13 Ağustos 2008, Çarşamba 08:29:28

"Tehdidi fırsata çevirebiliriz"

Gürcistan'da iki havalimanı işleten TAV Holding Başkanı Hamdi Akın, ülkede barış tesis edilirse tehdidi fırsata dönüştürebileceklerini söyledi..

Gürcistan'da, Tiflis ve Batum havaalanlarını işleten TAV Holding'in yönetim kurulu başkanı Hamdi Akın, politik riskleri göze alarak yatırım yaptıklarını belirterek, Gürcistan'da kalmaya devam edecekleri mesajını verdi. Hamdi Akın, savaşın bu ülkedeki yatırımlarına etkisini ve geleceğe ilişkin tahminlerini açıkladı.Gürcistan'da kontrollü bir savaşın sonuna gelindiğini kaydeden Akın, soruları şöyle yanıtladı:

Gürcistan'daki savaş, Batum ve Tiflis havalimanlarını işleten TAV Grubu'nun bu ülkedeki geleceğini nasıl etkileyecek? Gürcistan'daki gelişmeleri biz de dikkatle izliyoruz. Bunlar gelip geçici olaylar diye düşünüyoruz. Neticede Gürcistan bugün var yarın da var olacak. Haritadan silinmeyecek.

ÇALIŞANLAR HUZURSUZ

* Savaş, uçuş trafiğini durma noktasına getirdi. Olası zararlarınızı nasıl telafi edeceksiniz?

Şu anda tüm sivil seferler iptal edildi. Çalışanlarımız huzursuz. Bir kısmı Türkiye'ye dönüyor. Bu olaylardan sonra en kötü ihtimalle Gürcistan'da yöneticiler değişebilir. Ancak bizim 20 yıllık imtiyazımız var. Tüm risklerimizi dağıttık. Uluslararası sigortalar yaptırdık. Finansman ayağında Dünya Bankası yani IFC ve IBRD var.

KONTROLLÜ SAVAŞ

* Rus uçaklarının Tiflis'te havalimanının Gürcü kontrolünde bulunan radar sistemini vurduğu, piste ve yolcu salonuna zarar vermediği, küresel sermayeye ilişkin hassasiyeti gözettiği yorumu ne kadar geçerli?

Doğru. Rus savaş uçakları sadece radar sistemini hedef aldı. Öyle bir dikkat var. Bu durum, kontrolsüz savaş olmadığını, Rusların nokta operasyon yaptığını gösteriyor.

* Gürcistan'da kalacak mısınız? Nasıl bir gelecek öngörüyorsunuz?

Gürcistan'da kalıcı barışın sağlanmasını umuyoruz. Barış iklimi tesis edilirse bugünkü tehdidi fırsata bile dönüştürebiliriz. Örneğin, Rus uçakları devam eden ambargo nedeni ile Gürcistan'a uçmuyordu. Yeni dönemde bu uçuşlar başlarsa yolcu sayımız yüzde 30 oranında artabilir. Politik risklere açık ülkelerde çalışmak zordur. Biz bu zorlukları göze alarak yatırım yaptık ve kalıcı olacağız.

Sabah

"Tehdidi fırsata çevirebiliriz"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000