27 Eylül 2011, Salı 14:15:27

Tepe İnşaat stratejik seçenekleri değerlendirecek

Tepe İnşaat, iştiraklerinden TAV Havalimanları Holding’in hisseleri ile ilgili olarak stratejik seçeneklerin değerlendirilmesi için incelemeler yapacağını duyurdu...
Tepe İnşaat, TAV hisseleri ile ilgili stratejik seçeneklerin değerlendirilmesi için incelemeler yapacak. TAV Hava Limanları Holding A.Ş., kendisiyle ilgili olarak Tepe İnşaat Sanayi A.Ş.’den gelen yazıyı Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden paylaştı. Yazıda Tepe İnşaat, iştiraklerinden TAV Havalimanları Holding’in hisseleri ile ilgili olarak stratejik seçeneklerin değerlendirilmesi için incelemeler yapacağını bildirdi.
 
Konuyla ilgili olarak Tepe İnşaat’a ulaşılamadı. TAV Havalimanları Holding hisseleri, Tepe İnşaat’ın açıklamasının ardından ilk işlemlerde yüzde 2.29 kayıpla açılırken, ilk seans sonunda toparlanarak 6.92 TL’den kapandı. TAV’ın diğer ortaklarından Akfen Holding hisseleri ise hafifçe yükselerek 9.18’e çıktı. 
 
TAV’ın ortaklarından Akfen Holding de Cuma günü KAP’a yaptığı açıklamada, çeşitli özelleştirme ihaleleri ile ilgilendiğini, Türkiye’de ve dünyadaki ekonomik şartlara uygun olarak farklı projelerde yer almaya, portföyünü farklılaştırmaya ve proje olanaklarını değerlendirmeye ve buna göre finansman yapısını sağlamaya devam edeceğini açıklamıştı.
 
İMKB’nin internet sitesinden yer alan bilgilere göre, Akfen’in TAV'da yüzde 26.12 payı bulunuyor. Tepe İnşaat’ın da TAV’da yüzde 26.06 hissesi var. 
TAV, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa Havalimanları’nı, Gürcistan’da Tislis ve Batumi, Tunus'ta Enfidha-Hammamet, Monastir Habib Bourguiba, Makedonya'da da Üsküp ile Ohrid Havalimanlarını işletiyor.(dünya)
Tepe İnşaat stratejik seçenekleri değerlendirecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000