımız var. Bakın, 26 Ocak’ta Romanya’dan 12 kişilik işadamı grubu Alanya’ya gelmek için bu havaalanını kullanacak. Keşke pist uzun olsaydı da daha kalabalık bir heyet gelseydi.

(Yeni Alanya)

"Uçak inmesi için elimizden geleni yapacağız!"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Maşallah hepsi sıralanmış bülbül gibi. Ne yorumlar ne yorumlar. Hepsi havacılık uzmanı kesilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000