18 Aralık 2008, Perşembe 17:07:51

TAV'ın yaptığı Havaalanı hizmete girdi

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden TAV tarafından inşa edilen Kahire Havaalanı 3. terminali Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek tarafından açıldı.
  • TAV önce Atatürk havalimanını elden geçirse bir. Dökülmeye başladı. Bilhassa tuvaletler.
  • peki koca Tav Gazipaşa havaalanını neden açamadı,yada ne için kiraladı burayı?

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden TAV tarafından inşa edilen Kahire Havaalanı 3. terminali Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek tarafından açıldı. Açılışa Mısır Başbakanı Ahmet Nazif ve pek çok bakanla Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Şafak Göktürk de katıldı.

Afrika'nın en büyüklerinden biri haline gelen Kahire Havaalanı'nın potansiyeli iki katına çıkarılarak yılda 22 milyon yolcu taşınabilecek. 375 milyon dolara mal olan terminal Dünya Bankası tarafından kredilendirildi. 2004 yılında yapılan ihale büyük çekişmelere sahne olmuş, ancak ipi TAV göğüslemişti. Geçtiğimiz yıl sonunda bitirilmesi planlanan inşaat, yapılan eklemelerle bir yıl gecikmeli olarak açıldı.

205 bin metre kare üzerinde inşa edilen terminal üç katlı. Yurtiçi ve yurtdışı uçuşların da gerçekleştirileceği terminalin 22 kapısı, 54 uçak park alanı, 7 bagaj teslim bandı, 160 yürüyen merdiven ve yürüyüş bandı bulunuyor.

Mısır için en büyük sorunlardan biri olan araç parkı çok geniş tutulan terminalin önünde bir anda 3 bin araç park edebilecek. Havaalanına ulaşımı kolaylaştırmak için ise 10 km.lik yeni yol yapılıyor. Ayrıca ulaşımı kolaylaştırmak için Kahire Metrosu da havaalanına kadar uzatılacak.

Yeni terminal inşaatı en çok da turizme hizmet verecek. Turist sayısındaki artışla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Mısır, önümüzdeki yıl 14 milyon turist çekmeyi umuyor.

Yeni terminalden yapılacak ilk uçuşun ise Kahire-New York arasında olması planlanıyor.

TAV'ın yaptığı Havaalanı hizmete girdi

Yorumlar

yolcu ~ 15 yıl önce
TAV önce Atatürk havalimanını elden geçirse bir. Dökülmeye başladı. Bilhassa tuvaletler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gazipaşa ~ 15 yıl önce
peki koca Tav Gazipaşa havaalanını neden açamadı,yada ne için kiraladı burayı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000